自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 心抱 於 10-4-24 20:25 發表

我未考過會考麻,之前已經好想考,但的吾起個心肝
趁今年最後一年,考左佢,吾好俾自己一生有個遺憾呀

份卷真係好深,我中文只讀到中二,完全睇吾明呀 ...
ME2~我都只係讀到中4咋....不過我都睇唔明

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 心抱 於 10-4-24 20:28 發表

我都選左第3題,easyjob啦,寫父母心聲之麻
今日paper3我覺得好難,聽吾切
paper5好easy,希望拉到分啦.
ME2做父母,呢條岩曬啦

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 701003 於 10-4-24 12:57 發表

聆聽考貼貼紙:;pppp: :;pppp: :;pppp:
我地理唔記得左寫NUMBER,但有貼貼紙,你估會唔會扣分丫拿

伯爵府

畀面勳章

原帖由 susi1024169 於 10-4-24 11:42 PM 發表
我地理唔記得左寫NUMBER,但有貼貼紙,你估會唔會扣分丫拿

7日內打返去考評局報告返,佢就冇機會扣你分~
快快快,我朋友都係打去果到d人話一定要7日內報告!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 moniqueee 於 10-4-24 23:46 發表

7日內打返去考評局報告返,佢就冇機會扣你分~
快快快,我朋友都係打去果到d人話一定要7日內報告!!
O~原來可以咁嫁?真係唔該曬
我已經即刻上左考評局個網報告左喇~~THX THX!!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 motherlau 於 10-4-24 20:53 發表
呀女選左第一題.......

今日都ok,可能佢有心理準備好深..........so.....佢話ok 啦 真定假就唔知la......

星期一繼續努力

星期一考數,我一定係只做MC,長題一定吾識做
揍住個囡,之前買哂D書都無時間睇,更加無時間做數啦
有做過果D,都吾記得LU

子爵府

原帖由 susi1024169 於 10-4-24 23:40 發表
ME2~我都只係讀到中4咋....不過我都睇唔明

文言文真係好深,值頭估都估吾到佢講緊乜
星期一我決定帶個口罩去考,費時D細路眼望望呀

子爵府

呢個TOPIC開得ARM

真係

自嘲吧!

水晶宮

畀面勳章

我女已加入FB自嘲群組"2010HKCEE中文陣亡揮手區"

子爵府

原帖由 701003 於 10-4-25 01:24 發表

咁快陣亡打輸數 ,好無信心喎

水晶宮

畀面勳章

原帖由 心抱 於 10-4-25 01:27 發表

咁快陣亡打輸數 ,好無信心喎

死女包中文一向好屎,只求pass
Face book上已經有6000幾人陪佢揮手

民房

好叻呀!!!!2位做咗媽咪都咁有決心去會考,
加油呀!!!!無輪結果係點,都係一個回憶!!!!

今次文言文真係好深 ,我個女既同學佢有讀文學都話深,冇讀既就更加,佢話文學份卷一定重深, 不過好彩中文卷我個女都做得晒,只係冇時間覆卷,希望佢ok la.......

今年教統局真係玩野,將中文主科攪到好似文學咁,理科生更加多得佢唔少........

唉!!!!聽日考數,呢科係我個女最弱,希望教統局唔好玩咁盡, 出D a-maths, 佢只求合格.......

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係讀到中四咋...今年又係見最後一年會考所以又係諗住走去考左佢....篇"自嘲"真係難到我死死下...加埋篇文言交真係.....生不如死....我成份卷做左都唔夠一半都已經話夠鐘....唉~作文我又係揀左第三題,始終做左人牙媽有貼身感受ma~所以易寫d~但始終文筆有限,我諗都唔會高分....卷3同卷5都算ok既....唔太易又唔太難.....希望可以合格到啦~
星期一考數學我都遇左唔合格嫁啦....哩幾日係咁對住d數...對到我傻下傻下都仲係唔識....

水晶宮

畀面勳章

明天考maths啦,大家加油!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 心抱 於 10-4-25 01:11 發表

文言文真係好深,值頭估都估吾到佢講緊乜
星期一我決定帶個口罩去考,費時D細路眼望望呀
會咩?我見到有啊伯睇個樣似50up,走去考都無咩野啊....

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 loveycat_0724 於 10-4-25 12:19 發表
我都係讀到中四咋...今年又係見最後一年會考所以又係諗住走去考左佢....篇"自嘲"真係難到我死死下...加埋篇文言交真係.....生不如死....我成份卷做左都唔夠一半都已經話夠鐘....唉~作文我又係揀左第三題,始終做左人 ...
我無報數.....我不嬲都極屎,所以...棄權~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

我呀女入左呢兩

考評局有心玩謝末代會考生,2010會考慘不忍睹

強烈要求考評局高官同末代會考生一齊做卷,並在放榜日公佈各高官的會考成績

原帖由 701003 於 10-4-25 01:24 發表

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

Thanks

you too......
原帖由 701003 於 10-4-25 12:26 發表
明天考maths啦,大家加油!!!!

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

子爵府

其實之前已經有人話今年會考會難...
政府緊係想做衰會考以突顯334的好啦...
第一屆334斷估應該唔會難得去邊...

好彩我今年只係re-take啫...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 motherlau 於 10-4-25 20:15 發表
我呀女入左呢兩

考評局有心玩謝末代會考生,2010會考慘不忍睹

強烈要求考評局高官同末代會考生一齊做卷,並在放榜日公佈各高官的會考成績

我岩岩都加入左

首頁

尾頁

跳至