跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

我個BB最近厭奶, 食2-4OZx7 only, 未戒夜奶, 但重量OK, 可能吸收啦, 我諗人奶B食量唔可以同一般奶粉B比...我返工佢食三餐樽, 見到佢就埋身, 假日全埋身...

別墅

我都係全人奶,現在4個月,一日5-6餐,但每餐只係3-4安,近排打完針仲唔肯用奶樽,剛剛磅咗得13磅多,細碼BB,她2個月時係50%中碼,現在跌到25%

你們的BB有冇,唔肯用奶樽既問題,我用過3種唔用樽,,,咀等等,都唔係好願食,但一埋身(約7mins)都肯食,我都唔知點好,好似唔駛食奶咁,仲比奶奶叫我比奶粉,有啲心痛

見到BB食唔晒掉咗啲人奶,我真係有啲心痛,以終係好辛苦咁pump出離,你們有沒有這個問題架?

櫻子

大宅

陪月勳章

我阿B都唔多肯食樽架, 所以咪食樽食少少(解下肚餓, 食到一唔餓就唔食), 等我返屋企狂食囉...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我BB唔係太肯埋身....你地就好

別墅

我都餵咗4個月la, 一日5餐 @3.5hrs, 戒咗夜奶. 不過個胸alway塞塞地 , 好辛苦&唔開心 .
大家加油呀!!

複式洋房

有冇試過唔同牌子的奶樽. 我個大女嗰時都有呢個問題. 我試過晒所有牌子. 終於發現有隻叫MAM嘅佢肯食

原帖由 櫻子 於 09-11-12 16:42 發表
我都係全人奶,現在4個月,一日5-6餐,但每餐只係3-4安,近排打完針仲唔肯用奶樽,剛剛磅咗得13磅多,細碼BB,她2個月時係50%中碼,現在跌到25%

你們的BB有冇,唔肯用奶樽既問題,我用過3種唔用樽,,,咀等等,都唔係好願食,但一 ...

複式洋房

各位, 我都仲餵緊呀, 小B一日6-7餐. 戒咗夜奶. 有差唔多7kg

複式洋房

原帖由 hilarychan 於 09-11-16 08:55 發表
有冇試過唔同牌子的奶樽. 我個大女嗰時都有呢個問題. 我試過晒所有牌子. 終於發現有隻叫MAM嘅佢肯食

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

天氣轉冷~ 大家要take care呀~

今朝真係唔願起身泵奶~ 好想留係個暖笠笠o既被窩~ 聽朝會再凍d, 點算~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我呢邊熱到次次餵奶都兩母女齊齊流汗

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 mrs_b_lam 於 09-11-16 09:54 發表

哈哈~ 你有無開行冷氣呀?

香港今日巿區氣溫會逐漸下降至傍晚大約攝氏13度,預計未來一兩日天氣寒冷。

我同阿b都未準備好換季呀~ 好驚~

複式洋房

Same here. Sydney is very hot as well

原帖由 mrs_b_lam 於 09-11-16 11:54 發表

男爵府

原帖由 hilarychan 於 09-11-17 05:52 發表
Same here. Sydney is very hot as well

eeee你o係sydney呀?之前唔多見到你^^

複式洋房

原帖由 yuengooluk 於 09-11-10 00:47 發表
我都是全職人奶媽. 兒子好喜歡我這個人肉奶咀, 所以都很辛苦.

SyLph
你囝囝這麼快戒夜奶? 自己戒的嗎?

係自己介ga!
係突然有一日由 12 點睡到 7 點。
衣家就多數由 11-12 點睡到 6-7 點,
不過有時會 4 點要抱上床邊時邊睡。
朝早7 點果餐多數係床餵,12 點一齊起身。
真係要多謝個女 gum 乖,我先有覺好瞓 ja!

複式洋房

原帖由 hilarychan 於 09-11-17 05:52 發表

i used to live there too...

別墅

好媽媽勳章

原帖由 bb.koala 於 09-11-13 14:01 發表
我都餵咗4個月la, 一日5餐 @3.5hrs, 戒咗夜奶. 不過個胸alway塞塞地 , 好辛苦&唔開心 .
大家加油呀!!

我都係餵咗4個月la, 一日5餐 @3.5hrs, 戒咗夜奶. 每次5-6安. 我之前都患過乳腺炎, 個胸好塞, 但呢家每次pump或餵之前用勁熱毛巾按摩, 已經冇塞, 你試下la, 最好俾阿B吸多D la

大宅

Kyle 4個月大啦!!
今日同佢去咗做定期檢查, 醫生同Kyle磅重, 量身高同頭仔大小!!
身高65.5cm, 頭就42cm, 體重18磅1安!!
^.^
大仔(BB)2003年12月13日出世
細仔(QQ)2006年05月12日出世
孻仔(豆豆)2009年07月15日出世

禁止訪問

禁止訪問

別墅

多謝你呀!! 好多方法都試過,最後都有d清唔到,又開始痛la,我今日去咗睇中e,希望幫到啦
原帖由 Moon1 於 09-11-18 12:53 發表

我都係餵咗4個月la, 一日5餐 @3.5hrs, 戒咗夜奶. 每次5-6安. 我之前都患過乳腺炎, 個胸好塞, 但呢家每次pump或餵之前用勁熱毛巾按摩, 已經冇塞, 你試下la, 最好俾阿B吸多D la ...

首頁

尾頁

跳至