夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

等待驗證會員

暫時冇呀。自己揀家馬.....

瑪瑙宮

雖然相比之下辛苦左, 我覺得而家開心過做女果陣時, 所以無嫁錯, 可能早左姐, 大致符合我的期望/理想, 重要求 d 咩.

別墅

我都會有你既同感...但有陣時真係唔知自己為乜...最大支持都係為左對仔...

原帖由 WiNniE_726 於 09-11-10 18:41 發表

我都試過有呢個諗法.....但係當我想再諗落去果時我就stop咗自己,因為我嫁比佢果時佢已經係咁架啦,佢亦唔係依家至變,所以我決定去接受,因為仲愛佢 ...

複式洋房

我反問有個問題:

'有時' 覺得嫁錯左, 會唔會係太自我中心? 當對方不盡自己意思去做, 就是有問題?

有時人停留係發現問題同發現對方的錯, 但要做的應是學習共同解決問題. 自己同另一半都解決唔到就找外人幫手, 例如婚姻輔導.

~攝影,音樂,運動,旅行~

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

hahahahaha....agree
原帖由 OJ=A 於 09-11-10 13:58 發表
鬧交時會覺得自己嫁錯左! 對我好時會覺得嫁給他好幸福!

別墅

原帖由 olimo 於 09-11-10 04:05 發表

感同身受!!我獨個兒面對種種,也真想有人關心一下
可是,一句問候也沒有
真的很難嗎
我沒甚麼期望了
只想日子過得快 D
小朋友是唯一支柱 ...

感同身受x3, 但阿女明年考小學如果單親好似唔係咁好

別墅

原帖由 ryanyip 於 09-11-11 10:25 發表
我反問有個問題:

'有時' 覺得嫁錯左, 會唔會係太自我中心? 當對方不盡自己意思去做, 就是有問題?

有時人停留係發現問題同發現對方的錯, 但要做的應是學習共同解決問題. 自己同另一半都解決唔到就找外人幫手, 例如 ...

同意. 無論最後結果都係分開, 但已經努力過, 心中無悔亦無憾.

別墅

點解d男人婚前婚後兩個人,個c6婚前千依百順,樣樣都就我,激嬲我一定dum番我,現在卻成日發我皮氣(小小事)鬧完我...........最後我同佢解釋件事係佢唔arm先都好,佢一句'我唔arm囉'(好悔氣咁)就算了,嘩一句'我唔arm囉'大哂

大宅

AGREED!

原帖由 koby 於 12/11/2009 11:57 AM 發表
點解d男人婚前婚後兩個人,個c6婚前千依百順,樣樣都就我,激嬲我一定dum番我,現在卻成日發我皮氣(小小事)鬧完我...........最後我同佢解釋件事係佢唔arm先都好,佢一句'我唔arm囉'(好悔氣咁)就算了,嘩一句'我唔arm囉'大 ...

別墅

唔同意!!!

如果佢愛我就應該明白我,同我既諗法一至,我C6次次都認曬D錯咖,所以問題一定係佢到!!!。

原帖由 ryanyip 於 09-11-11 10:25 發表
我反問有個問題:

有時人停留係發現問題同發現對方的錯, 但要做的應是學習共同解決問題. 自己同另一半都解決唔到就找外人幫手, 例如 ...

大宅

各位觀眾, 我對另一半無愛, 仲好憎佢; 但又冇錢離開; 和念在仔女要有完整家庭而巳.

我好憎佢; 甚至憎晒所有男人! 男人! 全部統統同我 lang 呀!!!

別墅

原帖由 WINNIE168168 於 09-11-13 15:23 發表
各位觀眾, 我對另一半無愛, 仲好憎佢; 但又冇錢離開; 和念在仔女要有完整家庭而巳.

我好憎佢; 甚至憎晒所有男人! 男人! 全部統統同我 lang 呀!!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 OJ=A 於 09-11-10 13:58 發表
鬧交時會覺得自己嫁錯左! 對我好時會覺得嫁給他好幸福!

我都係,好彩覺得自己幸福係多過嫁錯既

男爵府

雖然已經離婚, 但如果問我有沒有嫁錯?
我會答"無".
不過, 對呢段婚姻, 對呢段感情, 真係覺得好惋惜........

子爵府

畀面勳章

原帖由 sallytamsh 於 09-11-13 19:54 發表
雖然已經離婚, 但如果問我有沒有嫁錯?
我會答"無".
不過, 對呢段婚姻, 對呢段感情, 真係覺得好惋惜........

如果要我答我都會答:無,我無揀錯,但人會變真係無可避免...
我都係對呢段婚姻, 對呢段感情, 真係覺得好惋惜,一日天堂,一日地獄,呢d日子好難過

大宅

我老婆個個星期都咁同我講.

我問佢係咪想離婚, 佢話唔會自己提出, 跟住會講好多我唔好既野.....

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

koby好同意婚前婚後兩個人,好似卑偏咁= ="
原帖由 koby 於 09-11-12 11:57 發表
點解d男人婚前婚後兩個人,個c6婚前千依百順,樣樣都就我,激嬲我一定dum番我,現在卻成日發我皮氣(小小事)鬧完我...........最後我同佢解釋件事係佢唔arm先都好,佢一句'我唔arm囉'(好悔氣咁)就算了,嘩一句'我唔arm囉'大 ...
一個男人,可以不夠有錢,但一定要給你愛的女人信心。女人可以吃苦受窮,但前提一定得是:那個男人對她的愛,值得讓她去熬煎。

大宅

雖然我成日都會為d小問題同c6嘈,仲會因為咁去講離婚添~不過你問我會唔會想離婚~講真我當初嫁得比佢,就緊係唔想會離婚既一日啦~始終依家又有個小朋友~真係唔想個bb係單親家庭成長~!初頭結婚果時,都有覺得嫁錯咖~!因為果時真係唔係百分百咁鐘意個c6囉~!唔係有左丫b,我先唔想咁快結婚丫~!

侯爵府

無喎! 比預期的仲要好. 未婚前佢既缺點係慳家, 結婚後變為優點, 如果唔係點會有而家安樂既日子過.

未生bb前佢討厭小朋友, 生左後佢比我更有愛心對小朋友, 講錯, 可能老公係另一個網度話 "有冇覺得自己娶錯左", 因為我都幾懶下, 尤其做愛, 佢最嬲我呢方面.

翡翠宮

thank god 暫時冇

首頁
12345...6

尾頁

跳至