懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

原帖由 BCoLick 於 09-8-17 17:31 發表
我而家先得5-6 weeks, 咁快見肚係咪跨左D? 我係屬於瘦身型但有個肚腩仔果隻, 我又覺得好明顯係比之前個肚腩大左一D, 可能係我心理作用gwa??!!..... (但我真係覺得個下腹漲左, 著牛仔褲時"cool"住"cool"左咁, 搞到我 ...

我係屬細粒,
而家都未過 100磅,
而家都係6week 左右,但係個肚已經好大,
我本身無人會話我肥,
但係而家好多衫著了會見到個肚,
好似好誇張。

別墅

我差唔多6個月人地先覺得我有3個月,係28週做4D時,個姑娘話我咁快黎做4D........佢以為我得3-4個月

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

6個月

翡翠宮

原帖由 JR0828 於 09-8-16 14:18 發表
我有左成6個月啦, 而家個肚都似個肚腩, 出街有時見到人地穿D 貼身T恤, 個肚同我差唔多, 不過人地就冇我條腰咁粗, 我同老公都覺得人地果個係腩, 不過我個都似腩 >.<
我想似返個大肚婆搭車比人讓坐呀, 有時企到腳都痛. ...

我有咗10 week 就唔可以著牛仔褲!!
到20 week 先開始覺啲!!

大宅

醒目開學勳章

終於知道點解我2個月咁快已經見肚!!!

今日去睇醫生confirm左係twins

子爵府

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

我就5個月左右先見肚

複式洋房

原帖由 Ms.FH 於 09-8-17 22:39 發表
終於知道點解我2個月咁快已經見肚!!!

今日去睇醫生confirm左係twins

恭喜晒呀~ 中左TWINS, 我初初都好想TWINS ga, 不過家族冇人係twins, 不過小心佢地到7個月係入面玩到癲, 到時你冇得訓呀, 而家我個b 都係入面日爬夜爬, 係個肚臍附近走上走落, 有時比佢頂到痛tim 呀.

複式洋房

我本來都唔係肥底,而家十一個月,不過個肚大左好多,以前D褲都著唔落,仲無腰添

大宅

回覆 4# Ms.FH 的文章

恭喜你呀, 有TWINS :)

我想問下TWINS係咪會有兩個胎囊ga? 因為我上次去照得一個胎囊....係咪已經等如係單胎 ga la?

大宅

第一胎5個幾月見,而家呢胎3個月左右見。
而家近8個月,個肚37”啦!上一胎臨生都係36”咋!

別墅

我依家10周, 暫時未有人覺得我大肚, 因為我成日著鬆身衫, 不過我呢個week開始, 就真係覺得個肚大咗同埋好實, 依家番工著我未大肚時嘅西褲, 都覺得有d d 緊, 我諗我可能好快就要著大肚褲番工喇..

大宅

都宜家25weeks, d人都以為我得3個月咋... 不過, 最緊要阿b 啱size 就冇所謂..第時修身都快d吖麻....

複式洋房

好媽媽勳章

我係6個月左右先開始見肚, 本身係肥底, 而家8個幾月都好似人地5-6個月左右, 健康院姑娘話一切正常, 唔係大就一定好架....不過搭乜車都冇人會讓位囉....

大宅

醒目開學勳章

原帖由 JR0828 於 2009-8-17 11:42 PM 發表

恭喜晒呀~ 中左TWINS, 我初初都好想TWINS ga, 不過家族冇人係twins, 不過小心佢地到7個月係入面玩到癲, 到時你冇得訓呀, 而家我個b 都係入面日爬夜爬, 係個肚臍附近走上走落, 有時比佢頂到痛tim 呀. ...

多謝你呀~不過我同老公家族都無twins架~
我都完全無諗過自己會有Twins BB......
BBs係入面玩到癲都無所謂呀!!!我最怕BBs玩下玩下要提早爬出黎咋!!!

姑娘都話孖胎早產既機會,同駝BBs既風險都高好多~所以有左twins真係又開心又擔心呀!!!

大宅

醒目開學勳章

原帖由 BCoLick 於 2009-8-18 11:16 AM 發表
恭喜你呀, 有TWINS :)

我想問下TWINS係咪會有兩個胎囊ga? 因為我上次去照得一個胎囊....係咪已經等如係單胎 ga la?

多謝你先~

我前2星期 around 6weeks+時,都係得一個胎囊同一點好細點既bb!!!

到尋日8weeks+去照u/s就見到兩個胎囊,兩個bb&兩個心跳喇!!!不過就一個大d一個細dd囉!!!

我係孖仔孖女果版見到有d媽咪16weeks先發現係孖胎架!!!我已經算早發現了~

大宅

icic. 咁即管睇下有冇驚喜啦, haha.

原帖由 Ms.FH 於 09-8-18 16:57 發表

多謝你先~

我前2星期 around 6weeks+時,都係得一個胎囊同一點好細點既bb!!!

到尋日8weeks+去照u/s就見到兩個胎囊,兩個bb&兩個心跳喇!!!不過就一個大d一個細dd囉!!!

我係孖仔孖女果版見到有d媽咪16weeks先發現 ...

伯爵府

畀面勳章

係low..個個都唔同
我本來都係瘦同細粒,所以都唔係咁快見肚
不過因為我媽媽都係咁,所以我地冇擔心過,我地幾姊弟出世都係6磅幾ga喇,幾健康正常呀

唔洗太擔心的

雖然好多人見我個肚都話真係好細,包括生過既媽媽級都係咁講

不過e生話我增磅好理想,唔好特登去增肥,咁我咪乖乖聽話,唔洗咁擔心low
支正個人行路又輕巧都幾好呀,..最緊要健康je

大宅

醒目開學勳章

原帖由 BCoLick 於 2009-8-19 02:55 PM 發表
icic. 咁即管睇下有冇驚喜啦, haha.

自從發現有左BB之後驚喜真係隨時會出現係你面前架:loveliness:

首頁

尾頁

跳至