跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

Hi...my c6 today go to school...and my son already assign "green class"M. Ar .!

大宅

我個仔 09-10 n1班, 黎緊9月會轉校啦, 夏天, 冬天同圍裙可以半價出讓. 乾乾淨淨.

有興趣 pm 我丫. :)

大宅

原帖由 kokomomojojo 於 10-6-23 12:58 發表
我都係,但係bb嘅爺爺就勁擔心,猛咁問我地有冇考慮淸楚。 但佢地又話遠唔肯幫我湊!

老人家係咁架啦, 佢地認為最好幼稚園、小學、中學都係屋企樓下果間就very good
利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS
利BB: NATALIE (邋遢妹、妮妮)

大宅

我囡囡係2010-2011下午班n1
綠組
都會8月返學&搭校車, 但到宜家校車叔叔只係問我8月返唔返學, 就話遲d再通知, 都就快返學啦, 都唔知係邊樹上校車, 上校車時間又唔知, 想早d安排下都唔得~~

又唔多明8月學費2200, 又唔係返足一個月喎, 校車仲搞笑, 有比校車費, 但點解8月有幾日冇校車送番屋企, 要家長到學校接走, 你估個個都唔洗返工咩, 到時真係擔心婆婆行錯路, 唔知去左邊樹, 未開學已經覺得好多問題, 好難體諒學校的做法~~

利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS

大宅

我囡囡Renee,上午班黃組,8月份我地都會返學&搭校車,不過仲未知道時間呢,等佢再通知.

你地係唔係27號返去攞校服?打算買幾多套啊?唔知有冇同學仔同一組呢?

大宅

我囡囡呢個月已經成功介咗片喇,而且介得好快好徹底!真好可以趕上返學前自己去尿尿~

大宅

原帖由 Ines_B 於 10-7-20 17:45 發表
我囡囡呢個月已經成功介咗片喇,而且介得好快好徹底!真好可以趕上返學前自己去尿尿~

你就好啦, 我個囡係屋企就算叫戒左片片, 但出到街, 掛住玩就乜都唔記得晒lu, 唔到最後一刻都唔同你講急急, 我諗佢返到學校都係一樣掛住玩, 乜都唔記得晒

男爵府

畀面勳章

原帖由 Ines_B 於 10-7-20 17:45 發表

but may i know how to train ar?

男爵府

畀面勳章

原帖由 susanna_sze 於 10-7-20 14:13 發表
綠組
都會8月返學&搭校車, 但到宜家校車叔叔只係問我8月返唔返學, 就話遲d再通知, 都就快返學啦, 都唔知係邊樹上校車, 上校車時間又唔知, 想早d安排下都唔得~~

又唔多明8月學費2200, 又 ...

my son is same as your daugther ar"green class"

大宅

原帖由 katielee1123 於 10-7-20 22:30 發表

my son is same as your daugther ar"green class"

你係咪遲d先入讀呀?

大宅

原帖由 susanna_sze 於 10-7-20 19:27 發表

你就好啦, 我個囡係屋企就算叫戒左片片, 但出到街, 掛住玩就乜都唔記得晒lu, 唔到最後一刻都唔同你講急急, 我諗佢返到學校都係一樣掛住玩, 乜都唔記得晒 ...

其實我覺得係麻煩嘅開始呢,因為宜家出街要周圍揾定廁所,佢一話尿尿就要馬上沖過去,加上好多廁所都好dirty,又或者就近揾唔到,咁就超級麻煩....

我囡囡宜家瞓晏覺同出街都可以唔著片,不過半夜瞓覺都會賴,係有時急醒先至會去廁所尿尿,唔知幾時先至可以介埋夜尿呢?

大宅

原帖由 katielee1123 於 10-7-20 22:20 發表

but may i know how to train ar?

喺屋企唔好著片,每隔一段時間帶佢坐potty叫佢尿尿,如果賴咗就同佢講下次要同媽咪講話想去尿尿,同埋要坐potty屙(其實褲同腳都濕咗佢都會覺得唔舒服),重複又重複咁試過一排就OK架喇,不過呢段時間最好多留喺屋企,如果出街又用片佢會容易混淆.家長要俾D恒心,初時會比較辛苦,成日要抹尿洗底褲,但小朋友其實都好聰明,賴過幾次就會明白你用意,記得如果佢識得自己坐potty尿尿,要好好稱讚佢啊!祝你成功~

男爵府

畀面勳章

原帖由 susanna_sze 於 10-7-20 23:25 發表

你係咪遲d先入讀呀?

why u know ar..pips already give am class to my son....but i miss to pay ..so after that they only pm class...but i interest cannan boz is same option pm class only....

is u same same late to study ar..but not september ma?

大宅

原帖由 katielee1123 於 10-7-21 23:27 發表

why u know ar..pips already give am class to my son....but i miss to pay ..so after that they only pm class...but i interest cannan boz is same option pm class only....

is u same same late to stu ...

因我冇記錯你好似係住深井 hehe

我囡囡6/8開始返學

男爵府

畀面勳章

原帖由 susanna_sze 於 10-7-22 20:44 發表

因我冇記錯你好似係住深井 hehe

我囡囡6/8開始返學

u same same... ^ ^hoo.hoo....

any mami will come on tomorrow to buy uniform ar....

大宅

路過搭嘴. :p

舊年都係咁(我個仔舊年n1), 有一段時間, n1返1個鐘, 而 k1 - k3返2個鐘(定係 n1 2個鐘, k1-k3, 3個鐘咁), 所以校車如果送完n班既小朋友, 回唔切車返去接果d小朋友, 所以冇校車.

不過.. 如果你唔介意返多一個鐘, 就可以搭埋校車放學. 以我見, 我個仔, 返多一個鐘, 冇咩問題, 而且果個鐘, 都係得幾個小朋友係度, 老師會接觸佢地多d... 而且, 比佢知道, 返學就要搭校車架啦, 唔係有時搭, 有時唔搭, 好混亂咁.

原帖由 susanna_sze 於 10-7-20 14:13 發表
綠組

又唔多明8月學費2200, 又 ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 goofrey 於 10-7-27 16:05 發表

舊年都係咁(我個仔舊年n1), 有一段時間, n1返1個鐘, 而 k1 - k3返2個鐘(定係 n1 2個鐘, k1-k3, 3個鐘咁), 所以校車如果送完n班既小朋友, 回唔切車返去接果d小朋友, 所以冇校車.

不過.. 如果你唔介意 ...

the teacher is good ma? N class ..how many person ?

hhome work ,i hear from other mami ,,,very simple wor...

大宅

原帖由 goofrey 於 10-7-27 16:05 發表

不過.. 如果你唔介意 ...

其實我之前已經問左, 如果我個女ok, 可以可以返多一個鐘跟校車走, 但佢地又話唔得, 咁先激屎我麻~~

大宅

係咩... 可能今年轉左? 不過唔駛咁急, 開左學先啦, 你要問校長架.. 校車d野, 得校長先知架.. 而且, 我都覺佢地行政有少少混亂.

n1, 我冇 expectation. 只係唔想個仔係屋企睇電視.. 比佢開始群體生活. 所以, 佢地冇功課, 冇親子勞作, 我都覺ok lor.

男爵府

畀面勳章

See all N1 mami tomorrow la... ^ ^^

首頁

尾頁

跳至