網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

即係我先拍貨,送晒去佢度才拍運費(14元)﹗這個運費是給丁玲的嗎?我還要另外比快運至香港我家的費用,是嗎?
原帖由 wingyinmami 於 10-4 14:58 發表

等到佢報總重量改運費到時先一次過俾, 不用先付14元

以下部份資料是copy from 一些舊post再加上本人的做法.

我的做法是在淘寶買唔同店嘅野就分開拍同俾錢, 同店主講要先發廣州的集運收再轉香港.

收貨人唔係寫自 ...

大宅

原帖由 patwong 於 10-7-4 18:36 發表
即係我先拍貨,送晒去佢度才拍運費(14元)﹗(總之你拍左14元佢會稱重再改運費, 唔係收14元). 這個運費是給丁玲的嗎?(yes, 這個是由丁玲送去你香港地址的費用) 我還要另外比快運至香港我家的費用,是嗎? (佢改運費時已經包埋) (YES)

example: 總重量3.8KG, 當4KG的收費

發EMS: 首20元, 續5元 = 20+5+5+5=RMB 35 (發住宅不收附加費)

發京廣 : 首15元, 續5元 =15+5+5+5=RMB 30 (不是住宅地址), RMB 50 (住宅地址加20元)

發彪记: 首15元, 續5元 =15+5+5+5=RMB 30 (不是住宅地址), RMB 60 (住宅地址加30元)

佢條LINK有說: 附加费可收货时付或发货时付

我通常都係發貨時俾埋佢, 你可以旺旺佢再問下.

希望你明白啦.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

可唔可以pm埋丁玲o既link比我呀~~?

何生同丁玲邊一個好d呀?

大宅

原帖由 sorsor1129 於 10-7-6 01:18 發表
可唔可以pm埋丁玲o既link比我呀~~?

何生同丁玲邊一個好d呀?

丁玲......是忽然間冒出來,推銷這間店好多是 6月登記新戶口...和這店又是新做中港轉運....用的運輸和何生一樣

雖然每間店都有新開張的時候.....但咁出現...俾人好似有鬼鬼地的感覺.....

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都用過丁玲幾次, 以前都用過何生, 集運最緊要有交帶, 出貨快同盡, 冇話邊間好過邊間, 咁丁玲呢幾樣都ok, 尤其出貨, 真係好快, 試過我報錯件數, 9件講錯左8件, 佢都幫我check到, 我自己本身又係火足鬼, 所以會搵間快既.
原帖由 el522 於 10-7-6 08:46 發表

丁玲......是忽然間冒出來,推銷這間店好多是 6月登記新戶口...和這店又是新做中港轉運....用的運輸和何生一樣

雖然每間店都有新開張的時候.....但咁出現...俾人好似有鬼鬼地的感覺..... ...

伯爵府

好媽媽勳章

既然無人肯講個網址出來 唯有自己動手search by 店主名

http://shop58185656.taobao.com/

係呢個掛!?

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Bingo!!
原帖由 BforGirl 於 10-7-6 12:42 發表
既然無人肯講個網址出來 唯有自己動手search by 店主名

http://shop58185656.taobao.com/

係呢個掛!?

侯爵府

請問運費可否到付呢?我支付宝內唔夠。

男爵府

大廚勳章 畀面勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

我都係等一次搵佢用EMS,過兩就收貨,希望冇問題喇^^

大宅

原帖由 el522 於 10-7-6 08:46 發表

雖然每間店都有新開張的時候.....但咁出現...俾人好似有鬼鬼地的感覺..... ...

呢位mami係唔係講緊我呀? 6月登記新戶口我係其中一個, 因為之前個account俾人hack左. 我用左丁玲幾個月, 見puto講佢就出來搭下訕. 我係百分百中國人, 唔係鬼婆呀, haha ^_^

侯爵府

有冇試過運貨到付?
原帖由 patwong 於 10-7-6 14:01 發表
請問運費可否到付呢?我支付宝內唔夠。

大宅

醒目開學勳章

原帖由 lestat 於 10-7-6 12:20 發表
我都用過丁玲幾次, 以前都用過何生, 集運最緊要有交帶, 出貨快同盡, 冇話邊間好過邊間, 咁丁玲呢幾樣都ok, 尤其出貨, 真係好快, 試過我報錯件數, 9件講錯左8件, 佢都幫我check到, 我自己本身又係火足鬼, 所以會搵間 ...

我很同意你的講法! 兩間我都用過, 但近來多數用丁玲, 同你的想法一樣, 集運最緊要有交帶, 出貨快同準. 起碼每次旺旺佢都有回覆, 收到貨品後通知她磅重, 佢好快都覆到我. 我都係會搵間出貨快有交帶的集運發貨.

其實集運不是只有一間, 有些媽媽用過其他好的集運在此分享一下都無可厚非, 因為這裡是淘寶交流嘛.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lestat 於 10-7-6 12:20 發表
我都用過丁玲幾次, 以前都用過何生, 集運最緊要有交帶, 出貨快同盡, 冇話邊間好過邊間, 咁丁玲呢幾樣都ok, 尤其出貨, 真係好快, 試過我報錯件數, 9件講錯左8件, 佢都幫我check到, 我自己本身又係火足鬼, 所以會搵間 ...

我用過一次何生~~~
晚上10點幾先支付寶比佢~~~
我第二朝10點就收到件貨~~~~

不過佢真係好忙~~~下次我都想試一試其他集運~~~

我想問, 係唔係仲有另外一個集運叫x萍~~?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

pls pm 丁玲條link 比我, thx~!

公爵府

畀面勳章

pls pm 丁玲條link 比我, thx~!

大宅

http://item.taobao.com/item.htm?id=6036629752

大宅

我TOTAL用過2次集運..一次何生一次丁玲..可能何生做得耐太多客..非常忙..回覆都慢好多..出貨要隔日先出到..丁玲就回覆快..仲主動同我講我的貨已到齊..我事前只係提過一次將會有2家貨送去佢度..第二日我未ONLINE..佢已經SEND左MESSAGE比我話到齊左..叫我即時拍可以夜晚出貨..2家都各有各好..

男爵府

第一次在淘寶買嘢,請問怎樣與丁玲通訊?因我都想試用它,不知從何入手?

侯爵府

問咗佢話唔可以到付。
原帖由 patwong 於 10-7-6 20:08 發表
有冇試過運貨到付?

伯爵府

見你地推介丁玲... 我第1次用.. 都想試下搵佢幫我寄件黎hk..

有時淘寶睇中d野, 又唔同店舖, 有集運, 真係 可以save d 運費..

首頁

尾頁

跳至