潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

HKversion & JPversion are diffience. why?

原帖由 happybaby212 於 2010-5-23 00:02 發表

咁其實係咪間間shop都用得tenso?

子爵府

請問結賬時是否連運費一起付款?
送到香港時要再付其他服務費嗎?

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

由賣家電郵通知你運費連同貨品總金額 , 在visa一起收你費用 .通常用ems , 所以送貨上門不需要再付其它費用.

男爵府

用信用卡付款, 香港的銀行會收手續費嗎?
哪一個間最平呢?

請報料

原帖由 kck811 於 10-5-23 17:07 發表
由賣家電郵通知你運費連同貨品總金額 , 在visa一起收你費用 .通常用ems , 所以送貨上門不需要再付其它費用.

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我未收到月結單 , 我估應該當海外簽脹 ,唔會有手續費 ,只係收對轉外幣既差價 .

複式洋房

通常恒生同hsbc的visa rate係較好
ae就最高
當海外簽賬的話, 多好多points架~~~

男爵府

我試過比完信用卡資料後, 也沒有寫運費多少, 但最後因為唔可以寄海外取消左訂單; 所以想問運費+貨價是否 賣家會再發email通知我總金額, 然後我確認後才過數嗎?

但我見到有些賣家可寄海外的, 但要收手續費, 大家有沒有試過?

請指教.

水晶宮

我填左信用卡資料 入左樂天會會員 (同淘寶一樣) 然後買野 , 買既時候係無運費既 , 之後個買家用 email 通知我收到訂單 ,過左2日佢就同知埋我運費同 ems 寄出既號碼 .
係我第1次樂天購物 , 過程好順利 ,
所以我唔知其它賣家既情況 .
至於手續費係咪日本既 消售稅 5% , 呢樣係要俾 .

大宅

hi~ kck811,

請指教入樂天會會員填表:
1) e-mail : 填自已任何的e-mail 就OK??
2) 姓名第二項 : 係咪copy 佢個日文字就得??
3) 郵區 : 係咪填 000-0000 ?
4) 國家 : 係咪填 Hong Kong ?
5) 填完呢 part 基本資料, 第二part credit card資料係咪一定要填??

另外係咪一定要入會先可以買野架??
其實睇海外版樂天, 係咪基本上都寄海外呢??

唔好意思, 太多問題~ 謝謝你!!!

原帖由 kck811 於 10-6-2 09:42 發表
我填左信用卡資料 入左樂天會會員 (同淘寶一樣) 然後買野 , 買既時候係無運費既 , 之後個買家用 email 通知我收到訂單 ,過左2日佢就同知埋我運費同 ems 寄出既號碼 .
所以我唔知其 ...

子爵府

hi,

請問有無人係 as know as 日本官網訂過衫呀? 我唔識訂。

大宅

同你一樣,但未收到EMS 號碼,希望快d收到啦

原帖由 kck811 於 10-6-2 09:42 發表
所以我唔知其 ...

男爵府

原帖由 MrsFung 於 10-6-2 14:10 發表
hi,

請問有無人係 as know as 日本官網訂過衫呀? 我唔識訂。

我上月都試左第一次呀. 你先登記做會員.

大宅

1) e-mail : 填自已任何的e-mail 就OK?? ---YES
2) 姓名第二項 : 係咪copy 佢個日文字就得 ??---YES
3) 郵區 : 係咪填 000-0000 ? 唔洗,日本地址先要
4) 國家 : 係咪填 Hong Kong ? ---YES
5) 填完呢 part 基本資料, 第二part credit card資料係咪一定要填?? ---YES
原帖由 cary330 於 10-6-2 12:06 發表
hi~ kck811,

請指教入樂天會會員填表:
1) e-mail : 填自已任何的e-mail 就OK??
2) 姓名第二項 : 係咪copy 佢個日文字就得??
3) 郵區 : 係咪填 000-0000 ?
4) 國家 : 係咪填 Hong Kong ?
5) 填完呢 part 基本資料, ...

子爵府

HI,

請問運費貴嗎? 購買手續煩覆嗎? 我睇唔明網址的購買方法。

原帖由 MandyLau13 於 10-6-3 18:05 發表

我上月都試左第一次呀. 你先登記做會員.

大宅

唔該晒你呀~等我試下先!
你訂左D乜可否分享下 ?

原帖由 Magi 於 10-6-3 18:07 發表
1) e-mail : 填自已任何的e-mail 就OK?? ---YES
2) 姓名第二項 : 係咪copy 佢個日文字就得 ??---YES
3) 郵區 : 係咪填 000-0000 ? 唔洗,日本地址先要
4) 國家 : 係咪填 Hong Kong ? ---YES
5) 填完呢 part 基本資料, ...

大宅

cary330:
我買咗呢對:
http://item.rakuten.co.jp/amiami345/salns0079/#10011077
今朝到咗我公司,前後由落訂到收到唔洗4日就搞掂啦 ,好有效率呀!

男爵府

原帖由 Magi 於 10-6-4 11:51 發表
cary330:
我買咗呢對:
http://item.rakuten.co.jp/amiami345/salns0079/#10011077
今朝到咗我公司,前後由落訂到收到唔洗4日就搞掂啦 ,好有效率呀!

好靚呀, 一共多少錢呀?

男爵府

原帖由 MrsFung 於 10-6-3 23:11 發表
HI,

請問運費貴嗎? 購買手續煩覆嗎? 我睇唔明網址的購買方法。

我上次訂左3樣野, YEN2100 SHIPPING. 其實好易買架, 可以參考英文版.

大宅

MandyLau13:
佢地好軍真total: Yen1290 + Yen600 (EMS charge)
點解我咁講呢,因為我落訂時原價Yen1290 ,第2日就減至Yen990啦,當時激死我, 但我check EMS的郵費,查實要收Yen900,我諗佢地係郵費個道減咗Yen300比我,最後我無買貴到,一樣Yen1890.

大宅

你個3樣野要 YEN2100 SHIPPING,咁重咁貴呀,乜呢架?

原帖由 MandyLau13 於 10-6-4 16:04 發表

我上次訂左3樣野, YEN2100 SHIPPING. 其實好易買架, 可以參考英文版.

首頁

尾頁

跳至