懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都唔知自己重左幾多,未有呀B前有114磅、有左頭三個月跌到得107磅,宜家36週有128磅,呀B有5磅,正常有中碼。

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

今日岩岩產檢..姑娘話我重得制,要注要飲食.我到而家重左17p,24wk幾,上次又話我唔識重,

大宅

我有左初時,瘦了8磅,依家24周重番8磅,我係咪應該計有左到依家叫做重左8磅呢?定係冇重過?
16 week抽羊水,bb冇事,是仔仔;
21 week BPD 4.86,AC 15.42,FL 3.41
24 week BPD 6.3cm, AC 19.9,FL 4.5,重742g
27 week BPD 7.2cm, AC 23.2,FL 5.1,重1118g
32 week 重4.4 lb;35 week 重5.99 lb;
37 week 重6.99 lb
38周4日,仔仔出生了,重6.4磅。

複式洋房

原帖由 rainpun 於 09-11-29 22:10 發表
嘩~~咁你又輕左d喎....你岩岩懷孕既時候冇食多d有營養既食物咩!?點會咁輕架!?

其實醫生話BB SIZE正常, 有2KG架... 不過因為胎水唔夠所以驚冇空間比佢再生大隻D
而家食野食兩啖又飽, 個胃又頂住想嘔WO... 醫生叫我飲孕婦奶粉呀
個個媽媽都話肥又話孕婦奶粉太甜
醫生反而叫我飲多D糖水同奶, 真係

大宅

原帖由 12mandy.wong 於 09-11-30 20:11 發表
我都唔知自己重左幾多,未有呀B前有114磅、有左頭三個月跌到得107磅,宜家36週有128磅,呀B有5磅,正常有中碼。

好羨慕呀~
我而家14W已重左成10磅,
我好驚變大肥婆呀!!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至