跳至

首頁

尾頁

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我中醫都開左2份高麗參俾我,勁貴!!
又去左我$500幾蚊...mouth:

原帖由 fifionachan 於 09-7-22 10:40 發表

咁你中醫有冇叫你食咩呢?
我中醫叫我食高麗參丫, 因為我又寒又弱~

複式洋房

我陀呢胎成日都好口渴...同埋個咀唇成日都好乾...
但係之前陀第1胎都未過咁

複式洋房

我本身好鐘意飲朱古力....陀大女個就狂飲朱古力同食芝士,而家個大女d骨仲好過呀...陀細b就連奶粉都冇飲過...整係耐唔耐食塊芝士...
原帖由 elmo520elmo 於 09-7-3 23:18 發表
係呀 係呀 我未有細B之前係唔飲"檸檬茶"的,現在一經過便利店都即時心思思呀! 而且連奶都唔鍾意飲添。

之前有大B時我係"奶怪"一名,一日最少要兩盒或以上至夠喉,咁 c 啦 c 啦,細B會唔會唔夠鈣o家﹖ ...

大宅

由於身體缺乏水份,使你感到口渴。芳姐建議你嘗試進飲竹蔗矛根甘筍煲水,有解渴、滋潤的功效。

不過,竹蔗矛根水係需要煲上2小時以上才可以,一來比較出味,二來若煲太少時間,會有少少寒涼,亦不能進飲太多,芳姐建議每月只可飲用兩次,希望可以幫到你。

芳姐

原帖由 lovely_sailing 於 09-7-28 22:01 發表
我陀呢胎成日都好口渴...同埋個咀唇成日都好乾...
但係之前陀第1胎都未過咁

子王國已刪除閣下頭像,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

複式洋房

I am 0704 and 0909 mami, if you feel thirsty, I suggest you to see doctor to have OGTT 糖尿test, because my second bb that i have now confirm 妊娠糖尿, 糖尿other name is 消渴症= very 渴我19週已証實,半夜要起身drink water, even drink 600ml still thirsty, after taking the 糖尿meal plan from hosiptal to contorl the 血糖 the thirsty feeling reduce lar....you check check la, hope you are ok

原帖由 elmo520elmo 於 09-7-2 17:45 發表
妳地有冇常常都感到口渴﹖但又點飲極水or其他飲品都係口渴 o既 ﹖
咁點算呀,飲得多又要係公司行出行入,怪怪的。點算呀﹖﹖﹖

民房

請問各位,平時返醫生到覆診既時候,有驗尿血糖及蛋白,是否已經知有冇妊娠糖尿架啦?因每天起來都比較口渴,及有時未飲水會有喉痛感覺。

首頁

尾頁

跳至