母乳餵哺

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

LHLMother,

thanks again. 多謝你的詳細回覆 (PM) 呀! 我會好好參考你所提的方法, 希望BB生活有規律. 相信萬事起頭難 (尤其BB已4個多月大, 及識反身), 若我遇到任何問題而向你請教, 希望你不覺煩吧!

many many thanks!!!

男爵府

真心希望可以幫到你地啦!!!

別墅

3 wks 2 days..

原帖由 LHLMother 於 09-7-15 07:12 發表

你個bb幾大呀??

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

猛長期呀, 成日喊食, 辛苦幾日啦, 加油!!!

原帖由 TY33819 於 09-7-16 09:28 發表

男爵府

原帖由 TY33819 於 09-7-16 09:28 發表

3個星期, 應該係猛長期, 辛苦幾日, 會幫你製造多d奶比bb, 日後先夠奶比bb飲嫁.

响猛長期, 我會"按需餵餔", 真的頂唔住就先補d奶粉啦!

過咗猛長期先開始訓練bb啦!! bb會易學識d.

比心機呀!!

男爵府

LHLMother,

好開心呀! 好開心呀!

今日試了用你的方法, 2次都成功令bb 安睡. 雖說距離真正成功, 仍言之過早, 但我實在太開心, 故早點來報喜! 我BB下午一直不會瞓覺, 但現在很乖瞓僅, haha, it's a magic! (多了的私人時間點用呢.... )

你說得對, 你所提的書的方法有點極端, 所以我一直不敢試; 但你所提的方法.... "正", 又easy, 又好. 我bb 雖然不是一放落床自己睡, 但喊得不太厲害, 要我抱一會及唱歌仔 (我播的是 "twinkle twinkle little star", 故我又唱此歌哄bb)才安睡, 比起以前, 不斷吮, 放落床即喊/醒, 今日的經驗, 實在太美妙了~

million thanks to you!

(相信有不少姊妹想知你的magic, 若你不介意, 不如post 出來吧!)

男爵府

好高興, 好開心真的能幫到你手.

真實我的方法都說不上是甚麼magic, 只是較為人性化的方法, 使到bb能夠自己識得在床上入睡而己.

我不介意post出來, 只怕太長, 會"客"親人.......

以前都試過post出來, 不過反應一般, 所以未必人人都會鍾意 或 接受.

各位如有意知道請pm我啦! 能幫到大家我無任歡迎!!

別墅

育兒性格勳章 熱血金章

可以 pm 比我嗎 ?

Thanks.

男爵府

熱血勳章 睛靈勳章

可吾可以PM埋我, 我都好想知

大宅

我都想知呀....請pm我呀~~~

子爵府

pls pm to me too, thank you
Prayer is both a gift of grace and a determined response on our part.

複式洋房

可否也給我一個PM,謝謝!

別墅

如果係猛長期, 佢要我個 nipple 來瞓都係咪唔比? 照比?

原帖由 LHLMother 於 09-7-16 11:00 發表

3個星期, 應該係猛長期, 辛苦幾日, 會幫你製造多d奶比bb, 日後先夠奶比bb飲嫁.

比心機呀!! ...

大宅

please pm me , thx

原帖由 LHLMother 於 09-7-16 11:00 發表

比心機呀!! ...

男爵府

原帖由 TY33819 於 09-7-16 21:11 發表
如果係猛長期, 佢要我個 nipple 來瞓都係咪唔比? 照比?

我會試吓同佢唱吓歌, 抱吓佢來瞓, 最後先比奶咀佢, 最最後先比nipple.

but要小心, 奶咀 or nipple一旦成習慣, 就好難戒.

男爵府

hehe, 我bb又瞓了 (應該可瞓到明天7-8am), 所以又上來"葡".

男爵府

原帖由 maozit 於 09-7-16 21:59 發表
hehe, 我bb又瞓了 (應該可瞓到明天7-8am), 所以又上來"葡".

恭喜恭喜!!!

複式洋房

pls pm me too:D

別墅

Hello..LHLMother,

Can you PM to me too...My BB wake up every hour at night which make me crazy !! Thank you very much.

Thanks..

原帖由 LHLMother 於 09-7-16 14:29 發表
好高興, 好開心真的能幫到你手.

真實我的方法都說不上是甚麼magic, 只是較為人性化的方法, 使到bb能夠自己識得在床上入睡而己.

我不介意post出來, 只怕太長, 會"客"親人.......

以前 ...

男爵府

LHLMother :
麻煩您請pm給我~謝謝!

首頁
12345...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊