親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想問,, 我個囡而家得1歲, 我又想去韓國, 想問問大家既意見, 跟邊個團好呢?

男爵府

我舊年新年跟egl去high 1, 幾ok, 個導遊仲教埋我地滑雪, 而且high 1果雪場同酒店都幾好, 我囡囡(8歲)第一次玩都敢上山, 仲自己滑到落山. 食方面我地都覺得ok, 都未至於會餓親. 而且最後一日仲帶我地行街市買士多啤梨, 雪場蚧帶返香港, 好抵好好食.

大宅

回覆 22# G-Ma 的文章

G-Ma

您好, 您係咪報滑雪團(即有2天或以上滑雪嗰隻) ,定還是報普通行程(即五天當中其中一天或只得半天滑雪嗰隻)????

你囡囡係香港買定羽絨,定去到滑雪場先租?? 去到滑雪場先租貴唔貴??

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘻嘻哈哈
快上來報料, 好多bk 友, 等你報料, 包括我

大宅

我都想問問, 如果唔帶小朋友去, 只係兩個大人, high1都ok嗎? 因為上網睇有d人話high1唔太適合初學者... any comment? 或者有無其他場地介紹? 最好比較新淨而且可以有埋溫泉... 麻煩晒!

大宅

唔通今年d人選擇曬去北海道滑雪

剛剛問過旅行社,小朋友都要成$9000以上,好貴啫???

複式洋房

原帖由 ciliega 於 09-10-7 12:33 發表
我都想問問, 如果唔帶小朋友去, 只係兩個大人, high1都ok嗎? 因為上網睇有d人話high1唔太適合初學者... any comment? 或者有無其他場地介紹? 最好比較新淨而且可以有埋溫泉... 麻煩晒! ...

High One都算新淨,但確實唔係好適合初學者, 比較斜, 初級雪道大概係茂朱中級雪道斜度..

所以建議選擇茂朱(開左十年倒), 有人工溫泉, 不過旺季好多人..同埋最好搵人教, 唔係跌親都會幾傷...

大宅

原帖由 vienpa 於 09-10-9 16:03 發表

High One都算新淨,但確實唔係好適合初學者, 比較斜, 初級雪道大概係茂朱中級雪道斜度..

所以建議選擇茂朱(開左十年倒), 有人工溫泉, 不過旺季好多人..同埋最好搵人教, 唔係跌親都會幾傷... ...

vienpa

您好 ,搵人教係以人頭計,定還是以組別計程(如一家四口),價錢大約幾多?? 佢地識唔識講廣東話架

大宅

原帖由 vienpa 於 09-10-9 16:03 發表
所以建議選擇茂朱(開左十年倒), 有人工溫泉, 不過旺季好多人..同埋最好搵人教, 唔係跌親都會幾傷... ...

噢~~ 非常多謝你o既資料呀!! 如果係都要早d book...

複式洋房

原帖由 Goodluck_CKC 於 09-10-11 19:12 發表

vienpa

您好 ,搵人教係以人頭計,定還是以組別計程(如一家四口),價錢大約幾多?? 佢地識唔識講廣東話架

我係d朋友教的, 所以唔知收幾$... 現場見教練多數都識少少英文..

不過你可以去呢到http://happyholiday.ehosting.com.tw/html/96ski/kosm_6.html
睇詳細價錢..

如果跟團的話, 導遊都會抽少少時間教, 但係如果你真係想學識, 最好都係跟教練學半日..

大宅

原帖由 G-Ma 於 09-10-6 22:44 發表
我舊年新年跟egl去high 1, 幾ok, 個導遊仲教埋我地滑雪, 而且high 1果雪場同酒店都幾好, 我囡囡(8歲)第一次玩都敢上山, 仲自己滑到落山. 食方面我地都覺得ok, 都未至於會餓親. 而且最後一日仲帶我地行街市買士多啤 ...

G-Ma

您好,今日同同事講開,佢話佢上年一早報東xx,但 臨到出發前兩星期先話唔成團,但佢覺得主要原因應該係佢一早報價錢平d,旅行社搵唔夠,所以臨到聖誕前cut曬d早報嗰d平價團。 攪到佢要即刻搵個第二間旅行社。

佢話東xx好鍾意咁做個喎????

男爵府

2018復活節勳章

原帖由 Goodluck_CKC 於 09-10-12 20:40 發表

G-Ma

您好,今日同同事講開,佢話佢上年一早報東xx,但 臨到出發前兩星期先話唔成團,但佢覺得主要原因應該係佢一早報價錢平d,旅行社搵唔夠,所以臨到聖誕前cut曬d早報嗰d平價團。 攪到佢要即刻搵個第二間旅行社。

佢話東xx ...

中橫遊都一樣手法!:;pppp:

大宅

原帖由 Snow 於 09-10-12 21:17 發表

中橫遊都一樣手法!:;pppp:

Snow

咁康x ,新x,永x,星x ,美麗x 呢d老牌字會唔會好d呢????

禁止訪問

複式洋房

原帖由 apsm 於 09-10-12 22:07 發表
咁想問下 茂朱 or 龍平好o的 ??
邊度方便o的 ???

茂朱同龍平都係大場, resort有齊supermarket同restaurant, 都係3-4hr. 車程, 有不過龍平比較舊, 同比較多ice block, 無o甘好滑, 而茂朱仲有間 4-5 star Hotel..所以會係茂朱好d..

大宅

apsm

我又係打算 22/12出發, 又係打算參加egl, 一齊參加唔知有冇同行優惠呢? 我2年前參加過egl 日本團, 所以有egl vip card.

我諗價錢應該會大約15/10出, 到時互通一吓情報

大宅

原帖由 jessieoh 於 09-10-13 12:32 發表
apsm

我又係打算 22/12出發, 又係打算參加egl, 一齊參加唔知有冇同行優惠呢? 我2年前參加過egl 日本團, 所以有egl vip card.

我諗價錢應該會大約15/10出, 到時互通一吓情報 ...

jessieoh

你咁早報怕唔怕 "東xx" 到時又話成唔到團???

好多人試過"中蕉"

複式洋房

原帖由 jessieoh 於 09-10-13 12:32 發表
apsm

我諗價錢應該會大約15/10出, 到時互通一吓情報 ...

今年都打算跟團, egl去邊個雪場, 滑幾多日?...summer 跟過egl去台灣, 都ok...

男爵府

跟邊間旅行社行程岩小朋友多D? 有冇人可以分享吓?唔該

大宅

Goodluck_CKC

咁我又唔會即刻報, 但早報通常會平d, egl價單左上角都有一個有效日期, 限期前我會報, 到時就可以問吓有冇機會成團。我唔係年年都去旅行, 但依二年都有去, 參加過egl三次, touch wood未試過唔成團, 希望今次都唔會~

如果一齊報, 咪唔怕唔成團囉~

康泰已經出咗價錢, 22/12去要$5,199, 平日去$3299千幾咋~

【獨家住宿龍平度假村】首爾(大關嶺綿羊牧場、芝士DIY、水果團、夢幻世界、音樂潑水節、猴子歡樂谷、COEX購物城)5天超值豪華團【SMA05-2F】
出發日期:由08/10/2009始 / 乘搭大韓航空公司(KE)豪華客機或國泰(CX)豪華客機
住宿3晚首爾市中心五星級豪華酒店

首頁

尾頁

跳至