婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁又未至於咁跨張,不過。。。個陣真係好擔心有工做唔長囉。。。所以個陣就無諗過再生喇!

原帖由 Bman 於 10-5-11 17:06 發表
佢地玩孫就梗係過癮啦, 我唔希望生得佢出害左佢, 要佢陪我憂柴憂米!

男爵府

唔好話睇緊醫生,因為佢地會痴到問你囉報告咪捉虫。

佢阿姨惡到想拍枱咁滯, 話我地敷衍佢地喎!,
我會1)叫佢有咩問返你c6,唔係我冇得生,之後唔好出聲啦,比佢地覺得係c6冇得生都好架,返正係佢地果邊d人,做咩要哦你姐。
2)都係果句,個天比你就比你,迫都冇用。
3)做一條出色的軟皮蛇,佢地講咩都借左聾耳陳隻耳,唔出聲,個心要諗住,關你鬼事。激死佢地哈哈

男爵府

樓主,我都明白你6299點解會咁迫你,每個老人家,見到d朋友,親友個個都有粒孫,係得佢冇,咁佢點會同人有話題丫,覺得自己欠左d咩咁。你唔好嬲佢地啦,唔好為咁而壞左個關係。

大宅

原帖由 Bman 於 10-5-11 15:59 發表
6299有直接問過我係咪無得生, 我話唔係, 佢話咁多年都無bb, 叫我要去檢查, 仲專登叫不育個親戚搵我, 話陪我去睇醫生! 果次仲專登約我去個醫生附近飲茶, 好在我老公幫我頂! ...

我覺得你都未最慘, 最慘係你個親戚, 無小朋友仲要公開俾人知, 當時你老公班親戚一定大大聲咁講"阿乜都生唔出....", 我係佢, 一定好想喊

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 j947 於 10-5-11 17:22 發表
樓主,我都明白你6299點解會咁迫你,每個老人家,見到d朋友,親友個個都有粒孫,係得佢冇,咁佢點會同人有話題丫,覺得自己欠左d咩咁。你唔好嬲佢地啦,唔好為咁而壞左個關係。 ...

我姑奶已經有2個小朋友喇, 佢地話果D係人地既孫, 唔關佢地事喎! 其實睇佢地對姑奶2個小朋友, 就知佢地只恨有, 想見有得見, 想湊有得湊, 聚會話人知自己都有孫! 我又唔覺佢地對小朋友好熱情... 定唔係內孫真係差咁遠?! 如果我生女咁又點算?!

要嬲都唔係今日, 最壞果段日子都過左去, 我從來都唔會返娘家呻, 唔想佢地擔心, 今日見婆媳有人講開母親節D唔開心事, 我又呻兩句姐!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

大宅

原帖由 A.C.C. 於 10-5-11 17:40 發表

我覺得你都未最慘, 最慘係你個親戚, 無小朋友仲要公開俾人知, 當時你老公班親戚一定大大聲咁講"阿乜都生唔出....", 我係佢, 一定好想喊

仲有姑奶, 佢地話姑奶對小朋友係人地既孫, 唔關佢地事喎!

男爵府

係一定有唔同架,睇你6299迫到你咁。做條出色的軟皮蛇啦。

男爵府

冇孫就恨孫,有孫就恨想要個性別,依d正常架。
就正如我地,冇工就恨有工,有工就會恨個位好唔好做或份人工大d咁。

大宅

係, 當年先廿歲多D, 係咁催我地結婚, 差D連酒席都幫我地BOOK埋, 結左婚就催要孫, 我有賴老公架, 佢地竟然教我篤穿晒老公D避孕套.... 笑死!!

水晶宮

回覆 1# Bman 的文章

生, 養, 教小孩係妳倆夫婦既事, 唔使理6299佢哋!
多年前, 我6299嫌啲仔每人一個小朋友太少, 年初一ee哦哦, 終於係大伯+二伯(老公大哥, 二哥)大戰6299, 兩個伯伯係咁話生,養, 教都唔係6299責任, 叫人生緊係易, 唔使負責任 大伯+二伯兩個簡直係我偶像 (我個愚孝老公係講出口任何事不論對與錯絕不會頂撞佢哋)!!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

樓主真係好eq..俾我就一定black面!..發脾氣就會番到家中發...再唔係我會當時入toilat喊..自己忍0左去!..( 可能我細路女..有時唔會太識做人 ) 不過我覺得佢地係過份 即使係6299都冇權決定生唔生 !! 佢地一0的都respect人!所以我覺得你好好..咁對住佢地都冇野...! 你唔洗理佢地丫~未生都咁多聲氣~生0左又會話太遲生唔識湊 or 冇時間心力湊 ( 但6299湊會有心力 ? )
我諗你生同唔生既日子都好難過...

大宅

原帖由 littlebaby_mami 於 10-5-11 19:07 發表
樓主真係好eq..俾我就一定black面!..發脾氣就會番到家中發...再唔係我會當時入toilat喊..自己忍0左去!..( 可能我細路女..有時唔會太識做人 ) 不過我覺得佢地係過份 即使係6299都冇權決定生唔生 !! 佢地一0的都respec ...

我d eq都係練返唻架, 老公最和善唔會駁咀, 佢地就最鍾意鬧佢, 有次去食飯, 老公夾左條菜畀我, 62話老公唔會照顧99, 第時佢死左, 99無左老公又無左個仔好陰功, 跟住就成班姨媽姑姐一齊鬧我老公, 我當堂呆左, 然後走左出去喊! 返埋位佢地見我眼紅紅仲同我講, 我地一家人所以教佢做人道理, 無人話你!

大宅

原帖由 CINDYC 於 10-5-11 18:32 發表
生, 養, 教小孩係妳倆夫婦既事, 唔使理6299佢哋!
多年前, 我6299嫌啲仔每人一個小朋友太少, 年初一ee哦哦, 終於係大伯+二伯(老公大哥, 二哥)大戰6299, 兩個伯伯係咁話生,養, 教都唔係6299責任, 叫人生緊係易, 唔使 ...

我都想有個偶像, 不過現實係姑奶仲同6299一齊催我!!

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

你c6班親戚真係極品
如果我c6好似你c6咁, 我諗係我去保護番佢多...

大宅

原帖由 carrina 於 10-5-11 20:10 發表
你c6班親戚真係極品
如果我c6好似你c6咁, 我諗係我去保護番佢多...

同意!!x100000000000! 樓主同佢c6都好慘...佢c6咁[林]善..仲慘.........

伯爵府

好媽媽勳章

我一定做唔到樓主咁。有親戚有膽咁開話我,我一定第一句即話關你乜事?然後黑面走!
原帖由 littlebaby_mami 於 10-5-11 19:07 發表
樓主真係好eq..俾我就一定black面!..發脾氣就會番到家中發...再唔係我會當時入toilat喊..自己忍0左去!..( 可能我細路女..有時唔會太識做人 ) 不過我覺得佢地係過份 即使係6299都冇權決定生唔生 !! 佢地一0的都respec ...
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

樓主真勁...比我就唔再見呢班親戚....可以話我小氣....
我自己都有d不知所謂既親戚,係我媽咪親細妹....自從比我知道,佢話個我老公窮,唔係好人之後,我就無再見過呢個人....(我嬲係,佢覺得窮人一定係衰人既結論,而家佢知我老公唔係窮後,成日想搵我,但我彩佢都傻)...

另外,我老公係圍村人,老爺同老公都係家中獨子....我有一個女....班老人家,一坐低就會叫我生多幾個'仔'黎.....下?你地無野嘛?我從來無諗過要生多幾個喎.....我一直都只係想要兩個...仔女都係兩個....佢地不停講講講...以為我唔出聲,就認同嗎???我之後講,我老爺唔係大把錢淨落,生多幾個,你地幫我養呀??之後佢地先收聲...最嬲係,我6299從來無叫我生多幾個...我生唔生關你班老人家咩事?

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

樓主,我係你就一句得埋去,生左你地係咪幫我養佢過世呀,唔係就唔好咁多聲氣,都傻傻地,人地生唔生仔關佢地咩事,不過話時話,樓主又真係要計畫一下啦,唔好,好似我咁39歲先至黎生第一胎,當初就係拖拖下,到34-5歲想生時先知,原來唔係咁容易有架

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Bman 於 10-5-11 19:18 發表

我d eq都係練返唻架, 老公最和善唔會駁咀, 佢地就最鍾意鬧佢, 有次去食飯, 老公夾左條菜畀我, 62話老公唔會照顧99, 第時佢死左, 99無左老公又無左個仔好陰功, 跟住就成班姨媽姑姐一齊鬧我老公, 我當堂呆左, 然後走 ...

欺善怕x 正衰人!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

樓主你c6無幫你擋駕嗎?

首頁

尾頁

跳至