親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

知唔知佢地幾點放工?

原帖由 fungpolly123 於 10-5-4 16:09 發表
星期日早上搭未必會好迫, 閒日返工放工, 同夜晚d人去完街就一定係, 試過夜晚11點由六本木搭地鐵返新宿, 真係好勁, 迫過香港好多倍 .....

男爵府

http://transit.map.yahoo.co.jp/

以上呢個網址好方便, 可以幫您check路線架

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

thanks~ 尼個我知呀~ 不過唔係好睇得明

原帖由 HelloKitty 於 10-5-5 10:59 發表
http://transit.map.yahoo.co.jp/

以上呢個網址好方便, 可以幫您check路線架

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請問有無人知點由池袋去"西武園"??

原帖由 winniepoon 於 10-5-4 17:33 發表
有冇唸過去"西武園" instead of "HelloKitty Land" ah? "西武園"係室外, 仲有小朋友適合玩的機動遊戲.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

click 入下面睇下個圖。

http://www.seibuen-yuuenchi.jp/access/index.html

從西武池袋線西武球場前站坐山口線在遊園地西口下車,從所澤站西口乘坐往「西武園」的巴士,每天均有班車行駛。(website有巴士時間表)

原帖由 wingyee_ma 於 10-5-6 23:28 發表
請問有無人知點由池袋去"西武園"??

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

thanks~

原帖由 Fatty 於 10-5-6 23:47 發表
click 入下面睇下個圖。

http://www.seibuen-yuuenchi.jp/access/index.html

從西武池袋線西武球場前站坐山口線在遊園地西口下車,從所澤站西口乘坐往「西武園」的巴士,每天均有班車行駛。(website有巴士時間表)

...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請問池袋有沒有金劵店/ 大黑屋?

如果無我知新宿有,請問係邊? 係唔係JR station 內? 定 係要出JR station ?

佢地幾點開門?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

池袋有, click 下面個website, 有地圖。地圖側面有+符號,click + 就可以放大地圖。

http://standard.navitime.biz/daikokuya/AroundMapSearch.act?acode=13116&count=4

原帖由 wingyee_ma 於 10-5-7 00:16 發表
請問池袋有沒有金劵店/ 大黑屋?

如果無我知新宿有,請問係邊? 係唔係JR station 內? 定 係要出JR station ?

佢地幾點開門?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

感激

原帖由 Fatty 於 10-5-7 01:21 發表
池袋有, click 下面個website, 有地圖。放大D睇。

http://standard.navitime.biz/daikokuya/AroundMapSearch.act?acode=13116&count=4

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Day 1 酒店check in 後去 池袋行街

Day 2 Hello kitty land,上野

Day 3 築地,面包超人館,西松屋,新宿

Day 4 迪士尼

Day 5 一早check out, 去機場 放底行李去Aeon Mall shopping
15:55 起飛回香港

請問由築地點搭車去麵包超人館?

築地(東京メトロ日比谷線・菊名行 ),銀座(東京メトロ銀座線・渋谷行 ),新橋(JR東海道本線・小田原行),橫濱(みなとみらい線・元町・中華街行),新高島

對唔對?

男爵府

To wingyee_ma, 我嘅行程同係差唔多,

Day 1 - Hotel check-in (住新宿京王), walk-around, have dinner and buy fruits (for children)

Day 2 - 早上往上野動物園, 下午往西武園

Day 3 - Mother Farm

Day 4 - DisneyLand

Day 5 - Hotel check-out and shopping around.

依家唸緊最尾那天好唔好去"東京鐵塔"行一下, any comments?! Thanks!!

(Remarks: 我今次行程裡有老有嫩; 所以, 安排得比較簡單)

原帖由 wingyee_ma 於 10-5-11 22:50 發表
Day 1 酒店check in 後去 池袋行街

Day 2 Hello kitty land,上野

Day 3 築地,面包超人館,西松屋,新宿

Day 4 迪士尼

Day 5 一早check out, 去機場 放底行李去Aeon Mall sho ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

東京鐵塔我都諗緊點去. 我打算加係我行程度,但未諗到加係邊日會順路D.

你係唔係打算搭巴士由機場去酒店? 你有無諗過點知道到左酒店? 巴士上係唔係有指示牌?

原帖由 winniepoon 於 10-5-13 23:30 發表

Day 1 - Hotel check-in (住新宿京王), walk-around, have dinner and buy fruits (for children)

Day 4 - Di ...

男爵府

講真, 我真係冇唸過, 我想個driver 會講呢個是什麼酒店, 況且, 去到酒店門口, 都已經看到酒店個名啦!!!

另外, 我應該會在香港買定ticket lor...

原帖由 wingyee_ma 於 10-5-14 01:11 發表
東京鐵塔我都諗緊點去. 我打算加係我行程度,但未諗到加係邊日會順路D.

你係唔係打算搭巴士由機場去酒店? 你有無諗過點知道到左酒店? 巴士上係唔係有指示牌?

...

複式洋房

原帖由 winniepoon 於 10-5-13 23:30 發表

Day 4 - Di ...

To: winniepoon

你幾時去呀? 我6月中去, 又係住京王呀! 不過我去7日.
你個行程真係幾簡單, 不過小朋友肯定好開心, 全部行程都係為小朋友而設. 我仲未plan定晒個行程點行呀, 只係諗住會去:築地, 台場, Tokyo Dome, 上野動物園, 三鷹之森, 吉祥寺, 麵包超人館, Yokohama Bayside(outlets), 錦系町(Akachan), 東京鐵塔(夜景)
越近去旅行日子, 就越緊張(因為第1次帶仔仔出門)....

大宅

请问您们买甚麽airline package 啊?how much is the package?我都想带两个kids 去啊!谢谢!

複式洋房

想請問你哋位京王係買package定係只book酒店? 若係只book酒店,請問幾錢一晚同喺邊度訂?謝謝!

複式洋房

原帖由 bbmm-mom 於 10-5-15 10:58 發表
请问您们买甚麽airline package 啊?how much is the package?我都想带两个kids 去啊!谢谢!

我買ANA Package

複式洋房

原帖由 corrochan 於 10-5-15 11:56 發表
想請問你哋位京王係買package定係只book酒店? 若係只book酒店,請問幾錢一晚同喺邊度訂?謝謝!

我買Package包兩晚京王酒店, 另外再分開book多幾晚酒店的, 我係自已公司旅行社訂, 散房平均$13xx一晚.

你自已可以上"京王"網頁check下幾錢, 另外亦可以係"樂天"等日本訂房網頁睇下幾錢, 比較下睇下邊到訂房平d囉!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請問如果我由池袋南口入,再由池袋東口出中途唔入閘可以嗎?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請問由築地點搭車去麵包超人館?

有無人幫下我?

首頁
12345...6

尾頁

跳至