自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問我住港島西點去最好呢?

大宅

我比D相你地睇呀~ 上年我帶住 8個月大 & 兩歲既女女去玩, 佢地都不知幾開心, 而且收穫好好^^ 我孭住細女=.=" 哈哈...

今年, 上個月, 4月中, 我已經帶左2個女去玩喇... 佢地好HAPP呢~ 不過竟然睇錯左潮退時間, 去到"潮脹中" @@" , 勁大水, 睇下我對女都玩得好開心架...哈哈哈...

人地掘出的大野, 勁!!!!
兩個寶貝囡~ 每日更新blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 joeyjoey711 於 10-5-13 18:56 發表
我比D相你地睇呀~ 上年我帶住 8個月大 & 兩歲既女女去玩, 佢地都不知幾開心, 而且收穫好好^^ 我孭住細女=.=" 哈哈...http://f20.yahoofs.com/hkblog/WUj3KUqYHxLcN__DOT__Hb3UxFe3EsPPU-_281/blog/ap_201005130 ...

你好勇猛呀,
孭住件都玩到!!

大宅

我住九龍的... 平時我搭 MTR >> 荔枝角>> 轉東涌線入東涌 >> 到達後搭 "大澳 11號巴士">> 中途站"水口村"落>>> 落車行5-10分鐘就入到"蜆沙灘"!!!!!

http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

大宅

唔怕話埋比大家知, 今個星期日我地都會再去掘掘掘^^ 呵呵...

大宅

好媽媽勳章

我個日應該ok, 但要過2日先覆到是你確實得唔得, 暫定29號先啦, 好似真係好多蜆咁喎,

大宅

好媽媽勳章

原帖由 joeyjoey711 於 10-5-13 19:03 發表
唔怕話埋比大家知, 今個星期日我地都會再去掘掘掘^^ 呵呵...

你挖完可唔可以報告下呀. thanks

大宅

你想知D咩呢?!?! 其實2星期前我地已經去過, 不過因為睇錯潮脹退, 水脤比較難掘蜆, 但收穫都唔算差, 夠一家四口食^^...

原帖由 豬豬蛋 於 10-5-13 19:16 發表

你挖完可唔可以報告下呀. thanks

大宅

好媽媽勳章

想問水漲係咪會漲到好高, 定係好似你個張相咁架. (坐櫈個張)

民房

yeah..今個星期日再掘掘...無一桶唔走呀..wkakakakakaka

子爵府

好媽媽勳章

幾點水退,有甚麼工具要準備帶?我都想去
原帖由 joeyjoey711 於 10-5-13 19:03 發表

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

侯爵府

ok ar...
過兩日再confirm,
你可以pm我或者呢度都得~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 joeyjoey711 於 10-5-13 18:56 發表
我比D相你地睇呀~ 上年我帶住 8個月大 & 兩歲既女女去玩, 佢地都不知幾開心, 而且收穫好好^^ 我孭住細女=.=" 哈哈...http://f20.yahoofs.com/hkblog/WUj3KUqYHxLcN__DOT__Hb3UxFe3EsPPU-_281/blog/ap_201005130 ...
食唔食得架 ? 係咪要養2日先吐哂d沙 ?

我上次去(唔記得係咪西貢), 好多, 不過好細隻, 最後倒返哂落海

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

畀面勳章

我早2星期係小欖都掘左好多,2個鐘我老公一個掘左十幾斤,係咁送比D街坊食,不過我都想去水口村玩下

大宅

住將軍澳就去泥涌掘啦,近丫嘛!
原帖由 paklok 於 10-5-13 14:19 發表
可惜你閒日去如果唔係我都想帶埋我個女去呀, 佢又係3歲, 我咪八下囉
我都係有次見到人地個blog隻沙白手掌咁大超吸引, 但好遠呀! 我住tko... 超遠水路! ...

侯爵府

yeah~
果d蜆食得.無咩沙.
今個星期無一大桶都唔會走.hahaha
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

侯爵府

原帖由 tsunmama 於 10-5-13 20:33 發表
幾點水退,有甚麼工具要準備帶?我都想去

星期日果度有凳.有〔爬〕租$10一樣
可以去到租唔洗拎咁多野,不過記得帶食物.水.
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

侯爵府

原帖由 牛精仔 於 10-5-13 23:29 發表
食唔食得架 ? 係咪要養2日先吐哂d沙 ?

我上次去(唔記得係咪西貢), 好多, 不過好細隻, 最後倒返哂落海
牛媽~
我通常都係隔日食.養一晚得佢吐沙.

侯爵府

原帖由 vicky_cheun 於 10-5-13 21:08 發表
我帶埋圖圖黎JOIN你地得唔得呀?
vicky到時見啦^^

首頁
12345...9

尾頁

跳至