論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前有其中三個印咪就係神神化化,一個話佢老公超愛佢,唔俾佢黎hk, 日日係training center等佢,大吵大叫.老公寄信去我屋介俾佢,佢死唔肯拆,話卦信落咗降.夜晚喊住叫我幫佢燒,我彩佢都傻! 有次又話佢係印尼個阿e有通天眼,知佢係hk做mud...多到不能盡錄.另一個臨走放隻dried屍蜈蚣係張被內,收埋唔知邊個嘅十條頭髮有三條打咗結係個櫃,問番人原來係好邪嘅印尼降.另一個又係鬼話連竹篇..

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

男爵府

醒目開學勳章

痴鬼線的, 對住佢地耐d 真係人都顛!!

原帖由 hehamom 於 10-8-4 09:55 發表
我之前有其中三個印咪就係神神化化,一個話佢老公超愛佢,唔俾佢黎hk, 日日係training center等佢,大吵大叫.老公寄信去我屋介俾佢,佢死唔肯拆,話卦信落咗降.夜晚喊住叫我幫佢燒,我彩佢都傻! 有次又話佢係印尼 ...

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

仲有好多印印係基,我家有一件!

大宅

My 2nd one is tom-boy.

大宅

菲姐同任何國籍一樣,有好同唔好人。但班印姐就一般各方面水準都較差,我就從來唔會考慮請印傭。

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

男爵府

醒目開學勳章

你工人咁man 既收埋d 風月版.

原帖由 seanandangus 於 10-8-5 15:22 發表
我第一個工人就係基既, 佢仲要收埋好多報紙既風月版向櫃桶tim....

大宅

回覆 29# AndyRain 的文章

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

菲姐有好有唔好, 不過我覺得衰極都有個譜! 但是啲衰印就真係超唔掂, 我話過以後都唔會再請啲衰印!

原帖由 jadeorchid 於 10-8-6 00:48 發表

大宅

而家係街想分辨個女人係唔係印,只要睇佢係咪傾緊電話或sms就知.賓都會傾,但印直情似同部電話二位一體,不如去整形殖入部電話係塊face,甘咁咪免提law!

大宅

我都唔會再請印, 之前炒咗兩件都唔正常, 第二個仲要衰到喺洗碗盆洗脚...對住佢哋真係人都癲!

侯爵府

醒目開學勳章

我自己從無用過印. 其實無話一定係菲好定係印好 or 倒番轉一定係菲差定係印差的.

但係我確實知道請印有以下的麻煩, 基於可煩少d得少d既原因, 所以我從不考慮印.

1. 印係tb既機會大菲好多. 我接受唔到她們的奇型怪相.
2. 若個工人衰, 炒印買機票通常都貴過菲的, 到時啖氣仲難落.
3. 而家告僱主既大多數都係印(有工會教), 咁無胃自己無欠人野無啦啦俾人倔啦.
4. 印好多要拜神, 我無佢地咁得閒一日要拜幾廿次. 煩少一樣得一樣.
5. 又唔食豬..........唔想請個工人番黎要買餸時就個工人.
6. 又唔駛怕佢地落降頭.

所以請左個衰菲就算係輸都無請到衰印輸得咁多.

子爵府

BK Milk勳章

絕對同意各位所講!我第一個印印(海外)臨走前幫我嗰女影裸照,第二個印印(本地)不停㷛電話粥,又大罵我痴線(用超流利的廣東話),令到我不敢再請印印,第三個請菲菲,終於有好日子過,但好日子只有两年半時間,她明天又要走了,我而家又頭痛了!

大宅

原帖由 laiping 於 10-8-6 11:54 發表
絕對同意各位所講!我第一個印印(海外)臨走前幫我嗰女影裸照,第二個印印(本地)不停㷛電話粥,又大罵我痴線(用超流利的廣東話),令到我不敢再請印印,第三個請菲菲,終於有好日子過,但好日子只有两年半時間,她明天又要了 ...

走???? too bad!!!

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章

佢呢幾個月,佢心口好痛,摸落又好似breast對上有粒瘤,再加上農曆年放annual leave返來後,亜仔日日喊,什至最近曠課,所以好擔心,我想咁样都影響佢的病!
我都好唔捨得佢走!但無辦法!如果真係對佢好D,惟有俾佢走!但輪到我煩了!

原帖由 hehamom 於 10-8-6 12:15 發表

走???? too bad!!!

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

印印太多恐怖新聞
我唔敢請
菲傭感覺上正常d聰明d。
我情愿請精明果d,咁衰起上來最多打斧頭,駁嘴。
但如果請個又蠢又衰,咁分分鐘虐待bb斬死人架!

首頁

尾頁

跳至