心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我都覺得我媽大細超, 不過我明白, 每個子女愛錫既方法唔相同, 用錢就可以收買到既容易變質, 真心關心對方同付出既先珍貴, 雖然你媽可能真係唔多錫你, 不過佢錫你個仔就OK啦~ 我都係咁對我老爺奶奶, 佢唔錫我唔緊要, 對我個仔好, 我就會對佢地好 :)

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都好明白, 因為我阿媽好憎我阿哥, 細個見到阿媽趕阿哥出街,打到啲棍斷哂,唔俾飯佢吃,會好心酸,同埋會靜雞雞收埋的餅俾佢。但阿哥心地好好,人又心軟,所以,我一直都好賜呢個阿哥,無論任何嘢,我都會支持佢,令佢知道有個妹好關心佢好賜佢。樓主唔開心亦係人之常情,為人子女做够就得了,唔好將父母的feedback放在心。其實,人生陪你走過春夏秋冬的是你的伴侶,如你的家庭幸福就好好了,其他嘢,嬲完之後,要將事放低,個心要放開啲啊!

禁止發言

複式洋房

原帖由 green1apple2000 於 10-3-31 01:13 發表
好多謝你地安慰我, 我都知自己好傻, 但我已經盡量試下唔想呢件事, 但係自己個心個一口氣落唔到喎! 可能工作上再加埋好多野係入面, 個人變得越來越執著, 我想發洩但無途經! ...

明白, 但係如果唔開心及執著, 問題係會令你更加唔開心, 咁, 點解仲要揾自笨, 每個人都有不同背景, 包括我自己, 都有很多唔好嘅經歷, 但係我明白, 要靠自己跳出去個困境, 否則結果別人不量解, 仲要自己獨自承担壓力, 簡直揾自己大笨呀, 人地咪仲一樣自在生活.

努力加油呀.

洋房

知你會唔鐘意,,呻下係會好D~不過唔好記住喇~,會好唔開心架~

首頁

尾頁

跳至