自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我老公又係黑仔...工作上唔順利

男爵府

畀面勳章

我都黑仔到極,早前比蜜蜂針(十分痛),跟住隻眼又無啦啦發晒炎,而家都未好,六合彩又一個字都唔中,我是牛牛,今年真是辛苦命(從未試過咁)..

伯爵府

我老公咪係囉~~~唉...我比佢黑到我都係超超超黑囉~~~~唉....最好彩係有左細bb姐~~~

複式洋房

真係好邪呀! 病左幾個月都唔好!

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我老公都係, 樣樣都唔順利 + 好黑仔

伯爵府

劉德華也是一個好例子
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

我覺得真係好多濕碎野煩:
電腦, 一部mouse 壞, 一部死機, 整唔返, 只可以backup啲野出黎.

車, check engine 燈著左, 拎去整, us$1200找數, 唔夠24小時, 個燈又著番, 再拎去整. 車房話無零件, 個order要等一個星期. 等完一星期, 又要拎番架車返車房...沒完沒了.

返工, 接手啲case 煩到嘔. 七月大裁員, 雖然自己無事, 但果個星期, 真係嚇到無肉. 細我12 年既屬牛同事, 不幸被人炒左. 佢仲係大肚既添呀.

蘇師傅話最煩係農曆 6月同12 月. 唉... 仲有個12 月要過.

大宅

真係好Q, 我係屬牛, 早前都係被蜜蜂針, 仲要唔係係郊外, 係係商場入面, 行行下隻手好痛, 隻蜜蜂已經企左係我手背上針左一下. 仲要試過全身無端端出風癩, 而家仲介緊口. 真係行運行到.........

原帖由 媽媽婆婆 於 09-9-2 13:40 發表
我都黑仔到極,早前比蜜蜂針(十分痛),跟住隻眼又無啦啦發晒炎,而家都未好,六合彩又一個字都唔中,我是牛牛,今年真是辛苦命(從未試過咁)..

侯爵府

2024年龍年勳章

c6屬牛, so far OK,

侯爵府

醒目開學勳章

我係今年年初好黑, 累到我都好驚(因為那時先係年頭, 有排捱), 但係我個朋友送左個野俾我之後就開始無mug野了. 到搬埋黎新屋, 成日嬴錢tim, 打麻雀一個嬴4個(5個人輪流打), 前2日先去完澳門, 我係2個賭場都嬴到錢, 當然只係好少既錢, 但係有得嬴都已經好開心啦, 因為有lucky嘛.

大宅

今年係冲太歲, 即係唔算食正, 羊年先係犯太歲。

原帖由 123!@# 於 09-9-2 10:46 發表
因為牛年今年犯太歲.
所以比較不順利

大宅

我係羊,今年真係好差.之前已經係圓玄拜太歲.

原帖由 ricetaster 於 09-9-2 22:52 發表
今年係冲太歲, 即係唔算食正, 羊年先係犯太歲。

大宅

呢個月尾會收5個月bonus,都唔太差, 大老細重話 very good job, (我唔係做 financial & banking or sales & mkt , estate agency)。

原帖由 幸福 於 09-9-2 10:01 發表
我就係 ~ 我覺得今年好黑仔.

大宅

好媽媽勳章

......牛華入行三十年都未試過咁衰.....果然靈.......

原帖由 Ryanma 於 09-9-2 12:17 發表
睇0下劉華就知啦, 唉!
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

洋房

唔係年年都隔年啦, 好愁

原帖由 mwh 於 09-9-2 12:37 發表
屬牛年年都犯太歲就沖太歲...唉!
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_534.gif[/img]

複式洋房

我今年好好,可能我係耶穌保護裏,以前末信主就惨,黑仔黑到..............唉

不過現在很開心了

男爵府

好媽媽勳章

講真, 我唔係好迷信,,, 但由年頭開始就好多野都唔順利, 又破財, 又病左成個月 , 直到而家,,,, 咁啱同身邊肖牛既朋友講開, 大家都係咁黑仔,,, 真係今年特別唔如意...
又見劉華都係咁,,, 咪八卦下囉 ~

不過... 唔怕,,都過左大半年,, d 衰氣好快會走, 希望出年大家都事事順利 ~

大宅

今年黑到脾喇, 年頭有左 bb 以為好開心, 點知唔夠 2 個月無喇喇冇左, 冇左 bb 不特止, 連份工都冇埋, 都未試過今年咁黑仔架.

男爵府

我同c6都係屬牛,又唔係好黑wo~反而我覺幾好

首頁

尾頁

跳至