自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都想知道抽濕機是否會用很多電.

原帖由 lsy9255 於 10-2-11 09:35 發表
妳買仲平過我, 我買要$3800!
琴晚用都OK, 開了三小時已抽到約2.5L, 間屋乾爽好多!
暫未試用佢乾衫!
想問吓您地唔會唔長開抽濕機,如果長開咪用電!

...

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我上個月買三菱26L日本製,$3800

珍珠宮

回覆 17# smallsam 的文章

之前兩部,
第一部- Hitachi - 用左6年度
第二部 - Whirpool - 用左3年度

兩部都係一壞就買過第二部.

第三部 - 舊年買, 三菱 (暫時無問題)

大宅

邊間買?
原帖由 醜樣豬 於 10-2-27 14:59 發表
我上個月買三菱26L日本製,$3800

大宅

原帖由 mini_cc 於 10-2-10 23:51 發表
我昨日o係百老X買o左部新款的25L前上同兩個出風口的.......$45XX囉~~~不過又真係幾強o下,一大堆衫4個鐘乾晒

你响邊間百老X買我去咗幾間都話要訂貨,最快3月中先有

公爵府

好媽媽勳章

2月17日在千色買 22L $4320 .
我心急買貴野.....

伯爵府

起碼你有得用, 現在全港欠貨(三菱),想買都無, 嗚嗚嗚:-((

男爵府

都好貴.

原帖由 phoebepanpan 於 10-2-27 19:45 發表
2月17日在千色買 22L $4320 .
我心急買貴野.....

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 Doobi 於 10-2-27 22:24 發表
都好貴.

係囉, 買前格過下, 見D 行都係47XX, 千色 43XX 咪平囉, 上樓果D 又唔自係咪正貨, 早知睇埋工聯先決定.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我現在屋企用緊既三菱, 16L, 用咗差不多 10 年
hello hello ~~

大宅

三菱 22L/25L抽濕機

我用 三菱 25L抽濕機 ~~~ 五年
超好用 , 冇壞過 ,

大宅

Innotec 10 L (dehumid & moist release)
Whirlpool 16L (dehumid)
I use both last night (100% to 80%)
no damage many years

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我終於過年前訂咗貨, 買了25L, below $3800.

最初收貨後有啲後悔, 嫌大部, 同埋唔夠靜(我可能煙尖咗d啦). 好多人都話'三零'靜,我唔覺lor! 但它made in JP, 3yrs warranty, 都別無他選啦!

不過,它吸濕一流, E+每天會開半日,週圍吸,成屋好乾爽.啲衫仲快乾過以前.D朋友嚟到話,點解我屋企咁乾,佢哋幾個都話d牆紙發哂毛,十幾年都未試過咁濕!

它用電量415W, 其實電費唔會好貴;比起成2000W的冷氣機,絕對平很多啦!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lsy9255 於 10-2-11 09:35 發表
妳買仲平過我, 我買要$3800!
琴晚用都OK, 開了三小時已抽到約2.5L, 間屋乾爽好多!
暫未試用佢乾衫!
想問吓您地唔會唔長開抽濕機,如果長開咪用電!

...

我想知.....越大L 抽濕機....是否好食"電"??
我屋企牆角有霉菌 ,咁16L or 20L那款夠用??
thanks

伯爵府

請問在哪裡買, 可以咁平?我都好想買呀!我老公話16lit和22lit d風向上, 只有25lit d風向下, 可以保持地下乾爽喎

原帖由 AhChuMaMa 於 10-3-1 00:48 發表
我終於過年前訂咗貨, 買了25L, below $3800.

最初收貨後有啲後悔, 嫌大部, 同埋唔夠靜(我可能煙尖咗d啦). 好多人都話'三零'靜,我唔覺lor! 但它made in JP, 3yrs warranty, 都別無他選啦!

不過,它吸濕一流, E+每天會 ...

男爵府

係! 越大L有電量越大, 如: 22L 用 365W, 25L 用 415W.

用幾大L, 要睇屋企濕唔濕,面積有多大.但如妳提出16L & 20L, 我會選擇20L. 不過'三0'無20L的,它有16L, 22L, 25L (以前有26L, 不過今年無出).

原帖由 ru_663th 於 10-3-1 01:51 發表

我想知.....越大L 抽濕機....是否好食"電"??
我屋企牆角有霉菌 ,咁16L or 20L那款夠用??
thanks

男爵府

已pm給妳,但申報利益,我同那電器舖絶無關係.

22L只有三個風向,25L包埋地下風向,我選它都因為這原因.

原帖由 abinayams 於 10-3-1 10:00 發表
請問在哪裡買, 可以咁平?我都好想買呀!我老公話16lit和22lit d風向上, 只有25lit d風向下, 可以保持地下乾爽喎

大宅

全線冇貨!just checked!!

男爵府

那幾間都無? 咁幾時返貨呀? 不如都訂定先啦.抽濕機其實長年都有用ga, 有時下雨用來乾衣,好好用的.

原帖由 bbJP 於 10-3-1 10:50 發表
全線冇貨!just checked!!

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

可以pm舖頭資料我嗎? Many thanks.
原帖由 AhChuMaMa 於 10-3-1 10:42 發表
已pm給妳,但申報利益,我同那電器舖絶無關係.

22L只有三個風向,25L包埋地下風向,我選它都因為這原因.

首頁

尾頁

跳至