跳至

首頁
12345...11

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 月希 於 09-11-10 16:44 發表

原來係咁...
嘩..英國嫁黎澳門?好遠喎..
你地點識到架
hk就話近..識到都唔奇姐
我地係英國識, 讀埋同間u囉.....^^

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-12 00:19 發表
我地係英國識, 讀埋同間u囉.....^^

原來係咁...
我重以為會係旅行或探親時識到添....

侯爵府

原帖由 月希 於 09-11-12 09:06 發表

原來係咁...
我重以為會係旅行或探親時識到添....
邊有咁浪.....哈哈...

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-12 11:14 發表
邊有咁浪.....哈哈...

點知喎... 或者你真係咁浪漫呢

侯爵府

原帖由 月希 於 09-11-12 19:44 發表

點知喎... 或者你真係咁浪漫呢
佢就真係一d都唔浪漫喇...

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-13 09:52 發表
佢就真係一d都唔浪漫喇...

我老公..都係一舊木..不過一舊木有一舊木既好

侯爵府

原帖由 月希 於 09-11-13 15:57 發表

我老公..都係一舊木..不過一舊木有一舊木既好
粗心大意又求其....

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-13 20:20 發表
粗心大意又求其....

咁又咁既好既
人係自己揀既..所以我覺得冇乜所為
事關我都係粗心大意又求其既人

侯爵府

原帖由 月希 於 09-11-15 21:27 發表

咁又咁既好既
人係自己揀既..所以我覺得冇乜所為
事關我都係粗心大意又求其既人
以前都唔覺架....e+ 越黎越求其, 對住 bb 點得架....

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-16 09:49 發表
以前都唔覺架....e+ 越黎越求其, 對住 bb 點得架....

咁你老公肯take care下bb都幾好啦...
我老公唔會架...

我都係求其既人架...
其實我覺得...有時對住bb所有野做得太細微...對bb反而唔係咁好
好似d人成日話baby要點點點清潔...冇菌果隻...結果baby大左一返學咪成年係咁病囉...因為baby時應該得到既抵抗力得唔到嘛...
take care baby 適當就ok...

侯爵府

原帖由 月希 於 09-11-17 00:15 發表

咁你老公肯take care下bb都幾好啦...
我老公唔會架...

我都係求其既人架...
其實我覺得...有時對住bb所有野做得太細微...對bb反而唔係咁好
好似d人成日話baby要點點點清潔...冇菌果隻...結果baby大左一返學咪成年 ...
唔係呢 d 求其呀, 我都同意唔可以太乾淨, 如果唔係佢一開始接觸出面就會成日病....佢係求其係第二度, 例如坐奶坐到樽奶超熱都比個囝食, 洗完碗個廚房 work top 濕晒都係水又唔抹乾佢.......

btw, 12月過香港, 我大佬話係碼頭接我去酒店, 我話唔洗啦, 佢住得遠(深井), 我話我自己坐 mtr 啦....佢居然話, [下, 坐地鐵, 好污 joe 喎]......我都 o 左咀....地鐵咋喎...我又唔係要 bb 坐地下.....心唸, 唔係人人都有私架車, 咁唔洗同 bb 出街啦.....

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-17 03:55 發表
唔係呢 d 求其呀, 我都同意唔可以太乾淨, 如果唔係佢一開始接觸出面就會成日病....佢係求其係第二度, 例如坐奶坐到樽奶超熱都比個囝食, 洗完碗個廚房 work top 濕晒都係水又唔抹乾佢.......

btw, 12月過香港, 我大佬話係碼頭接我去酒店, 我話唔洗啦, 佢住得遠(深井), 我話我自己坐 mtr 啦....佢居然話, [下, 坐地鐵, 好污 joe 喎]......我都 o 左咀....地鐵咋喎...我又唔係要 bb 坐地下.....心唸, 唔係人人都有私架車, 咁唔洗同 bb 出街啦.....

奶樽果d..男人點知丫...以為熱左就可以比bb飲嘛..
我老公連奶都唔識開...係我病時開過1,2次..但係最後都要我自己黎
家務方邊...我老公從來唔會做...你老公肯洗下野...好好啦

你哥又真係超緊張喎...佢可能日日渣車出入...唔知地鐵好多bb車同bb..日日都有bb搭...真係又唔係放佢係地..有幾dirty呢

侯爵府

原帖由 月希 於 09-11-17 20:29 發表

奶樽果d..男人點知丫...以為熱左就可以比bb飲嘛..
我老公連奶都唔識開...係我病時開過1,2次..但係最後都要我自己黎
家務方邊...我老公從來唔會做...你老公肯洗下野...好好啦

你哥又真係超緊張喎...佢可 ...
第一次發生我可以算...但係發生左3,4次就唔可以算啦....d 奶咁熱會"6"傷bb喉嚨架嘛.....我唔明佢點試奶, d 奶滖既佢都試唔出...

我覺得係我亞嫂教壞我大佬.....我大佬個對孖女, 一歲前都唔知有冇出過十次街.....

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-18 08:06 發表
第一次發生我可以算...但係發生左3,4次就唔可以算啦....d 奶咁熱會"6"傷bb喉嚨架嘛.....我唔明佢點試奶, d 奶滖既佢都試唔出...

我覺得係我亞嫂教壞我大佬.....我大佬個對孖女, 一歲前都唔知有冇出過十次街..... ...

我唔覺得男人會試奶囉 所以你就算比佢地開奶..都應該自己試左先再餵...唔可以成個程序都佢地一個做晒...

咁你大嫂咁緊張...又難怪你大佬既...

侯爵府

原帖由 月希 於 09-11-18 09:23 發表

我唔覺得男人會試奶囉 所以你就算比佢地開奶..都應該自己試左先再餵...唔可以成個程序都佢地一個做晒...

咁你大嫂咁緊張...又難怪你大佬既... ...
我返工, 我老公湊囝, 冇咩可能睇實晒囉....佢唔係唔試奶, 而係試左= 冇試, 我只想佢小心D者...

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-18 21:19 發表
我返工, 我老公湊囝, 冇咩可能睇實晒囉....佢唔係唔試奶, 而係試左= 冇試, 我只想佢小心D者...

2個都返shift?一個返工時一個就湊仔?
咁...你返工時一定好worry囉...老公咁求其mouth:

侯爵府

原帖由 月希 於 09-11-18 23:31 發表

2個都返shift?一個返工時一個就湊仔?
咁...你返工時一定好worry囉...老公咁求其mouth:mouth:" />
唔係, 我老公呢幾個月會 stay 係屋企湊仔, 我返工...其他我都唔擔心, 係佢坐奶呢個問題者...其他野佢求其我收工幫佢執手尾囉....

大宅

陪月勳章

Hello 我都係HK媽咪嫁左黎呢邊! 你地12月會唔會返HK呀??
我比較鐘意HK,乜都方便oD...但老公唔會返lu !
你地bb幾大呀?我bb 5個月大 ...希望係呢度識多oD Mami laaa

珊瑚宮

原帖由 我係好媽媽 於 09-11-19 15:35 發表
唔係, 我老公呢幾個月會 stay 係屋企湊仔, 我返工...其他我都唔擔心, 係佢坐奶呢個問題者...其他野佢求其我收工幫佢執手尾囉....

哦..你老公做家庭主夫?
咁佢都好好啦..唔係好多男人肯留係屋企湊仔的...

珊瑚宮

原帖由 kvi 於 09-11-19 17:17 發表
Hello 我都係HK媽咪嫁左黎呢邊! 你地12月會唔會返HK呀??
我比較鐘意HK,乜都方便oD...但老公唔會返lu !
你地bb幾大呀?我bb 5個月大 ...希望係呢度識多oD Mami laaa ...

一定返丫..年年都返..有長假就返架啦
不過去邊都好..都冇老公份..佢要返工..所以我係永遠單拖仔仔周圍去(其實都幾爽架,少左個人係身邊ee哦哦 )
我仔唔係b囉...12月就7歲啦...大個仔...而且我地出年會返hk住囉...好快要goodbye Macau

你太遲黎...早幾年...我仔歲幾2歲到5,6歲果段日子...我地最多gathering...後來小朋友大..開始少人join就冇搞活動囉..而且大多數媽咪都各有各忙..

或者你地試下自己再組媽咪會,搞下活動..吸引番d細b媽咪黎join..就會happy好多
當年我都係咁先識到好多朋友..仔仔每個月都好期待gathering呢(其實依家冇再搞...佢有唔開心架,不過冇法啦...唔係我想搞..係冇人join )

首頁
12345...11

尾頁

跳至