家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有買呀, 真係幾好用! 用嚟裝衫真係一目了然, 疊起又無問題, 如果用壓縮袋反而好阻地方又疊唔起, 想拎件衫出嚟又要放氣, 好麻煩! 依家唔止要嚟裝衫, 連阿仔既玩具都可以分門別類咁放, 想拎出嚟玩都方便好多! 連c6都讚嘆原來個老婆係識執嘢既! 我已經訂咗好多轉啦! 用完之後依家屋企真係可以騰出好多位置, 比以前真係好好多呀!

男爵府

唔係真空,買黎仲乜,放係櫃桶咪一樣,我唔會買,反而真空箱好用,好過用塑膠箱,當然係轉季用,收晒d冬天衫褲,就very good

大宅

我都買左好多高清袋, 尋日先執完黎, 真係好好用架! , 好在有高清袋咋, 我分開夏天衫一袋, 秋涼衫一袋, 冬天衫又一袋咁, 之前 d 天氣一日凍一日熱, 我就好似整三文治咁, 熱個日係夏天袋個度羅一件, 凍個日係秋涼度羅一件, 唔係肯定全屋都係衫呀!

放小朋友玩具又係好正, 之前 d 玩具一盒盒咁, 而家分門別類咁放入袋, 小朋友都一目了然想玩咩就自己成袋羅出黎, 拉鍊又易拉, d 袋又冇臭膠味真係好正! 我已經推介左好多朋友用, 大家都話 good 架

男爵府

係淘寶買,太力牌,真空袋,45*70cm,6蚊/個,放被,70*100cm,10蚊/個,不過唔係立體,成本點都高過高清袋,如果賣平d,就有得諗下

大宅

我都有買ar, 細細個嗰d放玩具、毛公仔、字咭都好好用, 小朋友一眼睇到識得攞唻玩, 我以前用密實袋裝or原身d紙盒, 用2用、則2則就殘哂, 好肉酸, now一袋袋放入玩具櫃好啱位, 小朋友都好肯汁嘢~~

裝衫袋我都係for換季, 買XL同L la, 以前一個二個膠衣箱, 摷衫搬唻搬去都腰骨痛, now一袋袋, 攞都容易d, 我仲可以吉到個大櫃桶出唻放入去, 反而多咗個膠衣箱比工人放自己嘢~~! 我99見到都訂咗一批+棉被袋, 搬屋用好方便, pack好入箱, 到新屋又原袋入櫃, 唔洗拆唻拆去~!
我姑9鍾意做手作仔, 都攞咗d去放布、棉花咁, 好方便~~

別墅

我都買左唔同SIZE的高清袋, 用黎放D 濕濕碎碎的物件簡直一流. 小朋友的玩具, puzzles, 顏色筆一袋袋分好, 我囝囝都可以自己攞黎用/玩同放返好, very good!

男爵府

各有各用啦!一到夏天,要準備收拾冬天衣服,被子就頭痛,地方細,唔知點搞,只好怪自己無本事,住唔起大屋,放唔落大衣櫃,今年卒之俾淘寶網友點醒,原來有隻叫真空收納箱,抽走空氣,可以放更多衣服,大大減少存放空間,真係頂呱呱!!

好啦!賣廣告時間,完畢,多謝收看

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 21g 於 10-5-26 09:35 發表
儲物袋有高清,唔高清既咩??????

唔知有幾高解像度呢???

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我剛剛下左單, 希望星期五收到,
再分享下係咪咁好?

我屋企d櫃係無櫃桶的,
一桶桶放d衫成日走埋一堆,
所以真空袋對我來講係無用的,
買個d不織布袋, 又唔識自己企,
看下今次可唔可以幫我解決到個問題先!

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 mcdullyiu 於 10-5-26 16:01 發表
我剛剛下左單, 希望星期五收到,
再分享下係咪咁好?

我屋企d櫃係無櫃桶的,
一桶桶放d衫成日走埋一堆,
所以真空袋對我來講係無用的,
買個d不織布袋, 又唔識自己企,
看下今次可唔可以幫我解決到個問題先! ...

你地咁講到咁好,心郁郁添!
我都想買 ~ 你晌邊度落單架?

伯爵府

我都有用,估吾到可以放到咁多衫,
我用套餐B,好好用.

伯爵府

我訂左set a,o岩o岩先fax 張receipt,唔知會幾時收到貨呢?

我過2個月就搬屋,依家開始執冬天衫,到時搬屋執野就會快d 喇

子爵府

其實我想買好耐...
想問下...如果個袋未放滿....咁上面係咪唔可以再疊其他袋架啦?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 miffymiffy 於 10-5-26 10:17 發表
咁其實用黎放平時既衫同換季既衫?

如果換季, 用壓縮袋唔係仲好咩 ? 都係透明.

係囉,壓縮仲慳位,又透明
---生命無價,請支持領養---

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 cflam 於 10-5-27 10:03 發表
淘寶search唔到. 有冇人幫到我. 急! Thanks.

入呢度啦,淘寶個真空箱個個話好用
最重要平~
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3060813-1-1.html

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 meko~ 於 10-5-27 12:54 發表

係囉,壓縮仲慳位,又透明

壓縮咗會縐 & 好難摷返出嚟~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 21g 於 10-5-26 15:50 發表
各有各用啦!一到夏天,要準備收拾冬天衣服,被子就頭痛,地方細,唔知點搞,只好怪自己無本事,住唔起大屋,放唔落大衣櫃,今年卒之俾淘寶網友點醒,原來有隻叫真空收納箱,抽走空氣,可以放更多衣服,大大減少存放空間,真係頂呱 ...

阿仔啲衫就咁一袋袋放好, 疊高擺衣柜...
平時啲衫疊得高會跣, 依家唔會

大宅

我都有訂呀, 阿仔係thomas超級fans, 屋企一盒盒大大盒嘅玩具要收藏, 如果連盒收好"雅"地方, 又驚d紙盒發霉, 同埋d玩具有路軌有車仔同配件, 要收得好真係頭痛架, 不過依家用高清袋keep真係好好多!

首頁

尾頁

跳至