跳至

首頁

尾頁

大宅

我有個小小建議~

Bar~唔好浪費錢去買延長扣啦~本身著34既,就去試38,因為BAR係雙數上既~試既時候,後扣,可以扣最入,再較緊Bar,睇下會唔太鬆,如果覺得鬆,咁買定36就得架啦~唔好買鐡線款~

底底~就要買綿質,因為好多孕婦無意,陰部唔透氣,好易有菌或會引致痕癢架!其實買多幾條價錢平既就OK,孕婦分泌物會比較多,如果D漬洗唔到,都可以掉咗佢!同埋如果有婦科病,醫生都唔建議用護墊架,因為陰部唔夠通風,但有D人分泌物真係一陣間就會整到條底底濕晒,如果出街要用護墊的話,就要密密換,保持乾爽同衛生,可準備女性濕紙巾~

子爵府

原帖由 happy-coco 於 10-8-3 22:42 發表
jessiechen,

原來有延長扣呢家嘢? 我都唔知...
請問係邊度有得買? 謝謝

我依家個 bra "cool" 得好緊, 食完飯好辛苦...

普通買內衣的地方都有, 我就cheap cheap地, 去咗銅鑼灣渣甸坊女人街啲檔口仔度買, $3一個咋

大宅

原帖由 jessiechen 於 10-8-4 09:03 發表

普通買內衣的地方都有, 我就cheap cheap地, 去咗銅鑼灣渣甸坊女人街啲檔口仔度買, $3一個咋

好抵丫!$3 一個Bar,仲以為我係深水埗買底底$15條已經好抵漆~~我都想買番幾個,不過香港D路我又唔熟,又就黎生得,~希望有機會買番幾個啦!

複式洋房

嘩,咁抵?!$3 一個Bar,等我買番幾個先,多謝你地d 資料

複式洋房

jessie好似係話3蚊一個延長扣...
係個扣3蚊...個bra要用自己著開果d...

原帖由 baby_siu 於 10-8-4 12:36 發表
嘩,咁抵?!$3 一個Bar,等我買番幾個先,多謝你地d 資料

子爵府

原帖由 impoko 於 10-8-4 14:14 發表
jessie好似係話3蚊一個延長扣...
係個扣3蚊...個bra要用自己著開果d...

都係你明白我, 3蚊個bra, 我都想大手入貨, 跟住擺上網賣

複式洋房

haha...唔好意思,原來係個扣...HAHA

大宅

複式洋房

我尋日買左一個bra, 都係有鐵線嘅,老闆娘話人瘦如果買d無鐵線嘅,好似無身材會著衫唔好睇喎....

子爵府

想問下住港島東區的媽咪, 有無邊間買孕婦內衣好介紹, 我覺得010好貴呀, 唔捨得買咁貴

大宅

哈哈~~$3一個BRA~~笑死我呀~~~JM
我今日買O左半打大碼底底,
個SALES見我拎住L SIZE,
佢問係咪我著,我話係呀,
佢即刻話:"你唔使著大碼喎,呢個款細碼都得啦."我姨姨即刻解釋我懷孕,M SIZE已經開始緊,所以轉L SIZE......真係攪笑~~~我想問孕婦內褲係點GA?我係千色淨係見到一款FREE SIZE,內裡有條橡筋,可以索鬆緊,但我覺得好麻煩,又要打結,有冇D係有幾個位O既啪鈕O甘,可以校腰圍GA?

大宅

原帖由 Catkung 於 10-8-9 17:25 發表
我尋日買左一個bra, 都係有鐵線嘅,老闆娘話人瘦如果買d無鐵線嘅,好似無身材會著衫唔好睇喎....

如果妳係專注形象既,咁妳預一兩個月要換BAR一次喇~

懷孕時,胸部發展速度比較快,鐡線BAR會阻礙發育~

我自己就買$100 3個無鐡線胸圍背後有3個扣既,新年果陣買(果陣懷孕兩個幾月),到宜家都啱著,上星期我先轉用餵奶胸圍$20個,花園街買既~

其實妳知道穿胸圍既方法嗎?如果唔知,買一千蚊個都無用架~

大宅

原帖由 man_021 於 10-8-9 19:53 發表
佢即刻話:"你唔使著大碼喎,呢個款細碼都得啦."我姨姨即刻解釋我懷孕,M SIZE已經開始緊,所以轉L SIZE..... ...

我係深水埗買既,底腰$15條,同孕婦托腹咁可以較扣鏤位既,不過買咗返黎先知係底腰底底,買咗加大碼,其實中碼或大碼都啱既,算啦~都就生唔再買過LU,好在佢腰位有得較扣位~

複式洋房

我買嘅孕婦底底係包埋個肚架. 即係第日個肚大咗都包得哂, 可以protect個肚, 唔水比d衫括到.

原帖由 man_021 於 10-8-9 19:53 發表
佢即刻話:"你唔使著大碼喎,呢個款細碼都得啦."我姨姨即刻解釋我懷孕,M SIZE已經開始緊,所以轉L SIZE..... ...

民房

我建議試試這個網站
www.mamabrabra.com
銷售日本授乳胸圍
品質比較好

首頁

尾頁

跳至