夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原帖由 QUINCY121HK 於 09-8-8 19:13 發表

我要"痴"住d女訓...ma...
c6晚晚要睇飽電視先訓....如果同我一齊訓...實嘈住我....所以大家米分房訓law....反而...有時可以一齊訓...大家都好有新鮮感....亦好珍惜可以一齊訓ge時間.... ...
應同~我c6之前都係因為成日掛住打機,唔洗返工佢實打到半夜...成日出出入入間房,我覺得佢嘈住我同d仔訓,加上d仔大左我又覺得訓得好迫,所以叫左佢出廳訓..但係我覺得依家都唔錯呀,好似 QUINCY121HK 咁講,少左一齊訓有時出廳陪佢訓,仲有新鮮感~而且我覺得個男人係要變就算你晚晚訓係佢隔離都係一樣變架喇
大b駿逸細b駿晞

大宅

我以前未有小朋友差不多每晚都同D同事happy hour, 飲完再OT. 本身D senior(高層)都唔駛OT, 但係佢地次次都我地飲, 老婆仔女打电話問, 佢就話開會, 有一次我問點解有家歸不得? 佢就話自從小朋友出世之後佢就無咗個老婆, 多咗個阿媽, 每晚返屋企就聽到老婆鬧仔, 仔又投訴阿媽or老婆complain99 or 老婆complain工人...再加佢老婆完全放棄自己外型, 無論佢点要求佢老婆都唔打扮, 兼且佢亦係長期同老婆分房瞓, 佢話分唔到嗰個係老婆定阿媽...其實佢地當時有一個女朋友係上海, 一個係香港...佢話佢好愛佢老婆but佢老婆無比機會佢去愛
佢亦語重心長話叫我第日生完小朋友都要將C6放係第一位!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

分開瞓真係唔多好!

我囡囡出世都依家五個幾月,媽媽幫我湊,所以我一星期七日都留係娘家... 99返左加拿大之後,老公都過埋黎住,不過娘家又唔係大,BB床係廳,我同老公都係廳度瞓 (照顧BB),得張三呎闊的木床,我老公都堅持一齊瞓...

我朋友講過... 陪你過世的係你老公而唔係d仔女,唔好將老公放埋一邊... 所以兩星期前,我決定堅持每星期一日同老公返屋企過下二人世界 (其實通常返到屋企都好鬼夜,不過總算係得我地兩個)...

我此終覺得個男人會變,多少同佢老婆唔理佢有關囉!

別墅

回覆 23# Angel_BB 的文章

無錯--陪你1世既系老公,唔系仔女,當仔女都大晒了,再想同老公恩愛已經太遲了,千祈唔好以甘樣系為左仔女好--其實個家唔好,點會有個好既環境俾佢地呢?

別墅

回覆 22# kitmantsoi 的文章

嚇------所以話,生過蛋既女人,更加要keep啊--要比以前更靚!
記住,女人打扮唔系為左別人,系為左自己,一定要保持每日心情愉快--自己都唔照顧好,老公點會欣賞你,而留意你,做得更稱職,仍只會當你系一個c奶---

別墅

回覆 19# lovebabylovefl 的文章

試下穩機會陪下佢啦,講真,男人都中意人地錫,氹,或者為左自己打扮架---有時仲煩過d女人

別墅

回覆 12# 古靈 的文章

或者我地都應該照顧下佢地既需要--講真,ml 又唔系得佢一個爽,你都會有感覺架嗎,叫佢diy,又真系陰公d---

別墅

唔係一定為咗ml先一齊訓嘅.

老公辛苦出去打完工受咗氣,老婆忙咗一日家務工作揍女,每日日頭各有各忙,如果晚上有個愛人訓係自己旁邊,未訓著前講吓/傾吓鎖事/開吓玩笑/親一親/抱一抱,一日嘅辛勞/屈氣/悶煩/都消失晒啦.

因為路並不寂寞,有兩口子一齊進退,夫妻情感米咁樣維繫囉囉!

婚姻都雙方搵個適合人選,作出誓盟,一起生活/分享/愛護直至老死.

結婚唔係只為生仔同ml,只照顧小朋友,忘記身邊的另一半,驚佢去滾先例行公事同佢ml架呢!

要平衡d嘅,小朋友有一定歲數都要佢獨立,免除太過依賴變成裙腳仔,胆心米裝個監聽器或定時定候睇吓佢囉!

洋房

原帖由 aliceyy123 於 09-8-10 16:57 發表
試下穩機會陪下佢啦,講真,男人都中意人地錫,氹,或者為左自己打扮架---有時仲煩過d女人

係呀,佢好鐘意扮靚架,自從佢識左我之後,佢著衫都靚左好多,因為佢著既衫都係我幫佢買幫佢揀,佢都讚我話我識買衫,仲話,你衣著咁有品味,你應該去讀時裝設計....聽倒佢咁講真係好架....我有好多時間陪佢,只不過係佢忙囉/.\"

侯爵府

生左隻b, 同老公分開瞓 ....一個月咁大把, 我同bb瞓房, 老公瞓廳; 一個月之後, 我同老公瞓房, bb瞓廳

老公唔單止係我老公,仲係我o既伴侶, 我o既好朋友, 我粒"止痛藥"(我都唔知點解, 明明頭痛肚痛, 見到佢就會唔痛); 咁又點可以對個咁重要o既人唔好? 我好享受同老公"灘"o係張床度傾計, bbo係旁邊, 我地根本無法專心傾計; 唔好話生左b唔好分開瞓, 有時仲要"dum"佢俾其他人照顧, 同老公拍下拖添呀...同我講"無無論環境順逆,疾病健康,我將永遠愛慕尊重你,終生不渝"o個個又唔係我個仔!

況且, 同細路一齊瞓, 驚佢呢樣o個樣, 咪即係等個細路唔洗獨立, 照顧自己...永遠長唔長o既小朋友, 唔係我想要o既小朋友.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 1# pyjess 的文章

你BB果樣好得意!

別墅

原帖由 kitmantsoi 於 10-8-2009 16:40 發表
我以前未有小朋友差不多每晚都同D同事happy hour, 飲完再OT. 本身D senior(高層)都唔駛OT, 但係佢地次次都我地飲, 老婆仔女打电話問, 佢就話開會, 有一次我問點解有家歸不得? 佢就話自從小朋友出世之後佢就無咗個老 ...

有智慧!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 QUINCY121HK 於 09-8-8 19:18 發表

如果佢要攪攪震 ....就算晚晚同佢訓...佢都會攪攪震架啦... ...如果佢愛我,佢愛個家.. ..就唔會亂黎架la....

侯爵府

多謝, 不過張相幾個月前影, 佢而家已經唔得意LU

BB話: MAMI, 你要以身作則, 唔好講大話先得O架!

原帖由 Angel_BB 於 09-8-11 17:43 發表
你BB果樣好得意!

瑪瑙宮

您真係一個醒目媽咪.
當初我眼目完全離唔開 bb , 常常忙這忙那, 忽略 c6 .
關係差左, 好難修補.
原帖由 pyjess 於 09-8-11 17:32 發表
生左隻b, 同老公分開瞓 ....一個月咁大把, 我同bb瞓房, 老公瞓廳; 一個月之後, 我同老公瞓房, bb瞓廳

老公唔單止係我老公,仲係我o既伴侶, 我o既好朋友, 我粒"止痛藥"(我都唔知點解, 明明頭痛肚痛, 見到佢 ...

侯爵府

坐完月第一次同老公出街, BB有陪月同埋奶奶湊, 理應好安全, 但我掛心BB到胃痛; 而家每個星期日, BB都係由我湊, 前一個星期DUM 低隻B出街, 我總係覺得少左D野...老公就提我:咁咪好LAW, 我地自己去拍下拖...我老公好識得表達自己O既感受, 對人性又有一定了解, 直接或間接幫助我倆溝通

你既然都咁講, 即係想改善關係喇, 只要重O係身邊, 就永遠唔遲...聽日就買束花送俾佢, 追佢喇...唔好笑, 男人同樣鐘意人氹, 鐘意人O易, 鐘意人地覺得佢重要, 你不過係要補做返D以前你應做O既野...不過關係差左一年, 要用2年去補LAW...一世人流流長, 永無話遲O架

原帖由 Nancy20090615 於 09-8-11 21:33 發表
您真係一個醒目媽咪.
當初我眼目完全離唔開 bb , 常常忙這忙那, 忽略 c6 .
關係差左, 好難修補.

首頁

尾頁

跳至