懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 christiewong 於 09-8-13 12:50 發表
喺呀.. 會散架.... 我無加豆粉... 不過你可以試下...

hehe, christie
你係咪可以比b初生0既衫仔我呀 ??
我想要呀 ... thanks

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

我試過輕輕壓一壓會好D...

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 12:55 發表

我試過加左小小蛋 & 豆粉落去
都係散...不過冇咁散...易煎d

男爵府

原帖由 christiewong 於 09-8-13 12:55 發表
我都喺咁諗.... 驚硬過頭呀B食唔到, 所以唔敢加... 我琴晚又整左布甸...

我個仔ok喎
我整好左一舊舊, 點d蛋, 再點d粉, ok喎
個味都一樣

男爵府

原帖由 christiewong 於 09-8-13 12:58 發表
我試過輕輕壓一壓會好D...

我壓佢都係散呀 ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

喺呀, 得底衫仔... 你啱唔啱呀? 全部洗乾淨晒..

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 12:56 發表

hehe, christie
你係咪可以比b初生0既衫仔我呀 ??
我想要呀 ... thanks

男爵府

喺呀? 等我遲少少再試下先...

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 12:58 發表

我個仔ok喎
我整好左一舊舊, 點d蛋, 再點d粉, ok喎
個味都一樣

男爵府

好!! 等我再研究下先!! 多謝你哋D Feedback!!

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 12:59 發表

我壓佢都係散呀 ...

男爵府

原帖由 christiewong 於 09-8-13 11:21 發表
各位, 我參加左惠氏既"全方位營養http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=137&cb=12345650&n=ada30309食譜比賽" 請投我一票!! 謝謝!!

三文魚炒飯

投左你票la

男爵府

原帖由 christiewong 於 09-8-13 12:59 發表
喺呀, 得底衫仔... 你啱唔啱呀? 全部洗乾淨晒..

岩呀 .. 呢d都係必備0既
我費事買, hehe
多謝多謝

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

剛剛再煎左2件
煎耐0的先反轉
好似好0的

男爵府

多謝多謝!!

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 13:02 發表

投左你票la

男爵府

好呀.... 睇下點樣俾你呀....

原帖由 phoebe_liu 於 09-8-13 13:03 發表

岩呀 .. 呢d都係必備0既
我費事買, hehe
多謝多謝

男爵府

我後期都試過咁煎... 好少少啦...

原帖由 mimibooo 於 09-8-13 13:03 發表
剛剛再煎左2件
煎耐0的先反轉
好似好0的

大宅

2018復活節勳章

一個星期冇睇, 超多 post, 唔追住 la.
估唔到開埋新版添...

報告下先, 6/8 生左 bb la.
痛左 6 個幾鐘, 生佢用左 7分鐘 (估唔到咁快生到佢出o黎, 正!!)
重 7磅半, 係一個好醜樣o既 bb 女 (唔知大個會唔會靚番 d 呢?)

東區冇氣聞, 只有止痛針同埋無痛
但係 d 助產士唔贊成用無痛
所以最後打左支止痛針 (心理上都應該有 d 幫助, 生理上就一樣咁痛 >.<)
仲有一樣好攪笑, 佢地依家有樣o野叫 "音樂療法", 俾 d 音樂個產婦聽, 話幫助放鬆同埋舒緩痛楚喎! 生完仲要俾份問卷你填, 睇下呢個音樂療法有冇效
(我當然剔晒 "冇用", "幫唔到"....)
我越聽就只係覺得好嘈同好煩, 結果除埋個 headphone la.

東區勁多大陸產婦, 間房 6 張床, 4個大陸人,
佢地個 package $39,000, 包 3日2夜, 住左兩晚之後, 未夠鐘出院都話要出, 否則要俾多 三千幾, 所以第三日我可以一個人霸晒成間房

大宅

2018復活節勳章

請教一下, bb o係東區果陣食牛欄牌, 但係好難 便便, 佢第一日去過 3 次便便之後, 隔左差唔多 30 hrs 先至再去到便便

返到o黎屋企, 轉左食 A+, 但係佢就疴爛屎
好似肚疴咁, 我都唔知佢係病病, 定係隻奶粉唔啱佢。但佢冇病o既徵狀喎, any idea? pls help!

大宅

2018復活節勳章

原帖由 christiewong 於 09-8-13 11:21 發表
各位, 我參加左惠氏既"全方位營養http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=137&cb=12345650&n=ada30309食譜比賽" 請投我一票!! 謝謝!!

三文魚炒飯

supported!!

男爵府

嘩... 恭喜晒...點解你哋個個都咁好生既??? 我生大女痛左差唔多50個鐘...

我就係怕左D大陸媽媽, 所以生完之後轉左上去私家房...

原帖由 chiliwu 於 09-8-13 13:57 發表
一個星期冇睇, 超多 post, 唔追住 la.
估唔到開埋新版添...

報告下先, 6/8 生左 bb la.
痛左 6 個幾鐘, 生佢用左 7分鐘 (估唔到咁快生到佢出o黎, 正!!)
重 7磅半, 係一個好醜樣o既 bb 女 (唔知大個會唔會靚番 d 呢 ...

男爵府

可能隻奶粉唔啱佢喎... 會唔會喺佢對乳糖過敏呀? 如果喺可能要食低敏奶粉... 因為我2個都無咁既問題... 所以真喺幫唔到你...

原帖由 chiliwu 於 09-8-13 13:57 發表
請教一下, bb o係東區果陣食牛欄牌, 但係好難 便便, 佢第一日去過 3 次便便之後, 隔左差唔多 30 hrs 先至再去到便便

返到o黎屋企, 轉左食 A+, 但係佢就疴爛屎
好似肚疴咁, 我都唔知佢係病病, 定係隻奶粉唔啱佢。但 ...

男爵府

Thanks!!

原帖由 chiliwu 於 09-8-13 13:59 發表

supported!!

大宅

2018復活節勳章

原帖由 christiewong 於 09-8-13 14:02 發表
嘩... 恭喜晒...點解你哋個個都咁好生既??? 我生大女痛左差唔多50個鐘...

我就係怕左D大陸媽媽, 所以生完之後轉左上去私家房...

...

我唔捨得嘛! 自己住o者, 唔使住咁好嘛
留番多 d $$ 俾 bb 用, 坐月又要使好多 $$
好在都係同佢地住左日幾o者 ^^

首頁

尾頁

跳至