夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你依家都係有左半個月~~咁早~未必可以驗得到d咩野~相反會增加流產機會~~!作為老婆既我~~第一:我根本就唔會同個上司發生呢d行為~不過既然你呢個故事話有既話,我係會揀去落~~!仲唔會話俾老公知~有左bb添!
我唔會俾呢個機會去搏~因為對老公&bb都係唔公平既~!
作為老公~我更加無可能原諒一個老婆出軌~仲要係有埋bb~個老豆都唔知係邊個先係最可笑既~!

翡翠宮

I knew a husband did forgive his wife and raise the kid dosent belongs to him , however, they finally sperate after 1x year, not because the kid but who knows whats in the mans heart

大宅

唉! 真係一樣米養百樣人 , 梗都得

快d 去睇醫生驗DNA 係咪你老公, 唔係就落左佢, 雖然係一個小生命, 但避免這位無辜的小生命來這世界受苦 , 唔該哂

老公有外遇, 老婆會比好多次機會佢返 lai...
老婆有外遇, 多數立即離婚..

伯爵府

好媽媽勳章

如果我係老婆我會驗睇下係咪老公..
係就緊係好啦..
如果唔係的話我會帶埋BB離開..因為面對唔到老公..過唔到自己...

我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

珍珠宮

原帖由 HAZEL920 於 09-9-1 23:24 發表
雖然好唔認同呢位太太做左既事, 不過怕你地日後有嚴重家庭問題, 頭先SEARCH過, 比埋條LINK你, http://www.genetrackhk.com/othertests/prenatal.php
要做就快啦,要成五至七個工作天架!

珍珠宮

原帖由 HAZEL920 於 09-9-1 20:14 發表
不如我問返你轉頭, 你自己可以忍受幾耐, bb一出世就驗臍帶血, 你要驚血型唔對, 第時bb個樣似唔似老公你又要驚, 到你搵dna去驗, 驗到係老公既, 就心安遮, 唔係老公既, 你點去隱瞞咁多年, 仲要你呃既唔係1個人, 係2個 ...
同意!咁大心理壓力,你點頂?

大宅

如果我係老婆, 會靜雞雞驗下係咪老公, 唔係既就落左去, 否則第日個bb有咩事要對血型或你老公捐血去救, 先知個仔/女唔係佢既, 到時打擊仲大, 覺得幫人養緊便宜仔, 咪仲c..?

民房

好多謝大家既回應, 事情發展係bb已經出左世, 老公老婆都好錫個bb, bb個樣就.....有人話似老公, 有人話似老婆.

再發展下去係老婆同老公又有了第二個bb, 就快出世了. 呢個100%係老公架.

表面上這個家庭很完滿, 所以老婆都仲係唔知應唔應該知道個答案.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如果我地再回你post 你口中既事情會唔會發展到 當日既bb現今已經廿歲 投身社會呢....

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

個bb都已經出左生...
如果而家驗左個bb唔係老公既..咁點呢??
你叫個老公點面對個bb??

我個人好自私...我由第一日開始我選擇唔要個bb..驗都唔會驗...唔想日後自己唔開心..諗得太多...
成件事自己已經錯左先...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 HAZEL920 於 09-9-2 10:04 發表
如果我地再回你post 你口中既事情會唔會發展到 當日既bb現今已經廿歲 投身社會呢....

別墅

樓主係未寫劇本呀?

男爵府

BK Milk勳章

我都同意, 不過如果我係個老婆,我會一世內疚,,,,因為係自己一手破壞,所以end uo有咩結果都冇得怨 !

如果我係個男o既,要清楚自己底線,係唔係可以愛個老婆愛到原諒佢今次,係o既話大家要傾得清清楚楚+協議,唔會再有這件事發生,而bb就要睇下驗出來的是自己定別人,別人的我真係冇咁大方照顧佢成長....因為係一條大刺...(sry)

而如果接受唔倒個老婆...就好似mother904咁講, 緣可能已盡....不過個老婆會好慘...無奈都係有人做錯事要suffer返個果....

原帖由 mother904 於 09-9-1 21:39 發表
如果我係老婆,會自己去驗DNA,真係唔係老公既,要忍心些少落左去,同時轉工,以後同上司中止聯絡,唔再提唔再想呢件事。如果可以既話,我會搵個理由搬屋轉電話號碼。

如果我係老公,一定唔可以原諒老婆,所以如果樓主仲想維持家庭,一 ...

男爵府

BK Milk勳章

o...原來已經有左結局.....=_= #

水晶宮

如果我係老公, 我原諒唔到lor!!!

珍珠宮

原帖由 porkrib 於 09-9-1 19:57 發表
老婆一直都很愛老公, 老公亦對佢好好, 因為大家都唸住生bb,所以一直冇避孕. 有一次老婆到大陸出差前同老公造過愛才上機. 到了當地竟然和佢上司(另一部門)又發生了關係,佢上司係體外射.

過了大半個月, 老婆竟然發現 ...

驗咗先算啦. 如果BB係老公嘅, 咁就睇吓你選擇永遠保守偷情嘅秘密還是向老公坦白, 希望得到原諒.

但係如果我係老公, 都幾難說服自己去接受這樣的事實.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

驗就一定要驗, 起碼知道個小朋友個老豆係邊個, 但比著係我就會係bb未出世就去驗, 係上司嘅就一定唔要.

但我係呢個女人嘅話, 一定永遠都唔會同c6講呢件事出黎, 何況而家第二個bb都就出世, 保守著呢個秘密落去吧!

別墅

回覆 1# porkrib 的文章

我覺得個b系個老公既,上司只系體外射

如果我系老公,我會問清楚點解舍老婆會甘做,如果大家婚姻出現問題,堅決唔要個b,如果大家無問題,而又接受到個老婆,再決定要唔要個b未遲,依家第1系搞清楚大家婚姻有無問題!

如果我系老婆,我唔會再隱瞞d咩野,如果我仲想要個老公,只可以坦坦白白望佢原諒,如果佢唔原諒,我再決定自己有無能力/時間/想唔想要個b!
ps:個b系無古,最好向穩固既感情下先決定要,如果為左唔想殺生,我勸唔好要,生出來又害左佢!

大宅

咁多人回應,樓主個劇本都唔錯喎.

複式洋房

體外射雖然有受孕機會,但唔高
我覺得你唔使擔心

去驗啦,你會安心D GA!

首頁

尾頁

跳至