懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 肥肥地 於 10-3-10 11:39 發表
我同你1樣..天天個人像等日子過咁.想快d 到8week check 心1跳...我下星期六去check.............我keep 住有作悶同胸脹.......自己吃東西小心d.....多休息同吃有營養食物...阿b 健康d .我們都好陀d....大家加油..... ...

same here, 上星期剛5 week時因為出血去急症室, 照到個”long”
今個星期一剛好6 week 2 day 排到c+ (仁安dr yuen) 做第一次產檢照肚皮
但照唔到心跳呀, dr叫我wk 9 再去照過
因為我有持續微微出血, 早兩日又照唔到心跳
宜家真係好似等日子過咁

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我上胎6w時照到心跳.仲係照肚,但10w就小產,呢胎7w先第一次照,但照陰超,肚就照唔到,都照到心跳.

大宅

我 6 week 3 day 照到心跳, 但睇下你個 cycle 長唔長, 因為如果 ovulation 遲既媽咪可能實際上未夠 6 week, 就未必照到囉.

我見通常第一次照唔到心跳既媽咪都會好緊張好心急, 好辛苦先等多 1 個 week 又去照過.

所以不如你等多 1 個星期先照就唔洗自己嚇自己嘛.

男爵府

我4WEEKS係醫生CONFIRM自己有左,佢話最小6WEEKS先照到心跳 我就等到7WEEKS先去照, 唔想浪費錢麻

首頁

尾頁

跳至