跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-9-15 00:02 發表
我今晚突然好驚呀! 瞓咗係sofa睇電視, 突然透唔到氣, 好辛苦. 跟住我摸吓個肚, 好實呀, 成舊石頭咁. 好驚, 好想喊. 好在, 好快個肚巳變正常.

朋友話係宮縮, 越接近產期, 就會有, 係正常反應. 但感覺好可怕. ...

肚硬/實, 係宫縮現象, 越近產期會越密...我個e生話唔好成日"初"個肚, 會令子宫加快收縮, 容易早產wor...

大宅

我胎動就有,宮縮就暫時唔係好覺,但耐唔時小掩會扯住幾秒,但個肚又冇實,知唔知呢D係胎動定宮縮呢?

原帖由 samman 於 09-9-21 16:33 發表

肚硬/實, 係宫縮現象, 越近產期會越密...我個e生話唔好成日"初"個肚, 會令子宫加快收縮, 容易早產wor...

禁止訪問

大宅

原帖由 dreamscometrue 於 09-9-3 21:57 發表
我覺得長時間都係實卜卜架喎.. 食完飯就漲到想爆咁...

me too!!

大宅

原帖由 lovelymamamia 於 09-9-23 10:14 發表

Yes, my C+ doctor also told me don't touch
our 肚 too much. Prevent子宫加快收縮

下乜咁既咩....

大宅

好媽媽勳章

原帖由 samman 於 09-9-21 16:33 發表

我有咗之後, 醫生巳咁同我講. 但係我無"初" 佢... 尋晚瞓成晚, 個肚都好實呀, 今日都係咁. 一實, 就透唔到氣添, 好唔舒服.

去街仲要成日想去 vv, 好唔方便.

首頁

尾頁

跳至