懷孕前後

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

2. 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼? 
特級棉柔,因為舒服同岩patpat位,仔仔本身用開大碼,用特級棉柔係某一次無貨唯有買著中碼用,但係竟然可以用到,呢家都淨係買特級棉柔既中碼,其它牌子就唔得了,因為特級棉柔個大脾位彈性很好。

洋房

2. 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼?

我選擇學步寶寶輕鬆穿, 因為方便穿著, b仔依家大咗唔肯瞓定定挨片, 所以用紙尿褲就最好了, 而且我覺得佢好乾爽, 唔駛驚焗親佢哋個 pet pet!

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

1.我喜歡pamper:大牌子

2.我選擇 pampers: 學步寶寶輕鬆穿m碼 3. 您認為Pampers紙尿片給您獨有的功能是……
因為穿著容易,岩晒我走來走去既囡囡,吸水力又強,無論阿女屙左幾多尿尿都唔會漏濕到我到。又軟又棉.......好好好用

男爵府

好媽媽勳章

用過很多不同牌子及款式的紙尿片,當中包括特級棉柔及超薄乾爽紙尿片。至今最喜愛的是Pampers的特級棉柔。
選擇特級棉柔的原因有很多,包括它的用料,設計,舒適度等等...
顧名思義,特級棉柔紙尿片用了特級綿柔材料造制,柔軟且吸濕力理想,絶對不會刺激寶寶幼嫩的肌膚,同時保持長效乾爽的感覺。
另外,我十分喜歡那革新2倍彈性“側”腰圍設計。有了它,我覺得寶寶與紙尿片的距離立即拉近了!有如度身訂做一樣!感覺就像寶寶的第2層肌膚!
我會一直為我的寶寶選用Pampers的特級棉柔紙尿片!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

選擇特級棉柔.. 我最喜愛 Pampers 的原因是用過好多品牌, pampers質地最軟熟, 吸水比較強, 濕左都唔漏尿 (真是未試溜尿ka), PAMPERS特級棉柔有2倍彈性魔術貼腰圍唔智箍住BB個肚腩,
這是其他品牌沒有的, 最重要係未試過紅屁股。重有, 在日本制做, 此品牌有信心的保證 la. 總知一個字

大宅

回覆 1# Editor 的文章

我選擇"特級棉柔" , 因為除了日本制造外 ,特級棉柔"系列亦柔軟好多 , 腰位既魔術貼加有彈性 , 不會箍住BB肚同肶位 .
誠意推介 : [fly]蘆薈啫喱[/fly]
~~~介傷/燙傷 ~~ 一塗上即
" 掂 "  yeah vv

洋房

我的寶寶4個月了, 由出生到現在都是用Pampers, 由NB到 S - 超薄乾爽, 到現在的 M- 特級棉柔.
Pampers 給予我信心, 因為質地柔軟又透氣, 就算穿成日都無紅屁股, 尿片顏色豐富, 每條尿片都有不同動物, 讓我和寶寶都有一個愉快的親子時間, 又從未試過漏尿而整濕床仔, 令我放心使用, 購買又容易, 尺碼又齊.
日本制造, 媽媽更有信心

大宅

pampers 感想

1. 您喜愛 Pampers : 他的4層鎖水可以幫我鎖住bb的小便,防止滲漏,就算包住4小時都沒問題, 非常乾爽

2. 您選擇pampers的
特級棉柔和學步寶寶輕鬆穿, 因為牌子悠久,品質有保證,我小時候都是用pampers的,而且更是日本進口,用料嚴謹,令父母安心,bb用得開心。 

3. 您認為Pampers紙尿片給我的獨有功能是2倍彈性腰圍,就算我bb吃飽飽, 都唔會「cool」住肚腩仔, 魔術貼的貼力好好,令他可以開開心心在床上玩,都唔會爆開

原帖由 Editor 於 09-12-31 19:08 發表

承蒙各位國民支持,Pampers剛於親子王國舉行的《父母十大信心家庭品牌2009》中,榮獲父母最愛嬰幼兒紙尿片及大中華父母信心非凡品牌大獎殊榮!

為答謝國民,Pamp ...

洋房

2. 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片

/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼?

我選擇Pampers特級棉柔給我的BB用, 由初生到現在9個月大都係用Pampers.

我選擇Pampers的原因係大品牌, 日本製造, 身邊的屋企人和朋友的BB都係用它, 有絕對的信心保證.

而且Pampers新出2倍彈性側腰圍, 質地柔軟, 吸收力好好, 最重要係令到BB穿得好舒服, 因為BB全日都穿片片, 舒服係好重要, BB開心, 媽媽都開心.

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

名牌有補正

由出世開始,已經用 Pampers NB 的紙尿片,直到現在媽媽會幫囡囡在家時用特級棉柔,去街時用學步寶寶輕鬆穿,睡覺時用超薄乾爽,原因非常簡單,名牌有補正,而且會不斷進步推出更好的品質給媽媽放心。
為甚麼用特級棉柔是日本製造,柔軟舒服。超薄乾爽是吸濕一流,安心睡覺。學彥寶寶輕鬆穿非常易穿著,吸濕力強,去街必備。
人生像演戲,又如像過山車。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

首先, Pampers歷史悠久(我BB時都係用Pampers). 我而家選擇了特級棉柔給BB用, 因為質地非常柔軟, BBpat pat冇咁易磨擦受損, 而且BB pat pat冇敏感同紅 , 而且吸濕能力好, 又夠貼身, 夜晚瞓覺都唔會漏尿, 加上由日本進口, 有質量保証.

大宅

1.我喜愛Pampers的原因

因為Pampers柔軟,吸水較好, 仔仔唔會漏尿,無敏感無紅pat pat, 令我用得非常安心.

2.您選擇哪款 ,超薄,曰本果隻更貼身,更柔軟

子爵府

好媽媽勳章

回覆 1# Editor 的文章

我鍾意 Pampers 係因為對 P&G 這個大牌子有信心,而 Pampers 又係尿片中的名牌, 質素有保證, 難怪身邊媽媽都選用。

Pampers 多個系列能配合寶寶各成長階段的不同需要。

囡囡出世時就使用特級棉柔系列, 它的魔術貼加有彈性, 令腰位更貼更舒服, 無紅petpet, 又唔漏尿, 更有尿濕顯示提醒, 連我這位新手媽媽都可輕鬆快夾妥, 換好尿片無難度。

囡囡一歲多, 開始用輕鬆穿, 內褲仔設計令穿著更加容易,出街不需找地方躺下; 另吸水力又強,囡囡屙多多尿尿都唔會漏濕褲仔, 最適合我呢種懶媽咪,不用帶後備褲仔都可安心帶寶寶逛街。

曾經試過其它牌子的尿片,不係移位漏尿, 就箍得肚仔過緊; 更試過有印花圖案脫色,印上petpet。多次不愉快的經驗後, 令我更信任 Pampers。

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我選擇Pampers的特級棉柔因為佢夠soft, 又有彈性腰圍, 可以好貼bb patpat, bb 反身都無問題.

男爵府

好媽媽勳章

1.
您喜愛 Pampers 的原因
我喜愛 pampers既原因係
我bb好喜愛pampers既圖案...
次次換片片都有不同既小笨象又可愛...
令bb開心令我又放心...
2.
我同bb選擇pampers既學步寶寶輕鬆穿...
因為方便易換...吸力強....又soft
次次換片有不同既圖案令我bb有驚喜

大宅

1. 您喜愛 Pampers 的原因

Pampers紙尿片獨有網狀表層配合特級綿柔般的尿片層,能有效地吸取餵哺母乳BB的稀便,令BB乾爽舒適,加上特級柔軟材質,時刻呵護寶寶幼嫩細緻的肌膚。

BB用昇得開心, 媽咪勁放心 yeah!!!!!!!

大宅

好媽媽勳章

2.您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼?

答.我會為bb選用輕鬆穿。因為點郁唔漏尿,腰圍彈性十足,bb穿得舒服,媽咪換得輕鬆。我同我bb都好中意。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

1. 您喜愛 Pampers 的原因

喜愛 Pampers 的原因

1. 2倍彈性"側腰圍最啱我好動既寶寶.
2. 柔軟棉層最適合我柔嫩既寶寶.
3. 鎖水乾爽最啱懶惰換片既我. 哈....

首頁
12345...17

尾頁

跳至