自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

在朗屏西鐡站附近多到不得了,你講tb,我見吾少.d公園都變晒佢地既天堂.佢地有時重好大聲咁講"粗口"(廣東話)我覺得好打擾別人的
唉............
原帖由 agnesbeebee 於 10-5-17 02:24 發表
大家有無發覺條街越嚟越多TB打扮嘅印傭?仲個個都好板仔打扮!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 agnesbeebee 於 10-5-17 02:24 發表
大家有無發覺條街越嚟越多TB打扮嘅印傭?仲個個都好板仔打扮!

其實一向都多 TB
不過唔識點分印傭定菲傭
我覺得菲傭都有 TB

珍珠宮

好媽媽勳章

d印真係咩都做得出, 所以我只會請賓.

大宅

好媽媽勳章

yes ~ so many

[img]http://onfinite.com/libraries/1503522/

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 echoo 於 10-5-17 12:20 發表
d印真係咩都做得出, 所以我只會請賓.

講開bun,arm arm 呢個sat,我帶女去上堂,老公晌車度等我地,車停晌灣仔某些舊樓前,我老公話有個'野艷'bun,望住我老公單眼(我老公一定係見野艷,有望人啦!)!
跟住上左佢車側邊棟舊樓,隔左幾mins,就落返黎!

我問老公,你又知係bun,唔係印?佢話,d咁打扮,一睇就知係bun喎!

乜而家d bun唔係專吼外國人架咩?!! :;pppp:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

多左好多金毛, 係公園又渣又摷, 仲打埋車輪, 好嘔心

別墅

仲有時見到佢地抱住個人形bb公仔,好恐佈

大宅

好媽媽勳章

哎呀~我都見過呀~
原帖由 lovingparent 於 10-5-17 13:23 發表
仲有時見到佢地抱住個人形bb公仔,好恐佈
[img]http://onfinite.com/libraries/1503522/

男爵府

星期日........維園超多........古靈精怪既印傭.......真係睇見都唔敢靖佢哋........金/紫/綠色既頭髮都見過........一身好重金屬既打扮........好似馬戲團.

阿賓姊........係中環.......正常好多........最多埋tube top.........sexy d........但點都似返個正常人........同埋佢哋多數都係載歌載舞........無做d又渣又摷, 打埋車輪.......唉!

珍珠宮

原帖由 foggyao 於 10-5-17 09:39 發表
當街錫錫 ~ 染晒金髮 (我都想問好耐,有乜僱主會接受到?) .

係lor,除非番屋企前變身
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

子爵府

原帖由 babyjerry 於 10-5-17 14:06 發表
星期日........維園超多........古靈精怪既印傭.......真係睇見都唔敢靖佢哋........金/紫/綠色既頭髮都見過........一身好重金屬既打扮........好似馬戲團.

阿賓姊........係中環.......正常好多........最多埋tub ...

Really cannot understand what they are thinking

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都見過呀 ......... YL 好多呀

原帖由 chunyatmama 於 10-5-17 14:15 發表

Really cannot understand what they are thinking

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔通真係寂寞難耐?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 26# Sonic 的文章

嘩,咁恐怖!好嘔心!

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係呀,係呀,多數星期六同日都見多左好多呀

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 abccheung 於 10-5-17 08:00 發表
仲好多車輪睇
同熱身運動睇

子爵府

好媽媽勳章

其實佢地d性取向點樣,我地好難理, 我成日都係屋企平台落商場條後樓梯, 見到佢地"打車輪" 或 分餸, 已經見怪不怪. 總好過, 同外面的男人, 我有一次晚上7點几, 親眼見到個印印, 同個中年(著住製服的"食蕉") 係街市旁邊的公厠門口, 又攬又鍚, 之後有無入埋公厠, 真係唔知. 果d咪仲恐怖, 我都唔明, 點解7:00几個印都唔洗返屋企烹飯.

以上都係叫好, 無連累小顧住. 我曾經睇到一件, 令我個心好几日都唔舒服的事.

話說, 我舊年中秋前夕, 去探奶奶, 大概4-5點, 係元朗"喜利" 後面個公園仔, 見到一個印印, 揹住個"new born" 肯定3個月以下的bb, 同個印巴佬係度攬埋一舊, 個印巴佬仲要食緊煙同飲啤酒, 個bb被迫吸2手煙同酒氣. 我真係好"登"個bb慘.

男爵府

我ex菲傭係TB, 有個拍拖5年女友...我仲笑佢應徵張相扮到咁賢淑, 比佢呃左

佢話

1. 菲律賓好平常, 同美國一樣
2. 菲佬信唔過, 不事生產, 周圍溝女

我覺得

1. 勤勤力力工作, 因佢地要搵錢養埋女朋友
2. 唔怕勾引老公
3. 好似男人咁保護細路仔
4. 大大力搬野, 唔會扮唔夠力
5. 盡責, 從來未試過遲湊返學放學
6. 第一日無論係男定女都要佢地簽家規, 如不准染髮, 不准著低胸之類...下馬威有D用架

子爵府

我都見過個case係:元朗啲唐樓有啲南亞人仕開嘅綱吧,朝早10點幾見過賓賓帶埋個細路女入去(頂盡10歲。)如果我係父母真係驚,入面全都係南亞人仕麻甩佬,點知發生乜事?
原帖由 GogoCheung 於 10-5-17 16:23 發表
其實佢地d性取向點樣,我地好難理, 我成日都係屋企平台落商場條後樓梯, 見到佢地"打車輪" 或 分餸, 已經見怪不怪. 總好過, 同外面的男人, 我有一次晚上7點几, 親眼見到個印印, 同個中年(著住製服的"食蕉") 係街市旁 ...
]

男爵府

如果我請印/賓, 一定唔淮係我地返工後, 單獨帶小朋友出街....買餸我自己買定兩三日餸..

首頁

尾頁

跳至