懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

i just deliveried my baby in this Union Hospital at the beginning of NOV, Nurses are all very nice and gentle, they tried their best to help you! the enviornment of this hospital is quite harmony and very clean.

for the mainland chinese there, i found that the portions is half and half! don't worry! the staff will arrange the room which only local people stay in, they won't mix with Mainland chinese!

however, one thing that is the door of each room, which is not soundproofing. its quite noisy! can hear the people talk outside!!

別墅

盧乃本主診係港安醫院的....
但係有掛診係仁安...做左大約25年到啦!!!
手勢超級好.....個傷口勁快唔痛呀!!!

別墅

我唔係同本地人住埋同一間房呀....
嘩...佢地d大6人嘈到我24小時無得訓.無得好好休息!!~~佢仲要搵人陪訓....嘈到死呀!!!

複式洋房

請問盧永傑醫生開刀生,醫生費幾多呀?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

$15000

原帖由 tracyho0000 於 09-12-2 12:07 發表
請問盧永傑醫生開刀生,醫生費幾多呀?

兒女是耶和華所賜的產業.所懷的胎、是他所給的賞賜。
詩 127:3

我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。
詩篇139:13-14

男爵府

sweetcutecat
請問妳每次去產查時,盧永傑醫生會詳細檢查嗎?因我覺得余啟文醫生都忙

而盧永傑醫生建議妳幾多週開刀呀?

複式洋房

我琴日去盧永傑醫生檢查同照超星波, 都係$800, 佢見議我係38週後開刀,我book左係12月16日開刀

大宅

醒目開學勳章

我兩個醫生都睇過...DR LO 就係我之前睇一般婦科,而DR YU 就我兩胎都係佢睇...其實我覺得兩個都OK, 各有各忙...因為DR LO 係大學教授, 所以佢經常都好似講書咁, 隨手就拎D 圖 / 親手畫D 圖同你解釋, 所以會感覺長盡...
而DR YU 都係好細心架

原帖由 Man04 於 09-12-2 15:37 發表
請問妳每次去產查時,盧永傑醫生會詳細檢查嗎?因我覺得余啟文醫生都忙

男爵府

盧醫生真係好細心, 好有耐性, 我由產檢開始睇佢, 加上我又係高齡, 好多嘢擔心, 佢直頭做埋輔導, 咁嘅醫生都好難得, 成日問我有冇嘢唔明, 佢話有就記低下次嚟問. 我oscar 高危, 佢打幾次電話問我情況(因為我去威記做 oscar, 佢都會跟進, 我後來冇事, 佢仲開心過我!!!) 佢為人風趣, 會講笑, 睇佢好舒服, 好開心!

佢開刀好好, 我第二日已經落床, 第三日唔痛, 我高度推薦!

余醫生真係好忙, 我本來係睇開佢, 點知我作小產, 我即刻打比姑娘, 點知話佢好忙, 睇第二個啦!!! 我才轉dr 盧.

我37週6開刀, 佢建議架. 不過, 佢叫我試下自然生先, 不過, 我想開刀, 佢就幫我"擇日"!
原帖由 Man04 於 09-12-2 15:37 發表

我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。

男爵府

我都 係睇盧永傑ga.
佢人好
講解詳細
有問必答

我5月搵佢開刀生
第二日落床有少少痛
第三日仲行得快過姑娘
姑娘都話我叻

複式洋房

我想問霍詠儀醫生好嗎? 我想係仁安生, 暫未睇產檢!

男爵府

我都想試吓睇佢,可否给他診所電話及地址

男爵府

美麗華大廈18樓1810室
電話:2722 1712
翹康醫務中心

原帖由 Man04 於 09-12-3 10:24 發表
我都想試吓睇佢,可否给他診所電話及地址

別墅

我6月在仁安生, 係霍詠儀醫生接生
霍醫生ok啦, 不過我覺得佢講解唔太詳盡, 但我幾鍾意佢
一來佢係女醫生, 二來佢會俾好多正面訊息你, 等你唔會在懷孕時期擔心咁多

原帖由 ling姐 於 09-12-3 00:29 發表
我想問霍詠儀醫生好嗎? 我想係仁安生, 暫未睇產檢!

複式洋房

可以
拿notebook上綱嗎

大宅

原帖由 tracyho0000 於 09-12-6 15:40 發表
可以
拿notebook上綱嗎

有 wi-fi, 可以上綱架!! 我上 BK !!!! HEHEHE

waowaoB ~ 7 Lbs

大宅

我搵左陳帆醫生開刀係仁安生, 有d問題想問問大家, 謝謝!

1. 在醫院用notebook有位插電制嗎?

2. 半麻做手術時聽到姑娘, 醫生講野及工具聲嗎? 有無副作用, 我聽人講有時會震得好勢利.

3. join 開刀plan是5日4夜的, 若果下午先開刀, 要係之前果日入院定可以開刀當日早上才入院呢?

4. 你地會著什麼款式的睡衣? 開胸的嗎? 睡衣定睡袍方做d呢?

首頁

尾頁

跳至