跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

我阿囡都唔識咩叫細佬妹,但我有指住自己tummy同佢講入面有Baby叫佢錫鍚Baby,佢會好溫柔咁kiss一啖架…

原帖由 KiuKiuma 於 10-7-7 20:52 發表

我個女自K2已經成日叫我生細佬妹比佢, 而家佢知我有左不之幾開心
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

大宅

報到! 昨日啱啱CFMD 6 WEEKS, 預產期 3/3!

大宅

想請問妳廣華係咪真係要攞住址証明去登記呀? 因為我第一胎喺廣華生, 佢地真係好好, 第二胎都想呀, 不過我住屯門!

原帖由 suenyuki 於 10-7-8 12:37 發表
我只急住拎醫生證明,所以只係在家附近商場的診所check,係普通科的。尋日去廣華登記,姑娘都問我醫生封信寫既預產期係點計出黎,係照出黎定係純粹用last m計,我知佢只係用日子計,所以都覺得佢係錯,之後打多次返去問,個 ...

大宅

我都係登記前聽人講要住址證明,我第一胎都係廣華生,當時住觀塘,我打電話去問依家觀塘唔可以廣華生,之後知道有親戚地址可以,所以就去登記啦,其實都有d驚要住址證明,不過佢無問我囉,只係填表前問我住邊區,佢要確定係所屬地區先安排填表。填完表,佢都只係叫我比身份證,再望下我手上封信,就叫我比埋醫生證明,好彩無問我拎住址證明。我諗係撞彩睇下當時個姑娘問唔問。
原帖由 yiho 於 10-7-9 11:11 發表
想請問妳廣華係咪真係要攞住址証明去登記呀? 因為我第一胎喺廣華生, 佢地真係好好, 第二胎都想呀, 不過我住屯門!

大宅

HELLO!!我同你一樣,亞仔2.5歲,今次同上一次一樣,好辛苦,好嘔,要捱3個月!!!
原帖由 mamasws 於 10-7-7 16:56 發表
我個仔2歲5個月, 依家有左6weeks幾, 自己上網check預產期係3月1, 但去醫生度驗又話係2月27,我諗都要等照左先知.

大宅

唔該晒, 等我下星期都去登記先!

原帖由 suenyuki 於 10-7-9 12:55 發表
我都係登記前聽人講要住址證明,我第一胎都係廣華生,當時住觀塘,我打電話去問依家觀塘唔可以廣華生,之後知道有親戚地址可以,所以就去登記啦,其實都有d驚要住址證明,不過佢無問我囉,只係填表前問我住邊區,佢要確定係所 ...

複式洋房

原帖由 suenyuki 於 10-7-8 12:39 發表
你兩胎都好近喎,咁佢地應該可以玩得好埋啦!
聽人講嘔係代表個bb健康d,你覺唔覺得大仔係比較健康呢?我兩次都無嘔過,不過我覺得大仔都算健康,都好少要睇醫生,希望唔嘔都健康啦!

...

係呀, 細b出世啱啱大b兩歲, 唔想隔太遠, 但呢兩年會辛苦d....
我都聽醫生講有嘔係好事, 因為有反應, 咁大b都算係咁, 可能加上餵人奶, 所以都無乜病過.....
不過呢胎嘔就辛苦好多, 因為一來又食唔到, 成日由個胃到喉嚨都頂住頂住, 一食就反胃......二來又要照顧大b, 佢又黐我多d, 依家成日走來走去, 講佢又未明, 所以真係好辛苦~~~

複式洋房

原帖由 sweet2008 於 10-7-8 15:16 發表
大仔22個月, 小b剛6week
害喜嚴重..咩都食唔落,又累...
大家有冇抱大b呢

有抱呀, 但要好小心囉, 因為佢成日腳young young, 加上成二十一磅, 抱一陣都好累~~

複式洋房

原帖由 証匡媽媽 於 10-7-10 10:50 發表
HELLO!!我同你一樣,亞仔2.5歲,今次同上一次一樣,好辛苦,好嘔,要捱3個月!!!

3個月算好好, 我上胎嘔左五個幾月
希望今胎嘔三個月好喇

複式洋房

hello我都黎報到先. 剛剛check到(4wks), 大仔14mths.

大宅

尋日去完睇醫生,6W,出年3月7日,廣華生,唔知有無媽咪咁Q呢?(大仔好痴身,唔知係唔係FELL 到呢??)

大宅

報到!大仔剛18個月!

大宅

我都報到.
大仔得8個月咋.....小b 6w3d(14/7)
前兩日去照u/s先知預產期, 因為仲餵緊奶冇m黎過. 而家我要慢慢收自己檔啦, 越俾越少大仔, 唔夠啦, 要幫阿仔轉奶粉, 我都唔想冒呢個險.

大宅

我又報到,大囡又係2.5YRS,EDD 係3月中!
原帖由 証匡媽媽 於 10-7-10 10:50 發表

禁止訪問

大宅

大仔19個月,而家應該5wk多d.
呢胎陀得好d,冇嘔,上次嘔得好勁,好辛苦,希望今胎唔好嘔.

複式洋房

係呀, 唔知點解阿仔好似知咁. 呢幾日好痴身, 本夜喊醒又一定要我抱. 有時都好矛盾, 又驚整親自己, 但係唔抱又驚阿仔第日唔跟我.....好煩.

原帖由 sweet2008 於 10-7-15 13:50 發表

我係3月4號,都係廣華!
不過我覺得第二胎會早的.
我大仔都好痴身,我媽咪說小朋友知的,佢仲要病埋,燒左成星期...累死我

大宅

我個仔就冇咩野,我叫佢錫下bb,佢會錫我個肚囉!因為我幾個月前想有既時候,已經同佢講,bb係我個肚度!haha

大宅

你地覺唔覺得陀第2胎比起第1胎個肚大得快D呢?

大宅

報到先, 我大女3.5歲, 細B 7WEEK 5DAY!!!!

首頁
12345...12

尾頁

跳至