跳至

首頁

尾頁

大宅

我都情願搭巴士,實有位座,但係搭巴士實遲到,而我公司最麻煩就係要打咭

原帖由 Huki 於 10-4-23 16:17 發表
我e排反而晏左少少訓差唔多一點先訓,7點就起身,不過我搭巴士返工/放工可以洽番一個鍾,所以都唔係好累
如果搭火車就真係超辛苦,又冇人讓位,又要迫入車廂,d人唔睇你係咪大肚都係咁撞
所以我寧願遲到都唔搭火車~ ...

大宅

原帖由 PrettyBear 於 10-4-23 16:50 發表
我就盡量要求自己11點前上床,和老公傾下計,祈下禱,擦下Body cream先訓。
朝早7:45起身,都有足8個鐘睡眠。不過一定要半夜起身去厠所。
Lunch後小睡半個鐘。

我成日半夜都醒跟住就訓晤番!
有時行得耐或企得耐,肚臍周圍扯得好緊,有些痛。 ...

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 PrettyBear 於 10-4-23 16:50 發表
我就盡量要求自己11點前上床,和老公傾下計,祈下禱,擦下Body cream先訓。
朝早7:45起身,都有足8個鐘睡眠。不過一定要半夜起身去厠所。
Lunch後小睡半個鐘。
有時行得耐或企得耐,肚臍周圍扯得好緊,有些痛。 ...

我迫自己九點半前一定要瞓,因為要五點半起身…我返工就戴托腹帶條腰同個肚會舒服D
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

我都係呀. 家陣行得慢左. 成日返工都無心情. 一來我工作上同某d人夾唔到呀. 成日影響我心情...二來家陣亞b成日係到踏. 有時痛到我嗌出聲呀...

[link=http://www.baby-gaga.com/][image noborder]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamtrd20100615_-8_My+child+is.png[/image][/link]

大宅

我返工要搭兩程車又經常無位坐,返到公司已經唔多精神~ 我份工超忙,好多野要OT做,and好多時OT都做唔完~
所以真係好唔想返工
快d放假就好喇…

翡翠宮

我發覺宜家D人係唔會讓位比大肚婆…even係女人
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

別墅

原帖由 linglingsam 於 10-4-23 13:32 發表
我就間唔中覺得攰,不過就好怕行樓梯。

係呀, 上樓梯及上斜真係好攰好辛苦~~~

別墅

原帖由 Huki 於 10-4-23 16:17 發表
我e排反而晏左少少訓差唔多一點先訓,7點就起身,不過我搭巴士返工/放工可以洽番一個鍾,所以都唔係好累
如果搭火車就真係超辛苦,又冇人讓位,又要迫入車廂,d人唔睇你係咪大肚都係咁撞
所以我寧願遲到都唔搭火車~ ...

係lu, 宜家d人不但唔會讓位比你, 重可能會照撞你.
所以我都零願早點出門口, 搭巴士好過.
我以前都鐘意在車上洽番若一個鐘, 但宜家唔知點解好難洽到, 只可以合上眼休息下咋. 我食完lunch通當會落街行番陣, 所以就好少午睡.

別墅

原帖由 annababe 於 10-4-23 17:12 發表
我都情願搭巴士,實有位座,但係搭巴士實遲到,而我公司最麻煩就係要打咭

咁你唯有好似我咁, 早一點起床, 早一點出門口.
因為記住宜家要避免行得太快同追車呀!!!

別墅

原帖由 細姨姨 於 10-4-23 21:28 發表
我都係呀. 家陣行得慢左. 成日返工都無心情. 一來我工作上同某d人夾唔到呀. 成日影響我心情...二來家陣亞b成日係到踏. 有時痛到我嗌出聲呀...

我就比你好一點, 我同team的同事知道我懷孕後, 對我都特別care, 但其他team的同事, 有一至兩位就真係麻麻地, 唔太夾咁. 不過我都唔會比佢哋影響我心情, 別理會她們咪算囉. 所以你都應該放開d, 唔好比佢哋影響.
可能你心情忐忑, 都會影響baby, 可能會引致佢踏你踏得咁大力都唔定架...

大宅

我就係唔願早起身,好想繼續瞓

原帖由 kathychoi108 於 10-4-25 14:11 發表

咁你唯有好似我咁, 早一點起床, 早一點出門口.
因為記住宜家要避免行得太快同追車呀!!!

洋房

回覆 26# goosema 的文章

真係架,佢地睇到都扮睇唔到,依家我29週幾,計埋今日先第六次有人讓位,所以我都會好感謝每次讓位既人..反而男人讓多過女人..
我晚晚11點瞓,第二朝都要6點起身攪個大女返學食早餐換衫,唔知仲可唔可以頂到生前兩個星期呢..

大宅

agree ~~ 男人讓多過女人...

原帖由 janlo11 於 10-4-26 11:04 發表
真係架,佢地睇到都扮睇唔到,依家我29週幾,計埋今日先第六次有人讓位,所以我都會好感謝每次讓位既人..反而男人讓多過女人..
我晚晚11點瞓,第二朝都要6點起身攪個大女返學食早餐換衫,唔知仲可唔可以頂到生前兩個星期呢 ...

翡翠宮

原帖由 janlo11 於 10-4-26 11:04 發表
我晚晚11點瞓,第二朝都要6點起身攪個大女返學食早餐換衫,唔知仲可唔可以頂到生前兩個星期呢 ...

我好彩D,坐西鐵都試兩三次有人讓,有一次係後生女,其他都係男人…每次有人讓我都會同bb講要學呢D人!
你已經好叻,我諗如果係我我諗我一定唔做野…
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

我就女人讓坐比我多過男人,有d人真係扮睇唔到,好似今朝搭地鐵,有個男人又係扮睇唔到坐住係度睇報紙,我就企正係佢面前,佢揭報紙時咁岩我個肚頂住左佢都若無其視

原帖由 baby.wong 於 10-4-26 11:59 發表
agree ~~ 男人讓多過女人...

翡翠宮

原帖由 annababe 於 10-4-26 12:30 發表
我就女人讓坐比我多過男人,有d人真係扮睇唔到,好似今朝搭地鐵,有個男人又係扮睇唔到坐住係度睇報紙,我就企正係佢面前,佢揭報紙時咁岩我個肚頂住左佢都若無其視

...

哈!D人真係厚臉皮!如果比我一定摸住個肚講:bb,第時大個記住要讓比D有需要嘅人坐呀,地鐵都有紙貼左博愛坐呀~

我試過有個女人同我爭坐結果我企響佢面前話:唔知D人係未生過定係唔知羞要同大肚婆爭!結果坐旁邊個女仔讓比我坐…
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

原帖由 annababe 於 10-4-26 12:30 發表

...

嘩, 係咪男人o黎o架!!!

別墅

地鐵/火車d人真係好少人會讓坐,咁耐以黎我都係試過一次有人讓位

有次搭地鐵前面個男人睇馬報都唔讓位比我,我個心就係到咀咒佢'輸死你呀'~
7wk2d------1.4cm
10wk--------3cm
12wk4d-----5.6cm

男爵府

有次有個女人帶住個女同我一齊爭位......俾佢爭到,我無所謂呀,不過佢教識左佢個女要做個自私的人!

大宅

係呀...我日日搭35-40分鐘地鐵都無人讓…
企在佢地面前望到都唔理架…
有次有人落車,我行前一步想坐,咁o岩有個女人又行埋去...見到我之後,佢有退返後讓比我,但係就咀妙妙同「o支」左一聲…

日日逼地鐵,有時唔係稀罕個位,只係覺得,咁多人,男男女女,後生中年,都無人讓坐?真係好意思咩?........

原帖由 goosema 於 10-4-25 08:26 發表
我發覺宜家D人係唔會讓位比大肚婆…even係女人

首頁

尾頁

跳至