自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 12# mrsright 的文章

非常同意mrsright 既講法

翡翠宮

畀面勳章

對一間大機構/政府黎講,呢d根本係小數目,睇唔上眼,真係利益輸送,都唔會咁低莊。

只可以話,佢真係c蠢~~~

伯爵府

我信佢無 淨係覺得d政黨又攪小動作, 其實每個人都有咁多親朋戚友, 點記得地咁多喎 況且姻親都唔係直屬關系, 最多咪計到佢女婿同外孫, 我覺得唔需要上報, 如果有白紙黑字講明直屬所連帶的都要計幾多代咁又唔同 但e+d人離離合合, d關系都唔知應該點計 好似我都有個親戚同李嘉誠的近親結左婚, 如果咁計我都算係佢親戚, 但我見都未見過佢喎

水晶宮

信...很討厭這兩天某份暢銷報紙頭條...唯恐天下不亂...

少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

我都信佢, 親家又唔係好親, 會唔會為咗益親家毀咗自己聲譽及政治前程。

只怪他太大意, 俾到位人地入。

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 54heima 於 09-10-18 10:01 PM 發表
信...很討厭這兩天某份暢銷報紙頭條...唯恐天下不亂...

我都覺得好討厭

但我仲認同你的簽名檔

人性中的暗物質一旦集中爆發
善良、光明、美好的一面就會被積怨、憤恨、醜惡所吞噬
所以為什麽我們需要寬恕的勇氣
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

伯爵府

好媽媽勳章

真相根本無從得知,睇你係從信佢定唔信佢果邊出發。

我依家又明多D點解陳水扁都重有支持者。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 54heima 於 09-10-18 22:01 發表

完全同意!
我信bow tie

大宅

yes, I believe Bow Tie as well.
He's not that "cheap"!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

做得高官,就算冇。。。都要避忌吓,何況有D人無時無刻都想入你位。。。今次咪俾人入到位囉。。。死蠢!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

好媽媽勳章

我都深信"無"
佢都做左咁多年公務員啦~點會明知顧犯呢~
仲好唔明個班人點解要成日針對曾
E.G如果真係比佢地倒曾成功,又會有誰去攪好香港?到左下一個誰香港又唔好既話?唔通又倒?咁要倒幾多人香港先好?
立法會個幾隻顛狗都係香港人選出黎架...咪又係睇到某D香港人眼火爆~
唉.......
個人意見,唔喜歡勿插~THX~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 4# 莎莎莉莉 的文章

我信bow tie

伯爵府

跟本係兩件事.

原帖由 小蘅媽媽 於 09-10-18 22:31 發表
真相根本無從得知,睇你係從信佢定唔信佢果邊出發。

我依家又明多D點解陳水扁都重有支持者。

大宅

好媽媽勳章

對啦,個三個政壇"福祿壽" 成日都針佢,佢又點會行差踏錯,怪自己大意....
原帖由 sonic04 於 09-10-18 17:42 發表
我覺得只係欠缺政治智慧

大宅

好媽媽勳章

我唔覺囉..........好熟咩..............俾你地..............有好野會唔會自己冒險益"姻親'??姻親喎!!!!!........冒住自己俾ICAC查做千古罪人機會益姻親呀????

更何況........特首/高官/富豪嗰D LEVEL.....都係商甲巨富......做既生意實同大眾市民息息相關.........根本就係玩針對小事化到有咁大得咁大...........姻親係飛利蒲其中一個代理商咋..........有幾益呀.........超無聊.......D報章危言聳聽仲低能無聊.......
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 ivyko 於 09-10-18 22:51 發表
跟本係兩件事.

睇下你響邊個角度囉。我個角度係,當人選擇完全相信一個政客,個政客無論做錯咩,信佢既人都可以找到自以為合理解釋。最常聽到既係...

"佢唔係咁既人"(雖然明明只係響電視見過佢但講到同佢好熟咁)
"佢一定有苦衷"(但又講唔出係咩苦衷)
"佢就算做錯都係冇心既"(我都想知邊度可以學到讀心術知人心裡想咩)
"佢係俾人'線'"(佢咁唔醒就唔應該做呢個位啦)

我個人選擇係點都保持三分懷疑。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

男爵府

原帖由 MC陳師奶 於 09-10-18 23:12 發表
我唔覺囉..........好熟咩..............俾你地..............有好野會唔會自己冒險益"姻親'??姻親喎!!!!!........冒住自己俾ICAC查做千古罪人機會益姻親呀????

更何況........特首/高官/富豪嗰D LEVEL.....都係商 ...

AGREED

可能一D都唔熟, 連佢做咩生意都醒唔起。

珍珠宮

好媽媽勳章

梗係唔會唔信喇, 突手好叻架, 個仔咁既樣都做到醫生? 點解? 諗下啦, 做突手一個月先得個廿幾三十萬, 就快退休先搵得個幾百萬, 你知喇依家D豪宅動輒幾千萬都買唔到, 咁點算啊? 以前的施政報告多數都係從大方向來講, 好少有咁細則, 今次當我聽到係叫人買燈泡, 我都打個突喇, 你地唔覺得好奇特咩, 咁新鮮既野, 唔益親家有鬼啦.

公爵府

畀面勳章

回覆 1# echoo 的文章

有無好難講, 但都好多人估佢有架LA. 佢名望又低左好多.

大宅

我都信佢無, 講起政治智慧, 我又唔覺得香港d政客有邊個有囉, 家和萬事興, 家衰口不停, d人有咩事都淨係識得插,插,插, 香港點會好呀....難得有野可以轉移甘生單野, 仲唔乘機咩, 特首唔好彩, 甘生真係要多謝佢.....

首頁

尾頁

跳至