想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

所以DR之後就叫我做IUI/IVF啦

原帖由 yantin 於 09-9-11 13:05 發表

但排卵藥唔係只可以食6次嗎?你食了一年有可能影響到子宮內膜變薄每個胎著唔到床....?

大宅

原帖由 HelloKitty0819 於 09-9-11 13:28 發表

我上個月都開始飲鴻x堂嘅飲花膠湯,都幾好飲
上星期先開始睇中醫調埋一下身體, 食左6日中藥, 明天要去復診 ....因為我希望睇兩個月中醫之後個身體會好d....事關booked 左11月睇不育麻...希望到時有d幫助啦. ...

呢一年有睇中醫(唔錯既中醫,唔使煲藥,用藥粉,人又好,又唔貴)然後配合量體溫,用排卵紙,最後再吃排卵藥.

別墅

畀面勳章

食o左排卵藥之後,d分泌係咪會小好多咖?

我未食之前,到排卵o個幾日都多分泌的,
但今個月食排卵藥,今日已經day19喇,
紅d有淺粗,但體溫未有變化,分泌又冇乜...
咁我即係幾時會排卵呢..?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 yantin 於 09-9-27 12:49 發表
食o左排卵藥之後,d分泌係咪會小好多咖?

我未食之前,到排卵o個幾日都多分泌的,
但今個月食排卵藥,今日已經day19喇,
紅d有淺粗,但體溫未有變化,分泌又冇乜...
咁我即係幾時會排卵呢..? ...

有淺粗, 可能都差吾多排卵, 你呢 幾日 check 密少少啦.

祝bingo

別墅

我經期不嬲都唔準,第一次吃排卵藥就bingo, 我果時同醫講想生bb, 但因經期唔準好難預時間, 之後醫4叫我試下食藥, 點知真係ok左
原帖由 sslok 於 09-9-11 13:20 發表
請問點先會食排卵藥架?
我cycle本來都準, 但自從6月開始, 我就成日m 前流啡(但我用哈哈笑係check到有排卵的),但 8月果次,重要排卵后就開始流啡, 又check吾到排卵....結果去左睇中e,食左1個多月中藥, 但係今個cycle遲 ...

公爵府

我有PCOS,食咗6個cycle既排卵藥之後cycle短咗同準d,由29-33日都試過。

首頁

尾頁

跳至