想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

lalamike,

你成功左啦.. congratulation!!!!.. 好開心... 依家幾多個月

..
原帖由 lalamike 於 09-10-29 19:16 發表
唔好灰心呀
我都結左婚近6年
都係年年比人問
我同C6舊年叫做有共識
開始好認真睇醫生PLAN生
一年後我地成功左啦
你4月開始
其實都係好短時間
人地講咩唔駛理
你有你地目標就OK啦
祝好快成功!

...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

好耐無見你喇
你點啊﹖
而家幾多個月﹖
至於我
你望下我下面個雞仔bar啦

原帖由 etmonster 於 09-10-29 21:58 發表
lalamike,

你成功左啦.. congratulation!!!!.. 好開心... 依家幾多個月

..

別墅

又再try iui law... 你係吾係ivf 成功ka .. 因為醫生都有叫我try...

原帖由 lalamike 於 09-10-29 22:16 發表
好耐無見你喇
你點啊﹖
而家幾多個月﹖
至於我
你望下我下面個雞仔bar啦

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我上次ivf failed啦
我今次係natural 得嫁
我自己都難以置信嫁

我記錯左添
原來你再開始iui嗎﹖
是繼續睇毛醫生﹖
你成功過,應該好快會再成功嫁
比心機啊!

原帖由 etmonster 於 09-10-29 22:44 發表
又再try iui law... 你係吾係ivf 成功ka .. 因為醫生都有叫我try...

別墅

wor .. 你都要努力!!!... 其實凡我都市1516... 做吾做多次iui ka... 不過我又吾想再等la... 不過好開心.. 你nature得... 你要努力呀.. 
原帖由 lalamike 於 09-10-29 22:49 發表
我上次ivf failed啦
我今次係natural 得嫁
我自己都難以置信嫁

我記錯左添
原來你再開始iui嗎﹖
是繼續睇毛醫生﹖
你成功過,應該好快會再成功嫁
比心機啊!

...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

del

別墅

其實今日睇咗醫生..原本諗坐吾試.. 又好似吾甘心..所以我想試多一次, 不過老公就吾想我再辛苦.因為佢知道我比咗好大壓力自己..
如果再fail, 我諗我都會試其他la.. 

不過今日先到你成功咗.. 都比到好大鼓勵我.. 大家都努力la... 
原帖由 lalamike 於 09-10-29 23:06 發表
你有無再睇中e﹖
其實我8月ivf failed後
心情都跌左落谷底嫁
因為連最大機會的treatment都試埋
胚胎仲要幾靚
難得c6丁丁又有進步
但都failed
連醫生都唔明白
我仲要無晒雪胎
一心等過多幾個月再iui
唔得就算嫁喇
點知 ...

大宅

我有個親戚仲衰,每次見到我都大大聲話, 亞x, 你都3x歲, 早齡啦! 仲唔生, 你睇下我個女(即我表妹) 細你兩年, 個仔都10歲啦!.........次次見到我, 都係咁講, 不過, 佢唔只話我, 其他未生都每個比佢話, 一年話三次, 簡直係台詞.

複式洋房

回覆 28# babywanted 的文章

你親戚咁把口咁衰,如果我係你,我已經X左佢

複式洋房

我都唔想見C6D親戚朋友,見親我都話我肥左,問我係咪有左?有無關你咩事?

複式洋房

我都好冇奈呀,我都有親戚岩岩生左個女,其他親戚都問我同c6幾時生,個個一齊夾攻我,又話生bb要後生d 生會好,總知講好多好多說話,結左婚頭兩個月99已經追問我地幾時生,我就話過多兩年先生,佢即刻黑面!

我結左婚年幾,我由年頭就開始plan生bb,但以家仲未有,以家plan同c6去做一個詳細body check,睇下邊到出現左問題!

大宅

我上年去醫院見伯娘最後一面. 之後大家係走廊坐等其他親人. 我們的鄰居, 好大聲係大家面前話我: 我同妳講! 妳好快d生番個孫比妳媽咪. 結婚禁多年重唔生! 有無搞錯.
我好突然, 我地係醫院見親人最後一面, 一個外人竟然係我的親人面前禁話我. 大局為重咪唔出聲, 點知佢繼續講. 忍唔住, 同佢講: 妳知唔知妳禁問人野係好無禮貌架. 如果對方係因為身體原因生唔出, 妳要人地點答妳, 妳有無理過人地感受架. 妳禁鍾意咪叫妳個女生多幾個比妳啦. 點知佢話: 我會! 但係妳要快d生.

當我和老公同家姐的bb玩時, 媽咪好鐘意係全村人面前問我老公, bb係咪好得意. 快d生啦.
有一日, 我同媽咪兩個人飲茶, 我同佢講我地有生育問題, 希望佢明白我地感受. 唔好成人係全世界人面前講d令我地難以回應的話. 佢就話明了. 以後都唔會..

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 ojos 於 09-10-30 10:04 發表
我上年去醫院見伯娘最後一面. 之後大家係走廊坐等其他親人. 我們的鄰居, 好大聲係大家面前話我: 我同妳講! 妳好快d生番個孫比妳媽咪. 結婚禁多年重唔生! 有無搞錯.
我好突然, 我地係醫院見親人最後一面, 一個外人竟 ...

我會同佢講 : 多謝你關心 不過現階段以大事為重.

大宅

aiya... 果d由細睇到妳大的 ar jie, 佢地跟本唔會明白.. 大事為重. 事後我的親人食飯都叫我咪理佢..

反觀老公是唯一的男丁, 但老爺99無比壓力. 從來無問過我. 不過佢地有時會同老公講. 今年老公sms老爺祝佢 happy father day, 點知佢回覆話, 我做了老爸很多年了, 可能是你當爸爸的時候了. 二人世界好開心, 話唔定三人世界重開心呢.. ho touching..

原帖由 miffymiffy 於 09-10-30 10:23 發表

我會同佢講 : 多謝你關心 不過現階段以大事為重.

子爵府

我都會成日撞到呢類親戚,不過佢針對既對象係佢兩個心抱,我同老公係咁多同輩既親戚裏面最早結婚同最早生仔ga,呢個親戚就成日用我同個仔黎做話題,次次有佢心抱響度時都會話:「你睇人地幾乖,咁快就生左啦,個bb幾得意呀,你地幾時生返個俾我湊呀?」我有時都好唔好意思,所以我有左呢個都同老公講唔好咁快俾佢知,費事佢又拿黎做文章為難佢心抱啦,點知我奶奶一早就開心到同佢講左,上個week飲另一親戚喜酒時佢又忍唔住再講,搞到我幾想走開呀....

不過佢果兩個心抱一個一早就話左唔生,因為佢同老公都鍾意2人世界,另一個就想再過多幾年二人世界先生,但呢個親戚好明顯係想孫想傻左囉!我覺得佢個心抱冇錯喎,個個人都會有唔同既諗法ga啦,何入要人地都同自己一樣啫,只要大家都生活得開開心心已經好足夠。希望呢個親戚會學識尊重下佢地既諗法啦。

原帖由 babywanted 於 09-10-29 23:43 發表
我有個親戚仲衰,每次見到我都大大聲話, 亞x, 你都3x歲, 早齡啦! 仲唔生, 你睇下我個女(即我表妹) 細你兩年, 個仔都10歲啦!.........次次見到我, 都係咁講, 不過, 佢唔只話我, 其他未生都每個比佢話, 一年話三次, 簡 ...

伯爵府

好媽媽勳章

其實有時真係講者冇心,
聽者有意,
我都聽過唔少呢d說話,
真係會好唔開心.

最近一次係一個結婚冇耐就有左,
囝囝而家4個幾月既人講,
佢話: 你都快d"必"返個啦,
結婚唔生仔, 咁結黎做咩?

真係俾佢激死,
幾10歲人講野唔經大腦,
一朝得志, 語無倫次:;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 FM94.8 於 09-10-28 20:07 發表
我未重興, c6屋企人覺得我地無資格生, 因為我地無$, 佢以為我地2公婆加埋得2萬, 就算得2萬都可以生唧

你c6既屋企人都幾攪笑,
乜你地平時俾人感覺好"梅"架?

子爵府

呢個女人又幾搞笑喎,乜結婚淨係為左生仔咋?

原帖由 jennynini 於 09-10-30 10:48 發表
其實有時真係講者冇心,
聽者有意,
我都聽過唔少呢d說話,
真係會好唔開心.

最近一次係一個結婚冇耐就有左,
囝囝而家4個幾月既人講,
佢話: 你都快d"必"返個啦,
結婚唔生仔, 咁結黎做咩?

真係俾佢激死,
幾10歲人講野 ...

大宅

我都係啦, 獲獲見親d親戚見我肥左d就好大聲走黎篤我個肚問我係咪有左, 我通常都答: 係啊!!一睇就知我有左4個月啦!!洗咩問姐

根住就有d唔識脆既親戚走黎問我幾時生番個, 我就會笑住答:過多幾年先啦, 生左之後好困身架

因為我上一代既長輩都係半打一打咁生, 完全唔會有生b困難, 佢地話一唔避就會有‧仲要多到有d要打掉, 所以我又唔會怪佢地既..

可能而家d水,食物,天氣, 環境已經變哂質, 愈黎愈多人生bb有困難

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 ojos 於 09-10-30 10:30 發表
aiya... 果d由細睇到妳大的 ar jie, 佢地跟本唔會明白.. 大事為重. 事後我的親人食飯都叫我咪理佢..

反觀老公是唯一的男丁, 但老爺99無比壓力. 從來無問過我. 不過佢地有時會同老公講. 今年老公sms老爺祝佢 happy ...

咁你老公有無覆 " try my best "

首頁

尾頁

跳至