跳至

首頁

尾頁

大宅

yi~ 我bb星期六當日都去左北角衛理堂interview 啊!仲要係一早8:45am, 老c見佢剛1歲, 都無野可以in佢, 都係同佢玩下玩具, 抱下佢, 俾張apply. fr. bb睇下, 叫佢指自己張相咁就in完~~

洋房

回應: chikkee (樽樽媽)
你仔仔好醒呀!
如果係問我仔仔....
1)一個籃有蘋果,香蕉,士多啤梨同車厘子,問BB係咩黎.
反應:唔識答
2)於是叫BB拿籃中的生果俾媽咪同爸爸
反應:拿來咬, 新玩具唔比人.
3)有一個有4個圖形的木板,老師取出兩個圖形叫囝囝放回去
反應:要我們擺正個位先識放(唔識自己搵), 仲要拿返.
4)由布袋中取出物件,如車,杯..看BB識唔識得玩.
反應:杯敲桌,車推開,波拋囉.
5)問body parts.
反應:冇反應(唔識)

就一定唔收硬. oh! 我要對他加強訓練先.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大宅

原帖由 karina828 於 09-11-26 09:28 發表
回應: chikkee (樽樽媽)
你仔仔好醒呀!
如果係問我仔仔....
反應:唔識答
反應:拿來咬, 新玩具唔比人.
3)有一個有4個圖形 ...

我都係近排教BB body parts,佢唔係好知眼耳口鼻在哪裡,上PG時教我用顏色貼紙貼在個鼻上,BB會好自然咁想拿走,就不停同佢講係鼻,玩多幾次佢就識指住個鼻啦...你可以試下...

複式洋房

hello, 您好, 我個仔都好似同你In同一間學校喎!! Interview內容都差唔多一樣, In完仲送套40周年碗筷, 係呢, 你收到信未?? 得唔得呀??

原帖由 chikkee 於 09-11-21 15:11 發表
上晝剛剛去完interview,囝囝平時上午要有1.5hr 小睡,但今朝就無訓到,不能集中精神.
內容:
反應:我個仔緊係唔識啦.
反應:拿到 ...

大宅

好媽媽勳章

my son got reject letter from 北角衛理堂. how's u?
of coz he behave like a rice during interview la.

原帖由 ptu 於 25-11-2009 12:49 發表
yi~ 我bb星期六當日都去左北角衛理堂interview 啊!仲要係一早8:45am, 老c見佢剛1歲, 都無野可以in佢, 都係同佢玩下玩具, 抱下佢, 俾張apply. fr. bb睇下, 叫佢指自己張相咁就in完~~ ...

大宅

原帖由 caterpillar08 於 09-11-27 13:31 發表
hello, 您好, 我個仔都好似同你In同一間學校喎!! Interview內容都差唔多一樣, In完仲送套40周年碗筷, 係呢, 你收到信未?? 得唔得呀??

我未收到信呀,我都有40周年碗筷,講開40周年,佢套體育衫真係娘到震,大大個中文校名在背脊..

複式洋房

請問你幾多號In 架??? 邊間?? 我係KT.我個b係11月7日 In, 果時都未滿1歲.....上星期已收信叫交留位費,我地報係下午雙語, 並唔係國際班. 仲要12月4日前交添~~你有消息都通知我.
係! 我都覺件運動衫"鑼"爆!! 不過見bk個個媽咪都對呢間學校有好評價.

原帖由 chikkee 於 09-11-27 14:29 發表

我未收到信呀,我都有40周年碗筷,講開40周年,佢套體育衫真係娘到震,大大個中文校名在背脊..

大宅

原帖由 caterpillar08 於 09-11-27 14:37 發表
請問你幾多號In 架??? 邊間?? 我係KT.我個b係11月7日 In, 果時都未滿1歲.....上星期已收信叫交留位費,我地報係下午雙語, 並唔係國際班. 仲要12月4日前交添~~你有消息都通知我.
係! 我都覺件運動衫"鑼"爆!! 不過見bk ...

我IN 20號,對衡道的,我報上午雙語,應該無咁快有消息呱..

別墅

我o地呢d細b, 如果收到信即係幾時開始返學?

我個仔一間都未in, 最快有得in果間都要到bb 1.5歲先有得in. 不過睇返 chikkee 所講o既內容我個仔都係一樣都唔識.

原帖由 caterpillar08 於 09-11-27 14:37 發表
係! 我都覺件運動衫"鑼"爆!! 不過見bk ...

複式洋房

可能我個b interview得早7號, 所以已經有消息! 聽你講你個b的表現, 好過我個b interview的表現好多好多(我個b仲好似舊粉團都收, 相信你阿b一定冇問題!! 我都係對衡道,我報下午雙語, 我見bb班等他上k才轉上午班, 因阿仔而家中上仲會分2次 nap time.怕佢一上堂就瞓, "side" 晒我d$$$

原帖由 chikkee 於 09-11-28 00:56 發表

我IN 20號,對衡道的,我報上午雙語,應該無咁快有消息呱..

大宅

原帖由 mumchow 於 09-11-29 00:14 發表
我o地呢d細b, 如果收到信即係幾時開始返學?

我個仔一間都未in, 最快有得in果間都要到bb 1.5歲先有得in. 不過睇返 chikkee 所講o既內容我個仔都係一樣都唔識.

...

我之前問過,因為BB係11月頭出世,所以老師話過左生日就可以返學,如果唔係就可以12月返學,其實mumchow你個囝都做到,不過佢一定要心情大佳先...

大宅

原帖由 caterpillar08 於 09-11-29 09:42 發表
可能我個b interview得早7號, 所以已經有消息! 聽你講你個b的表現, 好過我個b interview的表現好多好多(我個b仲好似舊粉團都收, 相信你阿b一定冇問題!! 我都係對衡道,我報下午雙語, 我見bb班等他上k才轉上午班, 因阿 ...

其實我個仔都係日間有兩次nap time,不過1年後可能唔同啦,我怕如果BB上午唔肯訓,下午又要返學就慘啦,所以報上午班,返屋企先一條心訓覺...

民房

沙田好時光收左囡囡
囡囡個日都係乜都唔識
係識得坐定定
上星期已收信叫交留位費

別墅

請問沙田好時光interview耐嗎? 我個仔要2nd round 12/12先去in, 我都驚佢到時一舊飯無反應, 不過學校話係in家長多過小朋友. 係咪即刻已經知收唔收架?

大宅

CHIKKEE, caterpillar08 ,
我個仔都係IN佐你地果間,係20/11上午,不過我個仔又係IN得好差,乜都唔識,同埋呢輪好怕陌生人,一見到miss就喊,所以我都預佐唔得,不過我又覺得冇所謂,當係拎個經驗…不過咁就收佐我30大元,佢地真好搵…
件校服同套碗筷,真係…well…
不過都算,佢俾果本校刊我睇完之後,感覺就唔係幾好,好似好commercial咁…

複式洋房

原帖由 比比熊 於 09-11-30 22:04 發表
CHIKKEE, caterpillar08 ,
我個仔都係IN佐你地果間,係20/11上午,不過我個仔又係IN得好差,乜都唔識,同埋呢輪好怕陌生人,一見到miss就喊,所以我都預佐唔得,不過我又覺得冇所謂,當係拎個經驗…不過咁就收佐我30大元,佢地真好搵… ...

比比熊, CHIKKEE,

都可能係俾我個仔遲IN啦, 所以未有消息. 比比熊, 你咪當用30大元買套碗筷用下low~~ 其實bb咁細, 可以做到咩?? 都唔明點解要Interview??

首頁

尾頁

跳至