美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我發現隻botani Squalene在千色店有得買

大宅

原帖由 可以 於 09-8-12 22:14 發表

邊間呀?係咪有專櫃定點呀?
唔知會唔會貴d呢

民房

原帖由 mickylau 於 09-8-12 09:45 發表
妳去erica yuen 個blog 睇下佢介紹~~

我平時勁多面油,日日都要搽控油既gel~~
呢兩日特登唔搽,雖然都係有出油,但係情況無之前咁失控.
我係佢鋪頭買$260一支,不過見到網上面最平賣$200~~
我覺得勁好用~~
而家連我老公 ...

網上最平見過$193

男爵府

I have bought three from sydney and don't think I can manage to finish them within this year. Am looking to sell one, pls PM me if interested or go to BK 二手市場 to take a look. Thanks.

別墅

我家姐係澳洲,今日搵佢check過,
賣29.95澳紙.
唔平得好多香港買好過lu~~~
我係漢口道佢寄賣果間野買既.
不過買完之後見到網上面賣200-260.
唔怕既可以係網上面買,想安全就去佢鋪頭或者寄賣既地方買~~~
都係二百零蚊,試得過~~
我買果時都見到有兩個女仔買,重有買綠份同抗氧化丸添~~~
我都想試下.

侯爵府

係咪當保濕精華咁用呀??

別墅

原帖由 christyheihei 於 09-8-13 11:40 發表
係咪當保濕精華咁用呀??

又唔係喎,保水還保水喎~~
你去睇下呢段,佢有介紹點用架~~~
未睇我之前都係將d程序掉轉哂...........暈.........

http://www.youtube.com/watch?v=2VmtlkB_1r8&feature=related

禁止訪問

洋房

原帖由 可以 於 09-8-12 22:14 發表

請問千色店賣幾錢??

洋房

睇完依個post同erica個條片, 記起以前買過一枝HABA的同類產品, 用左大半樽便放埋左, 今日攞番出來用左一次,
細想之下又怕枝野放得太耐, 唔知會唔會過期....煩惱緊唔知用唔用好

定係不如去erica間舖買一枝, HABA果枝留來查頸同手爭位, 唔好哂左... 你地話好唔好?

別墅

原帖由 noatall 於 09-8-13 19:08 發表
睇完依個post同erica個條片, 記起以前買過一枝HABA的同類產品, 用左大半樽便放埋左, 今日攞番出來用左一次,
細想之下又怕枝野放得太耐, 唔知會唔會過期....煩惱緊唔知用唔用好

定係不如去erica間舖買一枝, HA ...

erica最新post果段youtube有講haba果支呀,妳去睇下呀~~
http://www.youtube.com/watch?v=2VmtlkB_1r8&feature=related

洋房

原帖由 mickylau 於 09-8-13 21:04 發表

erica最新post果段youtube有講haba果支呀,妳去睇下呀~~

睇完了, 唔該你... 我唔想哂左HABA果半枝, 都係用來查其他地方, 面就查erica介紹果枝.

大宅

在馬鞍山千色店有得買,不是專櫃,但多少錢我忘記了,明天落去看看價錢再匯報
不是
原帖由 noatall 於 09-8-13 18:58 發表

請問千色店賣幾錢??

別墅

原帖由 noatall 於 09-8-13 22:03 發表

睇完了, 唔該你... 我唔想哂左HABA果半枝, 都係用來查其他地方, 面就查erica介紹果枝.

妳可以朝早用haba,夜晚用erica介紹果隻咪兩支都唔會哂囉.
係呢!咁妳覺得haba果支得唔得呀?

別墅

後補:再講清楚d~~~

人到中年,皮膚質數每況越下,膚色不勻、暗啞、暗粒、黑眼圈........試過好多牌子既護膚品,平嘅貴嘅都改善唔到,每日照鏡都見到自己個殘樣,慘不忍睹........!!

之前見到美容院有新野叫RF,見到係新野,都唔知係乜,心思思又想試下,所以去左試做.
第一次做完頭4日皮膚明顯緊左,成塊而令左,不過當第五日之後急速反彈.....! 回復本來面貌!!!!!

死心不息,再去第二間試一次,今次係雙極射頻!(後尾先知道之前係做單極)
做完同上次一樣,皮膚緊左,成塊面令左,但係提昇方面,本人就唔覺得有分別!
(之前做過bioarchitect,佢既facial係提昇方面比RF明顯好多,不過只係keep到不足一星期)

剛好最近在網上又見到erica個blog,見到佢介紹squalene,好似好好咁,又見到唔貴,就買黎試吓!

同一日朝早做完RF,跟手去買squalene,在同一晚開始使用.

當RF遇上squalene

08/08做左RF+squalene,到今日巳經係第7日,皮膚一日比一日好左,細紋無左,面色均勻左,面油小左,黑眼圈都淡左,因為我之前都做過RF,功效唔同今次,唔知道係因為單極同雙極既分別,定係其他原因.不過今次出黎既較果係比我有喜出望外既感覺.
大家如果有做開RF既,不妨買支squalene一齊用,改善一下皮膚深層~~

PS:如果有帶指宮環既媽咪係唔可以做RF架,記得呀~~~唔係會電親架.

我依家用緊既護膚品:
moiggi 青瓜水份面霜→aqua label導入水→squalene→aqua label導入乳液

王國長老

月餅勳章 王國長老

Thanks Mickylau.

別墅

原帖由 小慧 於 09-8-14 10:42 發表
Thanks Mickylau.

唔好客氣,唔該哂妳小慧.
唔好意思呀,我唔知咁樣唔可以架.
下次唔會
只係用到好野想同其他人分享吓.
thx~~~

大宅

千色店買288元

洋房

原帖由 mickylau 於 09-8-14 09:33 發表

妳可以朝早用haba,夜晚用erica介紹果隻咪兩支都唔會哂囉.
係呢!咁妳覺得haba果支得唔得呀?

其實我係有少少担心, 支haba放左已有好耐, 怕佢過期, 用上面會引起問題. 所以才想, 不如用來查頸, 有咩唔妥, 都唔會影響塊面ma...

我之前用haba, 又唔覺有咩咁特別喎. 今日去erica間店買左佢介紹果支返來試下(見到erica真人, 佢皮膚真係好好). 我仲買埋抗氧丸. 女人貪靚真係天性來, 希望有效吧.

別墅

原帖由 noatall 於 09-8-14 21:46 發表

其實我係有少少担心, 支haba放左已有好耐, 怕佢過期, 用上面會引起問題. 所以才想, 不如用來查頸, 有咩唔妥, 都唔會影響塊面ma...

我之前用haba, 又唔覺有咩咁特別喎. 今日去erica間店買左佢介紹果支返來試下(見 ...

係呀~~
幾時都話女人錢最易賺架啦...... .

首頁

尾頁

跳至