自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由頭到尾都無提過佢爸爸....
只係猛講佢地無

大宅

個陳太話12點几巳意識到有問題, 我唔明點解你打去找agent都唔叫醒個老豆/老爺一齊走!!!???
News Report話 死者(老豆/老爺) 41 years old, 陳生(個仔)得21years old,我諗個陳太都差唔多.....個BB都over 1 years 吓啦......直覺覺得呢個仔 & 新抱靠佢老豆/老爺生活~~開口得個$$字.........眼淚都冇

願死者安息

水晶宮

回覆 15# pianocalvin 的文章

我聽到都有啲反感 個親人生死未卜, 個腦只掛著搭車無錢呢啲芝麻綠豆事, 真係mouth:

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Ling225 於 10-1-30 00:46 發表

咁無理由拎得個袋走入面會無重要野

係囉..當佢打完俾agent就即執野..
有腦既人都會放埋銀包去走佬啦

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

不知所謂,一個仙都唔好比佢,政府冇欠你架!已經比咗地方你暫時安置,有飯你食,你留係個社區會堂,一定要奶粉有奶粉,要尿片有尿片,你唔滿意可以離開!!!!

公爵府

原帖由 ABCD媽咪 於 10-1-30 00:48 發表

同意...如果要走...點解唔帶埋家人走?

係囉..我c6話點解唔一早叫埋個老人家走..

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有時間執行李
都唔會話叫個老爺起身走

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 gordon12 於 10-1-30 00:50 發表
係lor why 個 agent 會知有危險叫佢離開, 但係又唔叫醒個老人家.... 爭係自己同個bb 走.

唔老㗎~
佢41咋, 要走一定走得郁

大宅

回覆 21# Kareese 的文章

香港有你地呢兩件咁率直坦承o既下等人真係我地o既福氣....... 不x知所謂

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jirehbeauty 於 10-1-30 00:52 發表
個陳太話12點几巳意識到有問題, 我唔明點解你打去找agent都唔叫醒個老豆/老爺一齊走!!!???
News Report話 死者(老豆/老爺) 41 years old, 陳生(個仔)得21years old,我諗個陳太都差唔多.....個BB都over 1 years 吓啦. ...

岩岩網上新聞,發現一名41歲男死者....

公爵府

原帖由 花貓 於 10-1-30 00:55 發表
香港有你地呢兩件咁率直坦承o既下等人真係我地o既福氣....... 不x知所謂

頭先佢兩個講個陣一d傷感都冇嫁..

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 lovejy 於 10-1-30 00:58 發表

頭先佢兩個講個陣一d傷感都冇嫁..

我地可能比佢地更傷感,陰功
---生命無價,請支持領養---

男爵府

我都覺得點解佢知道間屋有危險都唔叫親人走。

公爵府

原帖由 meko~ 於 10-1-30 00:59 發表

我地可能比佢地更傷感,陰功

係囉..
個兩公婆淨係識嘈嘈閉..
而家係社區中心有野食有得訓咪好囉..
而家上哂電視咁巴閉..佢d親戚知佢地係邊喇掛..
咪叫d親戚接佢囉..

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

熱血金章

好在.原來各位都有同感. 我仲以為自己有問題.
我對呢個受害者家屬, 一d都唔同情.
佢地真係一d憂傷都冇, 只係憂冇錢.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ireneyklo 於 10-1-30 01:00 發表
我都覺得點解佢知道間屋有危險都唔叫親人走。

咪係, 個男仔知道有危險仲會去拍門叫人走, 自己都唔知走唔走得切
反而呢個女人連自己親人都唔理

別墅

再睇番news 個女人係到叫 話....我點知佢死左未呀?
冇人通知認屍 又冇人同佢交代......下! 你自己同bb走果時又唔叫人走...現在講呢d野.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 meko~ 於 10-1-30 00:41 發表

係呀,其實我一睇完都想出post,但又怕
比話我涼薄
原來唔係淨係我甘唸

層樓唔保養,講到係政府錯甘
業主都有責任
再者呢對夫婦係租樓添
間屋唔係佢哋,冧左佢地無太大損失
執番命仔甘好彩,仲怨天由人

可憐佢岳父走 ...