論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有冇人好似我咁唔送聖誕禮物比工人?

Hi,

I bought her a wallet for xmas present. For CNY, I will give her lucky money.

Monica
:-)

珍珠宮

我無送, 要送, 都送佢返印尼『筆』水先。因為仍既工作表現同埋對人既態度極crazy。

我份人係人地對我做事有交代, 我對佢一定好到不得了, 但如果佢玩野, 就唔會對佢客氣既。

平安夜叫工人跟我一家人去街, 所有bb既用品都由佢處理, 我只是負責影下相咁, 點知到第二朝, 我準備帶bb出街時, 佢突然拉開我一旁, 話係我昨夜整唔見bb既水樽! 我答: 喂, 唔好忘記妳都有份去架, 咩唔見水樽咩, 仲唔快d搵出黎!佢比我話完條氣唔順用好大力關門, 好無禮貌。

到我去完街返黎即刻問支水樽搵到未, 佢話原來係家裡, 所以話未查清楚就屈我, 驚要賠錢, 就算係唔想賠都唔好係有屈唔係又屈, 不知所謂無大無細, 邊有工人會走黎用手指住太太黎鬧先得架, 仲想要禮物, 不如返印尼學下做人先啦。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

侯爵府

小詠

你個工人好掂呀! 幾時送佢一程?

首頁

尾頁

跳至