論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

冇架真係,兩公婆都會有磨擦啦,何況佢地呢班異族,佢地係冇心做野既d衰野一定蒲出黎既,但唔好由你把口怨出黎喎..我呢就係..例如..佢地將我老公d衫洗甩色,我叫個工人自己比先生睇,新買熱水壺佢三日同我整爛我又叫佢同先生講...重知衰野就叫佢自己比先生睇...跟住就出場同佢講下次小心d.啦...一次兩次我老公都嫌煩啦...再加埋我又唔好彩請咗幾個都係偷錢,一係掛住講電話,一係大話連篇既..重之佢地識做戲,你都要識..我初初都係自己勞氣不特至重要比自己老公話埋一份..而家
原帖由 BKVIP 於 09-7-21 16:25 發表

你老公點解會由愛佢變恨佢呀?係咪工人做左d 咩你老公唔likey呀?
~~MAG~~

大宅

咁我唔係咁話喇,我一定要佢同食,仲要樣樣都食,唔係點知佢有冇加補野呀!

原帖由 cookingbaba 於 09-7-21 13:02 發表
我都試過同樣問題,工人一定唔可以同枱食飯,一定要比佢地知道咩叫主同僕,就算你對佢好,佢地唔會領情,唔會以心比心,如果海外黎到hk,放埋假之後,就更加唔同晒,我小朋友由k1請工人到而家小五,(途中已換左幾個工人)佢話唔 ...

大宅

我就返而同你地相反,我老公乜都鬧工人一餐,乜都叫佢做,有時我去開奶,佢陰底同我講,叫工人做喇,洗乜自已做!

大宅

原帖由 BBLOVEMAMA 於 09-7-21 16:47 發表
YES!我有時叫我老公叫佢做野多了,自然接觸多了.我老公都是喜歡打機,同打機的人,連我個B佢都好少同佢玩.
當然,你叫你老公(係唔該你老公)幫你叫工人,唔好你C6覺得你玩野.特別係做D煩野,如你叫親你工人做佢都黑面個D.
E ...

多謝教路,咁我係咪唔需要在姐姐黎第一日講家規時話"太太既野先算數"之類既說話?

大宅

原帖由 pkmama 於 09-7-21 17:21 發表
冇架真係,兩公婆都會有磨擦啦,何況佢地呢班異族,佢地係冇心做野既d衰野一定蒲出黎既,但唔好由你把口怨出黎喎..我呢就係..例如..佢地將我老公d衫洗甩色,我叫個工人自己比先生睇,新買熱水壺佢三日同我整爛我又叫佢同先 ...

原來要換取老公既信任…都要洗好多錢

大宅

原帖由 jerma 於 09-7-21 17:18 發表
叫DC6叫工人做野好work架,佢自己架野叫佢自己教仲激呀! 嗰時C6吓吓叫我分咐工人做野,我又聽佢點,到我想同佢呻吓D工人低能又話我要求高,後嚟唔係喇,到佢叫我分咐工人做野,我味叫佢自己叫囉,你估D工人吩咐就做到呀?唔教 ...

如果個工人生性我都唔駛出"叫c6叫"呢招,之但係如果個工人唔生性既,又知c6易話為,咩都問c6唔問我,咁c6咩都yes,踩晒屎就死啦 可能佢只聽c6話,因知c6對佢好,咁佢地咪變成一伙囉

大宅

原帖由 leonora1227 於 09-7-21 17:42 發表
我就返而同你地相反,我老公乜都鬧工人一餐,乜都叫佢做,有時我去開奶,佢陰底同我講,叫工人做喇,洗乜自已做!

我c6係咩都唔好煩佢個種,佢可以成日只係打機 & 瞓覺架,真係睇唔過眼 返到屋企又係得我做到隻狗咁,佢就打機唔理個b,我咪叫佢做呢様個樣,跟住又咪話我煩,話我一在家就好嘈囉 我都唔想咁忟,所以請工人幫輕下,但又有另一個問題

大宅

你教下佢上網喇!上網勁多工人點對小朋友短片,睇到人都巔!

原帖由 BKVIP 於 09-7-22 10:04 發表

我c6係咩都唔好煩佢個種,佢可以成日只係打機 & 瞓覺架,真係睇唔過眼 返到屋企又係得我做到隻狗咁,佢就打機唔理個b,我咪叫佢做呢様個樣,跟住又咪話我煩,話我一在家就好嘈囉 我都唔想咁忟,所以請工人幫 ...

首頁

尾頁

跳至