跳至

首頁

尾頁

大宅

如果落少少都可以唔駛過水,
因為我都係問過"嬰兒用品"個面d媽媽係點用既, 我先買咋.

原帖由 clara22 於 10-5-24 09:41 發表

阿B哥沖完之後要過一次清水架喎!

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>
37week4days <2.8Kg合格>

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 baby_yu 於 10-5-24 10:23 發表
ME TOO
$12X 2 packs

$12咁平??
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

我諗係$12x蚊, 唔係$12蚊~~

原帖由 goosema 於 10-5-24 13:00 發表

$12咁平??

31week <1.37Kg>     34week <正常>
36week < 2.174kg偏細> 37week<正常>

大宅

我地都唔想一下子買太好既野比BB用,本身唸住買Johnson baby...但有次睇國內做既test,當中有johnsonbaby 2in1...
結果雖然冇話佢唔OK,但鹼性偏強...

將會買藥房介紹買其他牌子出既5.5系列先,大個D都會轉番用Johnson baby

大宅

我個表弟係用johnson架, 沖完d皮膚"鞋拾拾".....

原帖由 shu_vanbe 於 10-5-24 14:50 發表
我地都唔想一下子買太好既野比BB用,本身唸住買Johnson baby...但有次睇國內做既test,當中有johnsonbaby 2in1...
結果雖然冇話佢唔OK,但鹼性偏強...

將會買藥房介紹買其他牌子出既5.5系列先,大個D都會轉番用Johnson ...

複式洋房

原帖由 seasames 於 10-5-24 15:20 發表
我個表弟係用johnson架, 沖完d皮膚"鞋拾拾".....

我哋大人用完之後都"鞋拾拾"....更可況係我哋嘅小寶貝呢!

別墅

BK Milk勳章

我都買左亞B哥~~~

禁止訪問

別墅

BK Milk勳章

亞b哥係atopico,係日本牌子~~~

洋房

我之前都聽過johnsonsbaby 唔係幾好。。。我買左seba 5.5。。。貴就貴d。。。但溫和d會0岩阿b~

大宅

我買左arua,如果唔好用會轉seba

大宅

洗唔洗過水? $12x 係邊邊到買呀? thanks

原帖由 winnieng_1228 於 10-5-23 15:28 發表
我買咗mustela比B女用呀

別墅

我上一胎阿囡係政府醫院生,政府醫院就係用johnson baby淡黃色個款,我見阿囡用完無過敏,於是就繼續用啦!呢個係最抵用的牌子。不過係夏天大汗既話,我會用酵素幫佢洗澡,呢個都係唔錯的選擇,不過會價錢比較貴‧

民房

我都想買seba,係咪可以當埋洗頭水用?

大宅

我大女一路都用 Johnsons & Johnson 粉綠色 Soothing Natural 系列,冬天太乾會用 Australia 嘅 Sorbolene 沖涼, 最近試用 Mustela 2 in 1 Hair & Body Wash, 好方便, 所以呢一胎都打算轉用 Mustela

大宅

jusco $128 抵唔抵?

原帖由 catlittle 於 10-5-22 21:26 發表
我買左chicco

民房

回覆 32# tigercrabxo 的文章

請問一二幾係邊度買呀? 係咪吱吱裝呀? 我買左136呀, 以為已經好平...

大宅

昨日行黃埔吉X島見到$128 750ML
係好平我就去買啦, 都唔知減到幾時

原帖由 amelie77 於 10-5-31 11:37 發表
請問一二幾係邊度買呀? 係咪吱吱裝呀? 我買左136呀, 以為已經好平...

大宅

我買左peter rubbit 呀 ~ 好多朋友都話呢隻有機..幾好..係澳洲出... 同埋佢個packing 好可愛呀 ~哈:lol

民房

回覆 38# tigercrabxo 的文章

我果支500ML 都要138 呢..

Mustela, Dermo-Cleansing-Cleansing gel for Hair and Body (Newborn-Baby)

麻煩睇下係咪呢隻呀? 係我都要去JUSCO買多支至得~~

首頁

尾頁

跳至