婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同99一齊住, 所以佢係相反, 我生左2個仔, 佢叫我唔好再生喇

禁止訪問

大宅

I never think of "假如生咗出嚟細嗰個係唔生性,咁咪再加重亞女將來嘅負擔"....I don't want my boy is a lonely boy...so want to have a younger sister/ brother to play with him

子爵府

99係咁架啦, 得把口叫人生, 又唔係幫手湊OR養. 我肚入面個B都未生出來, 已經催我再生多個... 我阿媽驚我辛苦唔會叫我生, 阿媽始終鍚住自己個女.

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

回覆 1# awah112 的文章

我有一仔一女,,如果知道下個係仔一定會生
如何愛你的孩子:   
嬌寵溺愛不應該      期望過高可成害    身心健康要涵蓋
應知孩子樂與哀      每天溝通添親愛    孩子有錯耐心改
言教身教一齊來      鼓勵讚賞也應該    管放得宜劣行改
家校合作樂滿載

複式洋房

我都好想生個仔,不過壓力唔係來自c6同99,而係自己好想有..因為好多外在因素,我只可以生一個.. 我好希望係仔仔囉!

禁止訪問

洋房

係wo~點解個女似仔仔樣就會下一個生仔?
我同99講我無錢生~佢仲要話我平有平養~
佢都癲~
依家既洗費有幾大佢都唔知~佢成日死撐~
佢愈咁講,我愈唔想有多一個。
我同老公結婚,又唔係同佢結婚生仔,佢真係想大左。痴線

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

琴日好開心..
聽到奶奶同老公大姑傾電話...

大姑,差唔多比晒成副身家個仔,但又成日話個新抱唔好...

奶奶就話'係你先咁,仔又點?我無所謂架!'

奶奶老爺平時都好錫我個女...我諗我唔再生,佢地都唔會有問題..:lol 事關佢d女都唔生啦...

禁止訪問

大宅

我湊一個已經想c
係仔係女都唔想再生

大宅

我生左兩個仔
個個都同我講 細佬好似女仔
下個一定係女 連我C6都係咁講
我打死都唔再生 除非真係意外
反而個個都想我生女
有仔就想有女 有女就想有仔

珍珠宮

咩年代吖~ 好話唔好聽, 衣家呢個年代, 生仔第時係人地既, 生女先係自己架~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 tongming_ma 於 10-1-1 22:10 發表
我生左兩個仔
個個都同我講 細佬好似女仔
下個一定係女 連我C6都係咁講
我打死都唔再生 除非真係意外
反而個個都想我生女
有仔就想有女 有女就想有仔 ...

我仲已為你一仔一女

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Siuchoi 於 10-1-2 22:27 發表
咩年代吖~ 好話唔好聽, 衣家呢個年代, 生仔第時係人地既, 生女先係自己架~~

我都係咁話

大宅

我有兩個仔,所以我99同d親戚朋友,得閒就會問我仲會唔會生多個女....
仲話我細仔d行為好女仔,如果佢係女就好...
前兩年我c6都成日問我生多個女好唔好...
其實...我自己都好想生個女架,不過個天注定我只係可以做人99嘅話,我咪受囉!呢d嘢邊有得想點就點架=.=如果可以嘅話,不如比我中咗六合彩先啦,到時生幾多個仔/女都無問題啦!!
我係驅魔人媽媽

別墅

你99好明顯恨仔啦(都講到出口)

同我99當年一樣,我99仲勁,我佗仲第二胎果陣佢同我講如果呢胎係女咪生多個囉...!!!

好彩我個肚爭氣咋,唔係就慘...

其實我當時聽到佢講呢句說話真係勁唔開心,所以我佗得好有壓力,好心啲99講少句啦!!

原帖由 豬咪媽媽 於 09-12-4 20:14 發表
我好多朋友, 我自己都係生左個女, 但我99成日話[妹妹好似男仔呀, 下一個一定係仔, 快d生多個啦], 我由成完第1日係醫院就聽到而家, 點解d99成日都咁講呢.....仔真係好d咩? ...

別墅

其實呢個年代肯生巳經好好,啲99要知足先得架,唔好得一想二

原帖由 Siuchoi 於 10-1-2 22:27 發表

洋房

回覆 1# 豬咪媽媽 的文章

你自己想要多一個嗎?但唔係仔....唔通......又生?????

首頁

尾頁

跳至