單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

(!_!):

在此對你講聲加油!!
亦都想叫自己加加油!!

大宅

原帖由 (!_!) 於 10-4-28 23:44 發表
對不起, 我又隐蔽了.

原諒我, 當大家開開心心時, 我這苦瓜乾不想破壞氣氛.

只想在此向關心我的朋友們說聲衷心感激.

恕我固執, 我需要的復完時間, 可能比一般正常人長 ... 請接納我, 原諒我, 等我 ...

...

每個人都有軟弱的時侯,no big deal, 這裡許多人既故事都話比妳聽-會過去的!
Our lives is short, we should concentrate on what make us happy, but not those unhappy things. Let go! I guess there must be many things that you want to do before but can't do because of different reasons, try to do those things and you will realize that there are many other meaningful things in our lives. If you really can't think of one, then just practise more (玉女劍) la, haha.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

當你走到無力

原帖由 Sadman07 於 10-4-29 14:01 發表

每個人都有軟弱的時侯,no big deal, 這裡許多人既故事都話比妳聽-會過去的!
Our lives is short, we should concentrate on what make us happy, but not those unhappy things. Let go! I guess there must be m ...
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

等待驗證會員

(!_!)

唔好意思呀,遲咗上黎!!
你要加油,有咩嘢一定要揾人呻吓,唔好屈埋係心裏唔講.知唔知呀!!
傻豬,你身邊還有其他呀.....親情,友情,好多好多.只要你平時唔留意啫.
大把人支持你呀!........只是時間問題囉!!比D時間自己.你一定做得到!!
加油.!!

複式洋房

原帖由 wayso 於 10-4-29 00:37 發表
儍啦,嗰個性格唔同,我唔算隱蔽,但我都幾自閉呀
做乜話自己無用呢?嗰個承受壓力都唔同,你最多咪係一個太感性嘅人,感情豐富無錯架喎..

Wayso

正是因為太感性, 太感情豐富, 往往令自己無法放開, 受傷愈深. 不是一件好事哩.

複式洋房

Vane, brightb2b, fiffit

謝謝妳們的耐性, 十卜 和鼓勵. 上次karaoke 無緣欣圓妳們的歌聲, 寄望下次吧.

複式洋房

原帖由 charmaine_1 於 10-4-29 08:07 發表
(!!)EE:
比D信心自己,時間係最好嘅良藥,只要你出聲大把人排住隊做你輔導員 痛完就要笑番啦

謝謝 Charmaine_1, 等我再站起來時, 希望有機會再同妳囡囡出外玩. 很想這漂亮怜俐的小美人呢.

時間是良藥, 請問有冇無痛特效藥呀醫生?

瑪瑙宮

環保接龍勳章

(!_!)
送首歌比你聽,之前有人post上黎,覺幾有意思,留意歌詞吖,唔開心就上黎呻吓...加油呀!!!

別墅

我又貼一個!

複式洋房

原帖由 alfreday 於 10-4-29 09:41 發表
(!_!):

「喜樂的心乃是良藥;憂傷的靈使骨枯乾。」
我恐拍此刻我有點骨質質疏鬆哩.

喂!雖然我同你素未某面,但是我原全明白你既處境。我又係有曾經軟弱冇力既時候,我都食咗年幾藥什至到唔食唔得。我現在企返起身繼續面對人生,雖然經常跌倒,但我拍拍身上 ...

謝謝這位素未謀面的有心人, 我相信這梩眾人總走過我這階段. 但我身處這刻真有魂不附體的感覺, 究竟要多久我先麻木呢? 如何放低一個相處超過半生的伙伴?

瑪瑙宮

環保接龍勳章

我自己當初就係聽歌而開竅嘅,就係呢首歌,希望呢首歌都幫到你..

複式洋房

原帖由 Sadman07 於 10-4-29 14:01 發表

Our lives is short, we should concentrate on what make us happy, but not those unhappy things. Let go! I guess there must be m ...

I know everything will come to an end one day, but the pain lingers.

I am totally at lost. Searching for the true meaning of life.

Nothing seems to interest me any more. My mind is blank, worrying how my future would be. I really need some mentor to guide me through the storm.

複式洋房

原帖由 bbbs 於 10-4-29 13:54 發表
(!_!):

在此對你講聲加油!!
亦都想叫自己加加油!!

bbbs

謝謝你為我打氣, 你也是, 共勉之.

複式洋房

原帖由 heichunmum 於 10-4-29 11:05 發表
你點呀?我雖然無主動聯絡你,但有時都會心掛掛唔知你個衰婆點,你唔好急,無人催你,唔好成日覺得自己虧欠了別人,呢度d媽咪關心你係沒有時限,如一張安全網,你可以盡情發洩,當一天你感覺夠了,就再昂首闊步重新上路,前路可能崎嶇,但前景 ...

Heichunmum, 近來可好嗎? 生意上軌道了嗎? 夢想又跨進了一步了吧. 別太為 Heichun 仔的事太勞氣. 每個天才的背後, 總有另人費解的行徑. 加油啊.

通常我失踪都不是一件好事, 妳也知我有幾執著, 頑固. 我最怕的事還是發生了 ... 現在沒甚麼可做, 只是不知自己幾時才懂放過自己, 寻找特效止痛藥. 適應完全單身的日子. 但此刻真的好痛好徬徨, 每日呆痴痴的過.

若不是要向各方關心我的人致謝, 我還是選擇做一隻鴕鳥 ...

複式洋房

原帖由 veronica0731 於 10-4-29 22:35 發表
(!_!)

唔好意思呀,遲咗上黎!!
你要加油,有咩嘢一定要揾人呻吓,唔好屈埋係心裏唔講.知唔知呀!!
傻豬,你身邊還有其他呀.....親情,友情,好多好多.只要你平時唔留意啫.
大把人支持你呀!........只是時間問題囉!!比D時間 ...

多謝妳老友記. 也許這是一個讓我重新考察身邊人的機會.

妳也是, 珍惜身邊人.

複式洋房

原帖由 wayso 於 10-4-29 23:39 發表
我自己當初就係聽歌而開竅嘅,就係呢首歌,希望呢首歌都幫到你..
j9691r18UKE

我這青花瓷器今日跌得支離破碎哩

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

美人
這兩天上了大陸公幹未有出post給你打氣…sorry ….你終於出山啦,捱住眼訓都要送埋首詩比你先!
美人不再收埋了
美人走出了山谷
大家都為她祝福
每天放下一點點
心中抑鬱好快閃
我在這裡守護你
請你保重好自己
待你軟弱之時過
笑容再現像當初
友情常在你身邊
望你接受多一點
今天日子雖難過
但有大家陪你啊
望你早日現笑顏
生活愉快不再煩

有我地大班人陪你,你一定挺得過,比心機喔!

原帖由 (!_!) 於 10-4-28 23:44 發表
對不起, 我又隐蔽了.

原諒我, 當大家開開心心時, 我這苦瓜乾不想破壞氣氛.

只想在此向關心我的朋友們說聲衷心感激.

恕我軟弱固執, 我需要的復完時間, 可能比一般正常人長 ... 請接納我, 原諒我, 等我 ...

...

大宅

畀面勳章

原帖由 heichunmum 於 10-4-30 01:08 發表
路始終要你自己行,不過在旁有我們為你加油打氣,你現在的情況,我相信好多單親的父或母都經歷過,人會很迷惘,很徬徨,吃不下,睡不到,不想見人,抑鬱成疾,但今天個個仍然談笑風生,這就像一個(褪)變歷程,希望你可以輕鬆面對,加油~~ ...

我剛剛都經歷過,很迷惘,很徬徨,吃不下,睡不到,不想見人,短短一個月,瘦左十幾磅,而家,雖然仍未能談笑風生,但起碼懂得愛惜自己,因為我要為仔仔而好好活下去...
時間...就係最好既良藥,大家一齊加油!!!

別墅

(!_!)

你今天好嗎?慢慢來,新生活要時間適應,我哋要好似小朋友學行學走一樣,慢慢學,現在我哋要學就是獨立,我都在學習中,你唔好怕,好多人陪你左右,支持你!

疲倦起來就休息!有精神先覆!
我哋一定等你!
相住這裹每個樓主都有自己難處,自已問題!但大家都好努力去過每一天,你都得!
唔好常常想着點樣回報我哋?
要回報的話,就是多愛護自已,鍚多一點自己!

我下星期一返工啦,又要適應一份新工,
為生活一起努力!

首頁

尾頁

跳至