跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止發言

好媽媽勳章

別墅

我第二胎了。之前5week只照到胎long,24/12再去醫院照照到心跳,BB有0.53cm,但仲未敢安心住。
31/12會去私家照...

大宅

我係第2胎,但都一樣緊張又擔心,16號去左私家照u/s有心跳同知個預產期都算放心d~你要1月尾先check咁遲呀???好似自己早d去私家照會好d,政府好似未必有得照~

男爵府

原帖由 愷蔚 於 09-12-28 15:44 發表
我係第2胎,但都一樣緊張又擔心,16號去左私家照u/s有心跳同知個預產期都算放心d~你要1月尾先check咁遲呀???好似自己早d去私家照會好d,政府好似未必有得照~ ...

我都想book快D呀,但我打去間間都要咁遲先有。。

男爵府

上禮拜二(6w)因流啡所以即去醫生度check, 醫生睇話頭一胎同埋懷孕早期都正常, 無事, 睇咗有胎囊, 胎囊大約1cm, 但未有心跳, 叫我過2個禮拜返去覆診再睇下. 另去咗威記排期, 但要一月尾大約12w 先有得睇.

大宅

其實係架...4-5wk去 check真係冇咩必要.因為未有心跳. 但係因為我上次係宮外孕, so今之一有左就緊張d, 5 wk 就去check一次睇下有冇錯位...

原帖由 beemaggie221 於 28-12-2009 12:16 PM 發表
14日BOOK, 22日就有得睇喇.

其實早去都無咩意思, 只係見胎LONG, 位置是否宮外. 當你睇到心跳果刻, 我諗你會感動到流眼淚.

男爵府

因為我係做人工架,
所以要繼續KEEP 住檢查,塞藥同打針.

原帖由 beemaggie221 於 09-12-28 11:32 發表
你地咁快BOOK到醫生睇既, 我都係1月7日先有得見醫生

大宅

我都係第2胎, o岩o岩平安夜o個日去o左照, 先知原來係6wk1day, 因為我平時都遲m come, 所以照o左都係好, 起碼知到底個胎幾多wk同埋個預產期係幾時, 未照之前醫生仲話預產期應該係7月尾, 依家足足遲左2個wk~~
6wk就o岩o岩見到有心跳, 不過我就完全冇話好感動o既感覺~ 哈, 同第一胎o既反應一樣~
有帶埋大女去睇, 不過佢都唔知我地o係度攪乜, 淨係話見唔到bb, 乜都見唔到~

大宅

好媽媽勳章

如果許可最好帶埋去,比佢參與一吓個懷孕過程,又教到佢,而且話唔定會變得好有哥哥感,會好鍚細b ga~~^^
原帖由 bb0606 於 09-12-28 11:52 發表

我都諗住同埋大仔1齊去呀,,佢成日都問幾時生得...比佢睇下都好..

複式洋房

6w 照到胎long
4/1 再去照心跳
因為有流啡+肚痛, 所以5w開始睇醫生

男爵府

原帖由 GiroroBaby 於 09-12-29 00:16 發表
6w 照到胎long
4/1 再去照心跳
因為有流啡+肚痛, 所以5w開始睇醫生

你個肚係點痛法?我間唔時都有少少陰陰痛,但又唔係好痛,又時又好似吉吉下咁。。。但平時又可能一D都唔痛,咁樣係咪正常架?

禁止訪問

大宅

終於聽埋心跳聲, 本來諗住自己去覆診, 但c6堅持要陪我, 終於佢亦好感動有份第一次聽到bb心跳喇!

5w6>0.32cm 6w6>0.92cm 9w4>2.75cm
12w1>6.37cm 14w6>9.30cm 4oz 18w1>10.9oz 19w6>14oz 24w2>1lb13 29w>3lb3

男爵府

第一次照心跳一定要老公去感受下啦,咁溫馨!

原帖由 iluvmybb 於 09-12-29 12:44 發表
終於聽埋心跳聲, 本來諗住自己去覆診, 但c6堅持要陪我, 終於佢亦好感動有份第一次聽到bb心跳喇!

複式洋房

原帖由 bv1117 於 09-12-29 11:18 發表

你個肚係點痛法?我間唔時都有少少陰陰痛,但又唔係好痛,又時又好似吉吉下咁。。。但平時又可能一D都唔痛,咁樣係咪正常架?

好似m痛咁,不過唔係好痛個隻
我個 friend 佢第一胎個時都係陰陰痛, 痛到5個月先至冇痛
希望我地順順利利啦

洋房

我都係第一胎,家陣應該6w1d,聽日第一次去母嬰健康院檢查,好緊張
但唔知會唔會照埋超聲波呢

大宅

我約咗31/12檢查呀, 雖然係第二胎都好擔心, 壓力很大!!

珍珠宮

我上一胎, 都等到十week先有得去醫生度照超聲波, 健康院無得照超聲波架.
我岩岩約左個私家醫生, 都要到二月先有得睇, 所以未有得check心跳.

大宅

下, 原來健康院冇得照U/S? 咁佢會做d咩呀?

原帖由 咖央 於 09-12-29 16:31 發表
我上一胎, 都等到十week先有得去醫生度照超聲波, 健康院無得照超聲波架.
我岩岩約左個私家醫生, 都要到二月先有得睇, 所以未有得check心跳.

5w6>0.32cm 6w6>0.92cm 9w4>2.75cm
12w1>6.37cm 14w6>9.30cm 4oz 18w1>10.9oz 19w6>14oz 24w2>1lb13 29w>3lb3

大宅

係呀! 我地真係好開心呀! 仲有好強的心跳聲! 隔住我咁厚的肚皮, 都聽得好清楚呀!

原帖由 I_O_U_baby 於 09-12-29 14:28 發表
第一次照心跳一定要老公去感受下啦,咁溫馨!

首頁
12345...6

尾頁

跳至