跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 CandyMaggie 於 09-8-27 10:58 AM 發表

hi,

我女k1都是3號課室但班主任姓潘X雯, 另1 班我唔知道.
上午班我知只有A,B 兩班. 你們今年改叫一, 二班.

好似一班有2個老師負責的, 聽日相認下先~呵~

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Angel小茵 於 09-8-27 22:47 發表

好似一班有2個老師負責的, 聽日相認下先~呵~

係, 一班是有2個老師, 我女上年k1是姓潘及姓張 在3號課室. 其他我不太認識(因要返工).

聽你們說今年班主任名都不是她們, 莫非我女k2的老師仍然是她們.

你們k1已經開學, 有甚麼feeling對學校.

大宅

原帖由 CandyMaggie 於 09-8-28 09:50 AM 發表

係, 一班是有2個老師, 我女上年k1是姓潘及姓張 在3號課室. 其他我不太認識(因要返工).

聽你們說今年班主任名都不是她們, 莫非我女k2的老師仍然是她們.

你們k1已經開學, 有甚麼feeling對學校. ...

hi, 你好,
今日開學日,
感覺ok, 不過可能課室細, 人多,
覺得有d亂,
班主任姓盧,
你有冇msn, 可以add我呀,
[email protected]
我小朋友姓文, 我今日都見到你個女呀,

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Angel小茵 於 09-8-28 14:19 發表

hi, 你好,
今日開學日,
感覺ok, 不過可能課室細, 人多,
覺得有d亂,
班主任姓盧,
你有冇msn, 可以add我呀,
我小朋友姓文, 我今日都見到你個女呀, ...

Hi,
Sorry 我冇玩msn.
我女上年幼b班, 班主任姓潘.
你可能認錯人, 我女9月1日才返學.

大宅

原帖由 CandyMaggie 於 09-8-28 02:36 PM 發表

Hi,
Sorry 我冇玩msn.
我女上年幼b班, 班主任姓潘.
你可能認錯人, 我女9月1日才返學.

ohohoh, 認錯人添,
上幼b, 即係二班啦?!
應該係同一班,
我都記得有位老師姓潘的,
不過份家長手冊係寫班主任姓盧的,
可能是分左組?
下星期一, 二可以陪小朋友, 只返一個小時呀,
你小朋友都係9月1日先返?!

子爵府

原來你個女就係好怕男仔果個妹妹仔,咁我知道係邊個啦,你個女將張CHAIR移到好後,個MISS問點解,原來係因為佢好怕身邊坐左2個靚仔,HAHA,我個仔係坐係你個女後面張枱架,我個仔開頭好驚,因為太多人啦,佢好怕生陌﹗

原帖由 Angel小茵 於 09-8-28 15:10 發表

ohohoh, 認錯人添,
上幼b, 即係二班啦?!
應該係同一班,
我都記得有位老師姓潘的,
不過份家長手冊係寫班主任姓盧的,
可能是分左組?
下星期一, 二可以陪小朋友, 只返一個小時呀,
你小朋友都係9月1日先返?! ...

大宅

原帖由 水怪 於 09-8-28 04:32 PM 發表
原來你個女就係好怕男仔果個妹妹仔,咁我知道係邊個啦,你個女將張CHAIR移到好後,個MISS問點解,原來係因為佢好怕身邊坐左2個靚仔,HAHA,我個仔係坐係你個女後面張枱架,我個仔開頭好驚,因為太多人啦,佢好怕生陌﹗

...

哈哈, 比你識穿左添~
你仔仔係唔係個頭濕晒個個呀?
你有冇msn, 可以add我丫~~
我個女佢都話好多人, 好驚~
係教堂個時仲好笑呀,
隔離個男仔同佢講, 我好鐘意你呀, (1秒) 我好鐘意篤你呀, 我可唔可以篤你呀? 我個女: 唔得, 個男仔都係篤佢隻手, 咁我就抱過d個女囉...

禁止發言

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我係幼一班,乜嘢B組呀?乜分咗組咩?定係你講31&1號返學時間呀?如果係.......我係B組!YEAH.....
今日個FEEL比我,D老師好親切,但可能今日太多人了,起課室同教堂顯得非常濟迫!同埋起教堂時,D話題太長.....同埋好有賣廣告FEEL!小朋友顯得太耐煩!

原帖由 manman073 於 09-8-28 20:45 發表
有冇幼一班B組既同學仔?
因為我要返工,所以想了解多d學校情況.....

複式洋房

原帖由 CandyMaggie 於 09-8-28 09:50 發表

你們k1已經開學, 有甚麼feeling對學校. ...

三育係提倡,教師隨幼兒一起升班,陪伴同一班幼兒一起完成三年的幼稚園課程,讓學生容易適應三年的幼稚園生活。
使幼兒更有安全感及這樣老師同學生之間亦有更多的了解及默契之類吧... ...

水晶宮

畀面勳章

原帖由 ping@.@ 於 09-8-29 15:15 發表

三育係提倡,教師隨幼兒一起升班,陪伴同一班幼兒一起完成三年的幼稚園課程,讓學生容易適應三年的幼稚園生活。
使幼兒更有安全感及這樣老師同學生之間亦有更多的了解及默契之類吧... ... ...

Hi,我女都係三育畢業 三年都係同兩個老師一起渡過,十分體貼 我女已升小四,仲堅持回三育參加小天使合唱團我隔籬鄰舍兼老友個女,今年都係三育返幼兒班,佢係梁老師果班,高大短髮小妹妹

子爵府

HAHA....係呀,我個仔就係個頭濕哂果個呀,佢超大汗架,行幾步都會濕哂架mouth: 估唔到佢比人既第一個印象就係"頭髮濕哂果個"

原帖由 Angel小茵 於 09-8-28 18:47 發表

哈哈, 比你識穿左添~
你仔仔係唔係個頭濕晒個個呀?
你有冇msn, 可以add我丫~~
我個女佢都話好多人, 好驚~
係教堂個時仲好笑呀,
隔離個男仔同佢講, 我好鐘意你呀, (1秒) 我好鐘意篤你 ...

大宅

原帖由 水怪 於 09-8-31 03:03 PM 發表
HAHA....係呀,我個仔就係個頭濕哂果個呀,佢超大汗架,行幾步都會濕哂架mouth:mouth:" /> 估唔到佢比人既第一個印象就係"頭髮濕哂果個"

ohohoh, sorry,
因為第一日返學只係留意自己個女同同桌個d同學嘛,
而你仔仔一入黎就濕晒個頭....
又唔可以用短頭髮(個個男仔返學都短頭髮架嘛 XDDD), 又唔可以用青靚白淨~~~~咁, 容易D既就係頭髮濕哂囉....

我ADD左你FB架啦, 呵, 個樹CHAT啦

子爵府

咁你可以話英俊瀟灑,玉樹臨風果個架嘛

原帖由 Angel小茵 於 09-8-31 17:18 發表

ohohoh, sorry,
因為第一日返學只係留意自己個女同同桌個d同學嘛,
而你仔仔一入黎就濕晒個頭....
又唔可以用短頭髮(個個男仔返學都短頭髮架嘛 XDDD), 又唔可以用青靚白淨~~~~咁, 容易D既就係頭髮濕哂囉....

我A ...

大宅

原帖由 水怪 於 09-8-31 10:42 PM 發表
咁你可以話英俊瀟灑,玉樹臨風果個架嘛

咁, 我又覺得你個仔係呢半班最靚仔個個....!

子爵府

HAHA...係咪真架?真係多謝讚賞

原帖由 Angel小茵 於 09-9-1 12:29 發表

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

點解好似無乜上午幼一班既

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Angel小茵 於 09-8-26 18:26 發表
hi, 我都收到電話, 你地幾多號課室呀, 我3號呀, 班主任姓盧, ~~~
我都係呀....不過個班主任係唔係新黎嫁...佢好似十問9唔知咁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Angel小茵 於 09-9-1 12:29 發表

你女女係咩組呀..我女係蕃薯組

大宅

原帖由 wing1028 於 09-9-2 12:12 PM 發表
你女女係咩組呀..我女係蕃薯組

我個女係西瓜組呀~~~~

個班主任應該唔係新老師, 不過應該係第一次係班主任~

首頁

尾頁

跳至