跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆 20# JadeW 的文章

Jade W 我同你都幾有緣喎,同年生大B,同年小產,同年生細B...哈哈

大宅

明天又要作戰喇,因為放假要湊個囡48小時,真係辛苦過返工架,不過都係開心的! 大家加油呀!

男爵府

好媽媽勳章

我個大仔3歲10個月, 今胎辛苦好多好多, 個胃好似未舒服過~

但今胎無介口, 乜都食, 想食就食~

大宅

原來都有好幾位mama都係3年抱兩~~~

http://hk.myblog.yahoo.com/avrilstories

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你地想今次係仔定係女?

我陀上一個初初想生仔, 亦有預感係仔, 但之後想係女, 最後結果大b 係仔, 所以今次有少少想係女. 不過都係果句, 仔女唔係咩大問題, 我地點都會好開心.

如果係一仔一女既話會唔會玩唔埋?? 我屋企係幾姊妹, 老公就係幾兄弟, 我都唔知. 有時見我d 女性朋友, 佢地同d 兄弟都算玩得埋又好感情. 反而女仔同女仔就唔多夾咁.

大宅

我有個3歲既大囡...佢知道左有細佬妹都好開心,而家我同佢講...媽媽有左BB呀...抱唔到你啦!...佢都肯乖乖自己行!...所以就算而家全職湊佢都唔係太辛苦!

今次反而到目前為止都好舒服...(TOUCH WOOD)....食多左野...訓到....未有嘔...只係有時覺得胃氣好脹..同埋去唔到便便....其他都OKAY噢!

KEEE.....因為有個囡...所以今次想生個仔仔...但係我同老公都係仔囡都係所謂...所以無咩壓力...KEE...=)

大宅

畀面勳章

原帖由 queeniedequeen 於 09-12-6 12:46 發表
我有個3歲既大囡...佢知道左有細佬妹都好開心,而家我同佢講...媽媽有左BB呀...抱唔到你啦!...佢都肯乖乖自己行!...所以就算而家全職湊佢都唔係太辛苦!

今次反而到目前為止都好舒服...(TOUCH WOOD)....食多左野...訓到.. ...

我同你剛剛相反呀
我有個2歲半既囝囝...佢都知我有bb架,不過佢都係成日要我抱.之前第一胎時好舒服架...食得又瞓得,但今胎好似辛苦好多咁...成日想嘔,個肚又好似好"序"咁,仲去唔到便便添,只覺個人好累.

大宅

嘩 都有好多媽咪第一胎都3歲幾wor...呵呵 下次如果有機會一齊出黎玩 就大細都有伴啦~

複式洋房

我都係早咗唔舒服,好累,個衰仔兩歲5個月,非常愛體力活動,好彩有爸爸陪佢玩。

大宅

妳咁利害口既, 可以有預感生仔/女....

原帖由 bosch 於 09-12-6 00:37 發表
你地想今次係仔定係女?

我陀上一個初初想生仔, 亦有預感係仔, 但之後想係女, 最後結果大b 係仔, 所以今次有少少想係女. 不過都係果句, 仔女唔係咩大問題, 我地點都會好開心.

如果係一仔一女既話會唔會玩唔埋?? ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 snail 於 09-12-7 23:30 發表
妳咁利害口既, 可以有預感生仔/女....

因為個額頭爆瘡丫麻, d 人話陀仔會樣衰d. 我都知冇關係, 不過陀bb 果陣, 成個人點都會迷信d.

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

真是個好主意啊!

原帖由 JadeW 於 09-12-7 18:38 發表
嘩 都有好多媽咪第一胎都3歲幾wor...呵呵 下次如果有機會一齊出黎玩 就大細都有伴啦~

大宅

原帖由 獅子bb 於 09-12-8 12:20 發表

Hello, 我都係第二胎了 ! 不過,我相信第一胎黎計我個囝囝應該係最細了,我大囝依家先係6個半月咋 !! 佢14個月就會做哥哥 lu !! 無法啦,我超高0 ,趕時間嘛 !! ...

別墅

我有個快2歲的仔仔,現在無心機煮食,因為都沒什麼胃口,抱仔仔時又不敢抱太久,否則腰部就會好累。我都好想快點過3個月,那麼這種不適的感覺就會消失!!!

大宅

犀利呀~
咁快就生第二個~
到時兩個一定好close好好感情啫~

原帖由 獅子bb 於 09-12-8 12:20 發表

Hello, 我都係第二胎了 ! 不過,我相信第一胎黎計我個囝囝應該係最細了,我大囝依家先係6個半月咋 !! 佢14個月就會做哥哥 lu !! 無法啦,我超高0 ,趕時間嘛 !! ...
http://hk.myblog.yahoo.com/avrilstories

大宅

各位,我想問你地太辛勞會唔會流啡呢! 我通常週末湊完個囡,星期一都會流架...唉,真係有d擔心啊!mouth

男爵府

hihi....我都係第二胎....,大仔今年27個月,有機會大家約埋出黎玩下啦﹗

瑪瑙宮

原帖由 枝枝 於 09-12-8 18:59 發表
各位,我想問你地太辛勞會唔會流啡呢! 我通常週末湊完個囡,星期一都會流架...唉,真係有d擔心啊!mouth

我好彩ok. 今次我都唔咁搏, 做完家務就去訓, 訓唔著都要入房休息. 個仔雖然係歲半, 但有時都要佢自己行, 同埋用花灑同佢沖涼. 不過好多野真係好難避, 唔可以唔出去買餸, 有時煮左餐飯又冇胃口食, 之後半夜就餓醒.

以前我都唔信拎重野有問題, 但我上次生得果陣拎重野, 之後見紅左2日至生得, 我阿媽即刻篤爆話我拎過重野... 我舊同事因為臨生果陣要抱大b, 咁細b 就早產. 所以今次我都就住, 乜都唔會踩到咁盡.

而家最麻煩係陀大b 果陣, 條腰已經痛, 生完一直未好過, 訓覺果陣要腰好似拱向上咁, 攪到酸酸痛痛, 訓得好差. 而家仲辛苦.

你仲未陀得穩, 萬事要小心!!

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁
12345...6

尾頁

跳至