派對情報

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi pctong, 本人雖跟你不相識, 但是你的確幫助了我很多很多, 你的支持令我舒發了心中的一口悶氣, 再一次多謝你!

本人從未透露兒子生日會場地, 我跟staywithme亦不認識, 為何此人會如此着緊這件事又這麼熟知內情呢? 最可笑是她的語氣用詞, 令我差一點以為是"Fxxxxx Lxxxx"本人呢?

為免引起不安, 請求版主將有關"人身攻擊"的言論刪除. 謝謝!!

洋房

I feel it too, CC113.
原帖由 CC113 於 10-3-2 22:50 發表
Hi pctong, 本人雖跟你不相識, 但是你的確幫助了我很多很多, 你的支持令我舒發了心中的一口悶氣, 再一次多謝你!

本人從未透露兒子生日會場地, 我跟staywithme亦不認識, 為何此人會如此着緊這件事又這麼熟知內情呢? ...

禁止訪問

大宅

嘩! 多謝賞面, 睇得咁仔細真係無人及你. 越描越黑...何苦呢?

原帖由 StayWithMe 於 10-3-3 00:04 發表
http://www.pbase.com/cecilywong/image/121863793

a picture of your online album, shown "Mount Beacon", everyone can see.

複式洋房

出口傷人呢招都幾低莊, 仲要話埋人地既小朋友 .... 不得不得

原帖由 StayWithMe 於 10-3-2 12:06 發表
哈, 確係好笑, 努氣? 我都話係對件事係保持中立, 你都幾奇怪架喎! 你只係社區中心做架咋, 社區中心個D法律援助, 明白晒!

我都話叫做搵過CC113同一個攝影師影相, 先至發表下, 我又唔明點解你又唔係當事人, 又無用 ...

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

請會員在討論時謹記要互相尊重,如再有會員言論上對其他會員及其家人作出惡意批判,有關會員會被禁言而不另行通知。敬請留意!
盡我一己之力,發放正能量!

禁止訪問

洋房

相信各位媽咪,識分是與非,本人從事社會服務行業,俾意見也有指引, 致於係未同一人post,我不知
我只知的是:
例如: 某某係BK落post, 可以用唔同用戶名,自編自演, 就算用唔同ISP上網,都有MAC address and IP address所 記錄,ISP 及 BK 一定查度,除非某某係高手,每次用唔同MAC address上網,用唔同用戶(只login一次) , 用唔同email (只login一次) 否則難查。

大宅

Floria,

由此至终, 我沒有公開批評過Floria Lexxg的相片, 請不要企圖將話題扯開.

為什麼不直接解釋"相片可以隨便使用而不用徵求客人授權"的事件上呢?

如果我曾經對你呼呼喝喝, 命令做事, 為什麼還要將相片放上個人網頁? 據staywithme的意思, 相片被放上Floria Lexxg的個人網頁是上等榮譽, 既然這麼不高興, 為什麼還要益我?

真係好想知道我什麼時候, 用什麼言詞, 語氣來呼喝你做事? 請說明清楚!!! 在電話中你已經話我order你, 現在我將原文寫出來讓大家評理:

我:"Hi Floria, 我係翀翀媽咪, 我見到你的個人網頁內有我囝囝生日會的相片, 你可唔可以將相片刪除?" Floria: "okay, 我會跟進"

等了兩個星期, 相片仍未被刪除, 我再用電郵給她, 此為原文:

Dear Floria

As per our conversation, please delete my son's photo album (Chong Chong's 1st Birthday Party) from your personal website and also DO NOT circulate or disclose or upload the photos to others.

Thank you for your co-operation.

Regards
Cecily

如果這些說話代表我order你, 我無說話好講, 只怪我文筆用詞不夠乞討. 重申我絕對沒有order任何人做事.

如你所說因為我order你, 所以不願意刪除相片. 你真的不適合出來社會工作, 回家做公主吧!

禁止發言

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實各位有需要咁激咩??

pctong...你又唔識個攝影師但又係到係咁踩人好難令人唔相信你同cc113係唔識囉~~好心你地積番d口德啦....我地又唔知樓住同個攝影師交談時既內容同詳細情形....我覺得唔好偏信一個囉....樓住你係到開個話題仲要差唔多開埋人地個名....係咁數人地, 我相信你地之前傾談時你既態度都唔會好得邊度去嫁啦...我只係同情個攝影師姐...不喜可以勿理~~

禁止訪問

禁止訪問

大宅

大家信唔信我都好, 我可以對天發誓我無講大話, 你一而再話我無禮貌, 話我無講過"Hi" & "可不可以", 可能是有人選擇性失聰. 呢d係我說話方式&習慣, 你唔記得又好聽唔到都好都唔重要. 事實是你在電話裡的氣焰&勁寸的態度令我氣憤到要浪費休息時間即刻將成件事寫出來舒發心中不滿.

由你不回應我的email開始大概已經知道你是一個什麼人. 我相信各位媽媽會自行判斷, 其實誰有禮貌誰發惡對其他人來講是小事一則, 重點係有人"不尊重客人". 這種待客態度已經out!

我想大家代入我的情況想一想, 當你付錢請人影相, 過後才知道相片的使用權不在你手上, 攝影師可以不問準你將相片隨便使用. 即是說你比錢人還要提供場合, 人物, 佈景, 道具讓攝影大師一展身手好讓她將相片作宣傳工具. 最重要相片裡有你的bb, 你的家人, 你的朋友, 朋友的bb. 你們會怎麼想?

跟這種人拉上關係只好當自己倒楣, 以後做咩都要問清楚, 唔好以為我哋做咗人阿媽就恰得就恰.

原帖由 leungf 於 10-3-11 10:53 發表
本來是一個無禮的命令, 如今竟然被加上 ‘Hi’及 ‘可不可以’ 來美化修飾. 從你第一篇惡意中傷我的言論開始, 我已領會到你那歪曲事實的本領.
當你一聽到我告訴你有關相片的版權是攝影師擁有時, 便立刻大發雷霆, 我 ...

子爵府

根本佢刪除d相有幾難呀,擺明就係唔想刪,想你個囝同佢做吓宣傳,當豪比佢囉
就算佢將你囝囝既相放上網唔洗問你,咁你之後叫佢刪除番都係好正常姐,洗唔洗寫晒唔該呀,求吓你呀,多謝呀呢d說話呀,好似話人地唔"請"佢就唔會妥協,咁佢真係未出過黎做野囉,受氣係好正常喎,唔想受氣返屋企坐吓!

珍珠宮

好媽媽勳章

其實都唔係命令唔命令啦~
基本上要通知有關事主先可以放人D相上網啦~
我都會每次做完個BANNER JOB ,問返個客得唔得
比我將個稿放上blog比客睇,唔介意的我就放,
有d客介意的,我都沒有放出黎~

禁止訪問

王國長老

王國長老

各位會員:

想大家知道一件事, leungf 和staywithme ip是完全一樣的.

而對於staywithme不停將樓主的相薄, blog連結放上來, 用意不問而知.

現將此二人封戶, 相信大家可以了解事實真相.

版主
edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

畀面勳章

??

首頁

尾頁

跳至