跳至

首頁

尾頁

別墅

我係威爾斯都冇陰道檢查 .... 我等左3個鍾... 全個檢查用左5分鐘 , 真係晒時間

別墅

我今日都做左第一次產檢, 不斷地等嗌名, 搞左成朝, 最後仲加入埋做產士小組呀, 我之前入過急証出過血, 估唔到都係低危人士, 嘿~~
KWH 仲幫我安排埋照結構呀, YEAH

同埋呢, 我想問產檢係咪每次都唔洗錢架, 今日冇人叫我俾錢??

大宅

我今日都係第一次廣華產檢, 因為高危, 冇得跟助產士小組, 全程要醫生跟! 仲冇位照結構, 真係激氣!
不過下個月就要飲糖水!

別墅

原帖由 Melobi 於 10-3-30 14:24 發表
我今日都做左第一次產檢, 不斷地等嗌名, 搞左成朝, 最後仲加入埋做產士小組呀, 我之前入過急証出過血, 估唔到都係低危人士, 嘿~~
KWH 仲幫我安排埋照結構呀, YEAH

同埋呢, 我想問產檢係咪每次都唔洗錢架, 今日冇人 ...

係呀, 佢地嗌名個咪又細聲, 成日聽到自己個名, 又聽唔到去邊.. 好彩, 我老公係到幫手聽叫名..

我問過d人, 應該唔駛錢.. 佢地話係香港公民/有身份証就免費..

別墅

原帖由 coffee_choco 於 10-3-30 15:09 發表
我今日都係第一次廣華產檢, 因為高危, 冇得跟助產士小組, 全程要醫生跟! 仲冇位照結構, 真係激氣!
不過下個月就要飲糖水!

唔知你係咪坐我後面果位呢, 你係咪同媽咪一齊黎, 入左1號房架??

別墅

原帖由 wendyeric 於 10-3-30 15:32 發表

係呀, 佢地嗌名個咪又細聲, 成日聽到自己個名, 又聽唔到去邊.. 好彩, 我老公係到幫手聽叫名..

我問過d人, 應該唔駛錢.. 佢地話係香港公民/有身份証就免費.. ...

係喎, 細聲到爆, 醫院又多人, 我老公仲話, 唔係叫你呀, 唔好思覺失調啦...........

複式洋房

我又係今日去左廣華做第一次產檢....真係足足由10點搞到1點幾先走得, 哈, 我又係成日好似聽到d姑娘叫我個名咁, 我老公又係話"唔係叫你呀...我聽到架!~"
真係一叫到你名, 又抽血又要拿小便出來, 成日要除外套, 好彩有老公做阿四拿住d 野, 唔係都幾多野拿住又成日走來走去~ 我都係今胎之前有流啡, 上一胎仲小產左, 但係佢地都話我係低危, 叫我入左助產士小組, 仲安排到有結構比我照, 好彩唔洗做陰道檢查.

別墅

原帖由 yuki118 於 10-3-30 16:51 發表
我又係今日去左廣華做第一次產檢....真係足足由10點搞到1點幾先走得, 哈, 我又係成日好似聽到d姑娘叫我個名咁, 我老公又係話"唔係叫你呀...我聽到架!~"
真係一叫到你名, 又抽血又要拿小便出來, 成日要除外 ...

*2 搞成朝, 希望入左小組後, 會快趣 D 啦, 我冇帶小便呀, 都唔知搵咩樽好.......

大宅

原帖由 Melobi 於 10-3-30 15:32 發表

唔知你係咪坐我後面果位呢, 你係咪同媽咪一齊黎, 入左1號房架??

係呀! 不過我認唔到妳bor...

大宅

點解位位媽咪都有結構照, 得我冇, 仲要唔俾入助產士小組呀....

我媽咪話, 因為我在私家照了oscar, 佢地覺得我可以afford, 所以唔俾照, 都唔知係唔係既?

別墅

原帖由 coffee_choco 於 10-3-30 17:19 發表

係呀! 不過我認唔到妳bor...

嘿, 我坐係你前面發呆, 入左 6號房

大宅

原帖由 Melobi 於 10-3-30 17:28 發表

嘿, 我坐係你前面發呆, 入左 6號房

妳下次幾時覆診? 唔知可唔可以撞番呢?
我下次要5月17號, 上午11:30!

別墅

原帖由 coffee_choco 於 10-3-30 17:23 發表
點解位位媽咪都有結構照, 得我冇, 仲要唔俾入助產士小組呀....

我媽咪話, 因為我在私家照了oscar, 佢地覺得我可以afford, 所以唔俾照, 都唔知係唔係既?

私家照幾錢呀, 我係威ec 照 $1300

大宅

原帖由 Melobi 於 10-3-30 17:33 發表

私家照幾錢呀, 我係威ec 照 $1300

好似$1450, 不過要2日後先睇report!

別墅

原帖由 coffee_choco 於 10-3-30 17:32 發表

妳下次幾時覆診? 唔知可唔可以撞番呢?
我下次要5月17號, 上午11:30!

噢, 撞唔到了, 14/5 10:00am

大宅

原帖由 coffee_choco 於 10-3-30 17:23 發表

應該唔關事,我都係私家照左oscar,都有位照結構,應該係排到你時已經無曬位.
我之前都好驚無位照.因為平時睇開的產檢都貴貴地,所以希望結構有得免費照,慳番d錢來睇私家.
我之前都有流血,又照到有血塊,但都係低危,所以入左助產士小組.
聽朋友講助產士小組分左2組,睇下大家會唔會下次撞到啦.

別墅

其實第一次去廣華檢查之前, 已經夠12week, 所以我都一早去左c家照左oscar, 我都有比廣華醫生睇oscar report..

我估係每日有限額瓜, 又或者睇個別孕婦情況..

不過, 係c加照...醫生收得咁貴, 解釋可能詳細d..

複式洋房

原帖由 Melobi 於 10-3-30 17:06 發表

*2 搞成朝, 希望入左小組後, 會快趣 D 啦, 我冇帶小便呀, 都唔知搵咩樽好.......
\

哈, 唔知我係助產士小組房入面o個幾pair 夫婦, 係咪其中一對係你呢....
你去d藥房, 佢有得買d 驗小便既樽賣架, 以後次次覆診都要帶小便架, 頭同尾既唔要, 淨係要中間o個段乾淨既

複式洋房

唔係o喎, 我都有係出面威記照左oscar 比左份report 佢地copy, 但佢地都有安排結構比我呀, 你有冇問下d 姑娘點解安排唔到比你呀?

大宅

關唔關係第2胎, 佢話第2胎唔照架! 要自己出去搵c+!

首頁

尾頁

跳至