跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 echo_seng 於 09-11-2 07:30 發表

我初頭都諗應該係一d平常事物的反應,或者手眼協調,殊不知,上星期去左個超深的interview,要老B全部答係乜黎,即係要佢講晒所有名稱,有apple, banana, biscuit, milk, juice, cow, sheep, pig, star, moon, 最後連顏色都要 ...

如果阿女in n1 都係問呢d 野, 我真係諗唔到重有咩原因可以唔收阿女

大宅

好媽媽勳章

死囉...我個女咩英文都唔識tim....我諗我果間唔會好深掛....21/11去in, 有d擔心tim, 有無bb in左九龍塘間迦南呀??

禁止發言

大宅

我個仔in左2間啦, 其中1間已經話係"後備"名單咋
唔知另外1間收唔收呢???mouth:

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

我個囡囡IN左,都收左為上午班了!

面試內容如下:
1.問佢叫咩名
2.叫佢砌圖(係動物來, 三到四塊的)
3.叠高積木,但要對色的
4.比玩具佢玩,睇吓佢會點(即係會否接,講唔該咁)
5.叫佢指出身體各部份,其中两個(如, 眼, 耳, 口,鼻,手腳咁)

我諗不需要100%做到,老師只係觀察BB的反應的!
囡囡第一題,唔識答
第二題, 因為有我提示就做到,但我無出手
第三題, 叠得到,但唔對色
第四題, 完全做到,仲有講唔該TIM,
第五題, 做到一半,指左一個,第二個唔想做答左一句NO呀!
完左之後,囡囡有同老師講BYE BYE同GOODBYE KISS

希望幫到你啦!

原帖由 mr/ms@yuenBb 於 09-11-9 23:20 發表
死囉...我個女咩英文都唔識tim....我諗我果間唔會好深掛....21/11去in, 有d擔心tim, 有無bb in左九龍塘間迦南呀??

以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

大宅

原帖由 Manwah 於 09-11-10 13:36 發表
我個囡囡IN左,都收左為上午班了!

面試內容如下:
1.問佢叫咩名
2.叫佢砌圖(係動物來, 三到四塊的)
3.叠高積木,但要對色的
4.比玩具佢玩,睇吓佢會點(即係會否接,講唔該咁)
5.叫佢指出身體各部份,其中两個(如, 眼, 耳, ...

哇,,,, in k1 嗎,,, 有無可能咁深呀 ,,,:-(

子爵府

是n1而不是k1, 我諗k1可能仲會深少少的!

我都有諗過係咪太深架,因為我哋個bb係大仔就話, 若果係細仔連講野都未開始咁點算????

原帖由 yauyau08 於 09-11-11 20:15 發表

哇,,,, in k1 嗎,,, 有無可能咁深呀 ,,,:-(

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我只係報了一間咋, 收到通知1月才interview, 好彩咋. 如果而家去, 肯定佑佑咩都唔識答....
~~~ LOVE & PEACE ~~~

別墅

唔報多1,2間?無位咁點?
我家樓下果間,打黎話好FULL叫我報多幾間!

禁止發言

子爵府

報左2間, 已經fail 左1間,另外果間下個月in
好驚~~~~~~~~

e+仲有咩幼稚園接受申請架????

別墅

各位媽咪,

URGENT ...

請幫幫忙, 因前幾個月忙幫屋和照顧媽媽‧忙了幫仔仔報學前班, 點算好? 請問重有哪間還可報名?
我住油塘.

子爵府

你試吓報藍田靈糧堂啦, 間幼稚園唔錯的! 我早一陣子打電話去, 佢哋話會响一月或二月先開始N1 的面試, 其他的出名幼稚園應該大部份都停左報名! 若果唔得咪讀住屋企附近的, K1再考過啦!

原帖由 katie090cheng 於 09-11-16 12:16 發表
各位媽咪,

URGENT ...

請幫幫忙, 因前幾個月忙幫屋和照顧媽媽‧忙了幫仔仔報學前班, 點算好? 請問重有哪間還可報名?
我住油塘.

別墅

thank ar^^ 己check 靈糧but they already cut,

now is waiting list. tks ar

別墅

奇怪~我買左本荷花出的幼稚園天書,藍田靈糧堂係得K1-K3, 你地報倒N1, 咁本書咪資料錯誤?!

子爵府

我都係打電話先知, 因為藍田靈糧堂搬校舍,所以面積大左,可以申請開n1, 要明年第一年開辦的,好似話校舍都幾大喎,所以我都申請左, 等interviews....

原帖由 Tammyngf 於 09-11-18 13:35 發表
奇怪~我買左本荷花出的幼稚園天書,藍田靈糧堂係得K1-K3, 你地報倒N1, 咁本書咪資料錯誤?!

別墅

我報左2間星期六in..
意屬灣仔但又報左中環近番工
岩岩灣仔軒上收左哥哥, 所以都應該讀番灣仔嗰間, 可以一齊番學一齊放學~

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

今日終於in o左喇., 整體表現ok啦, 希望可以有學返!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

首頁

尾頁

跳至