自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

原帖由 可兒 於 09-9-5 21:53 發表
我好耐之前都係bk講過我媽咪個朋友係大陸比人偷左對腎,但當時個個都話我吹水....依家報紙都出埋喇,信不信真係由你了

我不嬲都信,但可唔可以講多一次 ?而家連大陸官員都講信,啲人唔會唔信喇 !

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

免得過都唔好去, 喺大陸, 人命太賤 ....

男爵府

我都出過2次post,話有個朋友請大6工人既,佢問佢工人哩d事係咪真....佢工人話响佢地鄉下....湖南...係勁多!!好平常,死既大多小朋友,因為內臟好值錢~人命真係好賤架咋~
人地大6人都認係有....點解佢要自己人話自己人吖??貪得意咩!!!

大宅

原帖由 muimuizhe 於 09-9-5 23:43 發表

我不嬲都信,但可唔可以講多一次 ?而家連大陸官員都講信,啲人唔會唔信喇 !

其實整個過程係點我都唔係太清楚,我果時凈係聽我媽咪簡單咁講過...我媽咪話果次比人偷腎既係我媽個同事,係個後生女黎,佢女仔同成班同事上深圳做野,一行5個人4男1女,個女仔同班同事係街度行,唔知點解突然唔見左佢,佢地係街度找左1陣真係找唔到個女仔就去左報警,d警察後來係公廁找返個女仔,送佢去醫院就話佢1對腎比人偷左,個女仔冇即時死到架,但依家仲在唔在生就唔知喇,因為件事已經係成10年前...唔係今時今日先至有架...最得人驚係果次成5個人1齊行,仲要4個大男人一齊,咁都比人落到手真係好得人驚,所以唔好以為多人就會安全呀...你有5個人?佢地可能有50個人"o及"住你呀

大宅

原帖由 joesimage 於 09-9-6 01:32 發表
我都出過2次post,話有個朋友請大6工人既,佢問佢工人哩d事係咪真....佢工人話响佢地鄉下....湖南...係勁多!!好平常,死既大多小朋友,因為內臟好值錢~人命真係好賤架咋~
人地大6人都認係有....點解佢要自己人話自己人吖 ...

咪係囉,大陸人命真係唔值錢架,果時我爸返大陸開卡拉ok都比人綁過,好在果時佢走得甩咋,返到黎hk報警,d警察都話無野可以做到,所以就算真係係大陸比人偷左d器官,hk都冇報導就係咁解囉...除非個受害人自己去報館度報料啦,連hk警察都理唔到,如果唔係點會隔咁耐先揚出黎丫

珍珠宮

熱血金章

大6既黑丐或者流鶯, 被人謀殺取去器官, 一定100%信.
因為佢地出入一支公, 冇人冇物.

但如果係公眾地方, 專搵hk遊客埋手, 呢個說法真係好懷疑. (之前聽過話,因為hk人身體好d) 有冇咁人咁愚, 會捨易取難.
如果要多d人手去辦事, d錢都分到薄晒la.
而d器官都唔會印上made in hongkong的字樣, 鬼知係邊到來既咩.
大6人最中意做假, 搵個黑衣器官來頂替hk人的器官, 又點會做唔出.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

睇完好想喊, 點解世上有D咁恐怖既事發生.

侯爵府

畀面勳章

大6人....唉

大宅

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

做得衰野多
所以大陸咁多災難
人在做天在看

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

本身都已經少上大陸..咁大個女都係去過一次咁大把!!!!

加上老公一家都唔鍾意上大陸,因為佢地驚呢D野+曾經過關時,比人查PASSPORT查左成個鐘....

奶奶落左ORDER,唔準我地上大陸...

大宅

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

原帖由 我愛Corina 於 09-9-6 03:15 發表
本身都已經少上大陸..咁大個女都係去過一次咁大把!!!!

加上老公一家都唔鍾意上大陸,因為佢地驚呢D野+曾經過關時,比人查PASSPORT查左成個鐘....

奶奶落左ORDER,唔準我地上大陸... ...

你就好啦, 99 唔準你上大陸

我99 就成日好似大陸有金執咁 (佢大仔係深圳)

珍珠宮

原帖由 toffeetong 於 09-9-6 01:55 發表
大6既黑丐或者流鶯, 被人謀殺取去器官, 一定100%信.
因為佢地出入一支公, 冇人冇物.

但如果係公眾地方, 專搵hk遊客埋手, 呢個說法真係好懷疑. (之前聽過話,因為hk人身體好d) 有冇咁人咁愚, 會捨易取難.
如果要多d人手去辦事, d錢都分到薄晒la.
而d器官都唔會印上made in hongkong的字樣, 鬼知係邊到來既咩.
大6人最中意做假, 搵個黑衣器官來頂替hk人的器官, 又點會做唔出.
...

無咩所謂
無本生利
可能搵到 made in HK, 利錢會多d, 搵多幾個兄弟又何妨

子爵府

多左好多香港人上去換器官換肝70萬. 換腎40萬從中仲要俾紅包d醫生真係好肥仔同無人性見$開眼.

子爵府

醒目開學勳章

傳就傳左好耐啦...係唔係真架..

公爵府

:;pppp: :;pppp: 最憎返大6, 最憎大6人

侯爵府

好多人忠言逆耳, 唔只呢度!
我提過好多朋友返大陸要好小心, 唔好諗當地消費平, 一陣出左事, 喊都無謂, 但佢地當我唱歌.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至