親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

深圳灣口岸, 打的約$30呀, 都係上次有人報料呀, 我未試過
原帖由 GG9190 於 09-7-30 21:51 發表
請問交通安排係點架? 是否要自己乘車去? 交通時間要幾耐? Thanks.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

u make reservation (room) by yourself ?
原帖由 LB 於 09-7-27 22:40 發表
http://www.evergreen-cn.com/01_home/index.asp
你去佢個網頁看看啦~
你話太多野玩咩, 又唔係.
不過10嵗以下就應該會玩得好開心.
而且果度的中餐廳實在very good
所以用唔駛$1000的價錢,連2大1小住宿(RMB310), 2餐 ...
Kinglong

子爵府

係咁, 即日來回會唔會好辛苦?
不過, 住一晚又好似好平咁喎....

原帖由 aaman 於 09-7-31 12:17 發表
2日1夜够lu, 搭mtr到世界之門窗(約20mins)轉的士(約20mins), 我著新界, 所以覺得好快去到, 轉下車無咁悶, 又可以係mtr行下.

大宅

reserved by
www.517free.com

原帖由 Kinglong 於 09-8-1 09:19 發表
u make reservation (room) by yourself ?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

how much the taxi fee (20mins)?
原帖由 aaman 於 09-7-31 12:17 發表
2日1夜够lu, 搭mtr到世界之門窗(約20mins)轉的士(約20mins), 我著新界, 所以覺得好快去到, 轉下車無咁悶, 又可以係mtr行下.
Kinglong

大宅

原帖由 Kinglong 於 09-8-2 02:00 發表
how much the taxi fee (20mins)?

世界之窗去青青世界: 20MINS, RMB 40
落馬州去青青世界:30MINS, RMB 60

禁止訪問

伯爵府

thank you LB your information~~~~
Kinglong

子爵府

住樹屋, 係唔係真係在樹上面架?
小朋友住也沒有問題嗎?
會唔會有蚊呀?

我今個暑假訂左長隆, 見到青青世界又適合阿仔, 會打算聖誕節去.
原帖由 LB 於 09-7-26 17:14 發表
今日剛回來.
住樹屋2大1小(3嵗).
RMB310 包入場費
咁嘅價錢真的好ok呀~

禁止訪問

大宅

D樹一定係人為咁搭出來, 我亞囡未夠三嵗都行到.
我不覺多蚊. 不過可能因為我做足防蚊措施.

原帖由 AWma 於 09-8-4 08:43 發表
小朋友住也沒有問題嗎?
會唔會有蚊呀?

我今個暑假訂左長隆, 見到青青世界又適合阿仔, 會打算聖誕節去.

伯爵府

魅力王子

原帖由 AWma 於 09-8-3 16:43 發表
小朋友住也沒有問題嗎?
會唔會有蚊呀?

We live in tree house in evergreen last week,my hubby,my son and i.All is fine.
photos about the trip:
http://baby.popart.hk/blog/?skid=1220&sk=viewreply&n=20994

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

I want to ask if the bus say go to Shenzhen Bay Port (深圳灣口岸), the get off point should be at the Immigration? Where is Kingkey Banner Center? Are Shenzhen Bay Port and Kingkey Banner Center very near?

If I want to take the taxi to Evergreen Resort, can I get the taxi directly outside the immigration? or I need to go to Kingkey Banner Center?

Sorry this is the first time I go to China through Shenzhen Bay Port, I want to know more.

Thanks

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 susannayue 於 09-8-18 18:58 發表
I want to ask if the bus say go to Shenzhen Bay Port (深圳灣口岸), the get off point should be at the Immigration? Where is Kingkey Banner Center? Are Shenzhen Bay Port and Kingkey Banner Center ver ...

Just take the taxi from the taxi stop at 深圳灣口岸. It costs about RMB30. You should ask the taxi driver to drop you at the reception building and not just the entrance of Evergreen World, otherwise, you need to walk for 10 mins to go to reception building.

I went there on 8 - 9 Aug, quite good and very crowded on these 2 days since a company held a seminar there and many many people.

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

請問最平的樹屋RMB310.-有二張單人沙發床, 有1.2米嗎 ? 二張拼埋一齊, 可以瞓二大二小嗎 ? 唔該.
生日月, 開心過

水晶宮

我睇咗你D相, 好似張沙發床超細

原帖由 shah 於 09-8-16 23:24 發表

We live in tree house in evergreen last week,my hubby,my son and i.All is fine.
photos about the trip:
http://baby.popart.hk/blog/?skid=1220&sk=viewreply&n=20994
生日月, 開心過

大宅

都唔會吖~
3呎 x 2 = 6呎床
2大1細都ok吖

原帖由 雪文 於 09-8-19 12:35 發表
我睇咗你D相, 好似張沙發床超細

大宅

我剛剛在網上517旅遊 book 樹屋, 要我比信用咭資料confirm, 可靠嗎?? 好似有小小危險咁, 會過數嗎?? 如果到時落大雨想取消, 可以退錢嗎?? 謝謝!!

水晶宮

有三尺呀, 一張.
我係二大二細呀.

原帖由 LB 於 09-8-19 12:43 發表
都唔會吖~
3呎 x 2 = 6呎床
2大1細都ok吖
生日月, 開心過

水晶宮

更正 呢間係要信用卡保證的
如果自己打去酒店book呢 ?

原帖由 rayray 於 09-8-19 13:20 發表
我剛剛在網上517旅遊 book 樹屋, 要我比信用咭資料confirm, 可靠嗎?? 好似有小小危險咁, 會過數嗎?? 如果到時落大雨想取消, 可以退錢嗎?? 謝謝!!

生日月, 開心過

首頁

尾頁

跳至